اخباروگزارشات کارگری 19 بهمن ماه 1399
– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکواراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان درپایتخت با تجمع مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی آموزش دهندگان قبل سال 92 نهضت سواد آموزی نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی مربیان سازمان فنی و حرفهای نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس
– اعتراضات دامنه دار کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه اهن زاگرس و لرستان نسبت به خصوصیسازی دوباره وعدم تبدیل وضعیت
– اعتصاب وتجمع کارگران شرکت علملیات غیرصنعتی پتروشیمی ماهشهردراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل واذیت وآزارهمکاران حق طلب توسط حراست برای دومین روز متوالی
– تجمع اعتراضی کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل
– دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری
– تحصن دانشجوی دارای معلولیت مقابل دیوان عدالت اداری
– اعتصاب امضای مهندسان خراسان شمالی دراعتراض به پایین بودن تعرفه خدمات
– بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران ومصدومیت 18 کارگریک کارخانه ریخته گری اصفهان
*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکواراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان درپایتخت با تجمع مقابل مجلس
روز یکشنبه 19 بهمن،جمعی از کارگران کارخانه هپکواراک با تجمع مقابل مجلس دومین روز اعتراضشان درپایتخت را نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان، پشت سرگذاشتند وخواهان حل مشکل بدهی های این واحدتولیدی در استان مرکزی شدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برای اجرای تفاهمنامههای ساخت و قراردادهای منعقد شده باید مشکل بدهی 1200 میلیارد تومانی هپکو حل شود؛ در حال حاضر، هپکو نمیتواند هیچ تعاملی با نظام بانکی کشور داشته باشد.
آنها افزودند:مسئولان هرازگاه وعدههایی میدهند اما به این وعدهها عمل نمیکنند؛ سال دارد به پایان میرسد و مشخص نیست چه زمان مشکل بدهیهای هپکو قرار است حل شود.
درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی با برپایی تجمع زیر پل بختیاری اراک ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران
روز شنبه 18 بهمن، کارگران کارخانه هپکو اراک درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی دست به تجمع زیر پل بختیاری(نزدیک و سر راه کارخانههای هپکو، آذرآب ،کمباین سازی ایران، آلومنیوم ایران و….) در شهراراک زدند وجمعی از کارگران این واحدتولیدی بنمایندگی از همکارانشان راهی پایتخت شدند ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران تجمع کردند.
یکی از هپکویی های معترض به خبرنگار رسانه ای گفت: سهام بلوکی شرکت هپکو بعد از کش و قوسهای فراوان از مرداد ماه سال جاری به سازمان تامین اجتماعی انتقال یافت و مقرر شده بود که دولت بحث تهاتر بدهیهای هپکو را حل نماید اما متاسفانه بارها و بارها از زبان برخی مسئولین میشنویم که در حال پیگیری هستند و جلسات متعددی نیز در این خصوص برگزار شده اما تاکنون حاصلی برای این مجموعه بزرگ و استراتژیک نداشته است. در شرایطی که تمامی حسابهای بانکی شرکت به دلیل بدهیای که نمیدانیم بخشی اعظم آن چگونه و از کجا به وجود آمده است و نیاز به بررسی و حسابرسی ویژه دارد، قفل است.
وی افزود:اگر مسئولین به فکر احیای شرکت هپکو هستند باید هرچه سریعتر ساختار مالی این شرکت را سروسامان دهند و سرمایه در گردش مورد نیاز تولید در اختیار این شرکت قرار داده شود.
یکی دیگر از کارگران هپکونیز گفت: آیا بازهم مسئولین میخواهند با فرصتسوزی و زمان خریدن مشکلات را نادیده بگیرند و باتوجه به پایان عمر دولت فعلی این مشکل را نیز مانند مسائل دیگر به دولت بعدی تحویل دهند؟! بهتر نیست که با توجه به صدر اخبار بودن مشکلات شرکت هپکو در چند سال اخیر مسئولان با حل کردن مشکلات این شرکت که اصلا هم پیچیده نیست و راهحلهای بسیار منطقی و شدنی دارد، حداقل یک کارنامه قابل قبول از خود برای آیندگان به جای بگذارند!
*تجمع اعتراضی آموزش دهندگان قبل سال 92 نهضت سواد آموزی نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس
روز یکشنبه 19 بهمن، جمعی از آموزش دهندگان قبل از سال 92 نهضت سواد آموزی برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی برای یکباردیگر مقابل مجلس اجتماع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:با داشتن یک شاگرد کمتر از مشمولین استخدامی جا ماندهاند و سال های سال که بلاتکلیف هستند .
یکی از معلمان شرکت کننده در این تجمع اعتراضی گفت:10 سال است که به طور مداوم مشغول به کار هستم اما چون یک شاگرد کمتر از اصلاحیه سال 92 دارم نمیتوانم استخدام شود و این واقعا برای ما ظلم است که در بعضی از موارد که برای تدریس میرویم با جان خودمان بازی میکنیم .
وی افزود:فرق کسی که یک شاگرد دارد با کسی که دو شاگرد و تنها بخشهایی از سال را سر کار است با مایی که به طور مستمر و مداوم سرکار خود حاضر میشویم چیست؟
*تجمع اعتراضی مربیان سازمان فنی و حرفهای نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس
روز یکشنبه 19 بهمن،جمعی از مربیان سازمان فنی و حرفهای برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
*اعتراضات دامنه دار کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه اهن زاگرس و لرستان نسبت به خصوصیسازی دوباره وعدم تبدیل وضعیت
روز یکشنبه 19 بهمن، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه اهن زاگرس و لرستان به اعتراضاتشان که از روزهای گذشته نسبت به خصوصیسازی دوباره وعدم تبدیل وضعیت شروع کرده اند،ادامه دادند.
این کارگران به شائبهی واگذاری شرکت تراورس که کارگران با آنها کار میکنند، معترض هستند و تاکید دارند که شائبه واگذاری شرکت تراورس – که با پیگیری کارگران به دولت (راهآهن جمهوری اسلامی ایران) واگذار شده است – به بخش خصوصی بار دیگر قوت گرفته و نگرانی کارگران بیشتر از قبل شده است.
کارگرانمعترض به خبرنگار رسانه ای گفتند: اگر قرار بود بعد از ده سال تلاش کارگران برای تغییر مدیریت تراورس، دولت مجددا شرکت تراورس را که به تازگی از مدیریت خانواده امیرمنصور آریا (پیمانکار سابق) منفک شده، به بخش خصوصی دیگری واگذار کند، چرا کارگران این همه برای تامین امنیت شغلی خود تلاش کردند؟ پس وعدههای دولت برای سامان دادن به وضعیت هفت هزار کارگر ابنیه فنی چه میشود؟
آنها در ادامه یادآور شدند: مالکیت شرکت تراورس که بیش از ده سال از شروع فعالیت آن میگذرد، در سال 91از شرکت راهآهن به شرکت فولاد لوشان با مدیریت امیر منصور آریا واگذار شد.
آنها اضافه کردند:با پیگیریهای چند سالهی مجموعه کارگران ابنیه فنی شاغل در شرکت تراورس، این شرکت که در زمان وزارت عباس آخوندی در وزارت راه به بخش خصوصی واگذار شده بود، اخیرا (آذر ماه سال جاری) با رأی دادگاه به دولت (شرکت راهآهن) بازگردانده شد.
کارگران افزودند: آنچه باعث نارضایتی و اعتراض کارگران شده، بلاتکلیفی کارگران از وضعیت مالکیت شرکت تراورس است. بعد از دو تا سه ماه از زمان واگذاری تراورس به راهآهن هنوز کارگران با پیمانکار سابق مشغول کارند و شرکت راهآهن هنوز با کارگران قرارداد مستقیم منعقد نکرده است. علاوه بر آن شنیدهایم شرکت راهآهن در تلاش است تراورس را به همراه 7 هزار کارگر بار دیگر به بخش خصوصی واگذار کند.
آنها در این مورد توضیح دادند: عصر روز گذشته یکی از مدیران مجموعه گفته است که تاکنون هیچ تفاهم و توافقی برای واگذاری تراورس با هیچ شرکتی انجام نشده است، با این وجود کارگران که در عمل شاهد تغییرات و اقدامات واگذاری مدیریت شرکت تراورس هستند، نسبت به اظهارات وی انتقاد دارند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: فرایند واگذاری مجددا مدیریت شرکت ابنیه فنی تراورس جدی است و در این بین این کارگران هستند که بیشترین زیان را خواهند دید.
*اعتصاب وتجمع کارگران شرکت علملیات غیرصنعتی پتروشیمی ماهشهردراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل واذیت وآزارهمکاران حق طلب توسط حراست برای دومین روز متوالی
روز یکشنبه19 بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران شرکت علملیات غیرصنعتی پتروشیمی ماهشهربرای اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل واذیت وآزارهمکاران حق طلب توسط حراست دست از کارکشیدند ودر در این واحد خدماتی دراستان خوزستان تجمع کردند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ماهشهر از اجرایی شدن طرح طبقهبندی مشاغل برای کارگران شرکت عملیات غیر صنعتی پپتروشیمی بندرماهشهر تا اواخر ماه جاری خبر داد.
این کارگران معترض با بیان اینکه در قانون کار نیز بر الزامی بودن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای 50 نفر تاکید شده است با اینحال اجرای طرح اخیر همچنان مسکوت مانده است،به خبرنگار رسانه ای گفتند: ما در انتقاد بهعدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل خود بارها اعتراض کردهایم.
آنها افزودند:عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در مورد کارگران باعث شده درآمد مزدبگیران این واحد خدماتی در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی بماند.
آنها اضافه کردند:یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، همسان شدن دستمزد کارگران پیمانکاری با کارگران قرارداد مستقیم و رسمی است که کارفرمایان به بهانهی مشکلات مالی قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارند.
آنها در ادامه با اشاره به «ماده 50 قانون کار» گفتند: بر اساس ماه 50 قانون کار، وظیفهی پیگیری اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلتهای تعیین شده مشاغل کارگاههای خود را ارزیابی نکرده باشند، برعهدهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
*تجمع اعتراضی کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل
روز یکشنبه 19 بهمن، کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل دست به تجمع زدند.
خاطرنشان می شود که روز شنبه 18 بهمن،وزارت نفت اعلام کرد که نه تبدیل وضعیت و نه طرح طبقه بندی مشاغل شامل حال کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی با 35 سال سابقه کاری نمی شود.
*دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری
روز یکشنبه 19 بهمن برای دومین روزمتوالی، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری تجمع کردند.
درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ با تجمعی دیگر مقابل استانداری
روز شنبه 18 بهمن، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین درادامه کنش هایشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ برای باری دیگرمقابل استانداری تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: در روزهای پایانی سال، بلاتکلیفی 48 نفر از کارکنان عوارضی همچنان نقطه سرخط است و سفر نوبخت به استان قزوین نیز نادیده گرفته میشود.
وی افزود: در شرایط موجود کارکنان عوارضی شرایط سختی دارند و دیگر طاقت وعده وعیدهای خالی مسئولان را ندارند.
اودرادامه گفت: مبنا بر این بود مشکلات کارکنان عوارضی قزوین در سوم شهریورماه سالجاری حل شود و با سفر نوبخت به استان قزوین در چند ماه گذشته، کارکنان این عوارضی برای سومین بار تبدیل وضعیت شدند.
اوگفت: تبدیل وضعیت کارکنان برای نخستین بار در یکم خردادماه سال 97 صورت گرفت؛ با ورود دادستان وقت، منافع بهرهبرداری ایستگاههای عوارضی شماره یک، کنارگذر شماره دو، کنارگذر شماره سه در اقبالیه و تاکستان و تعهدات کارگری به سازمان راهداری واگذار شد و براین اساس، این کارگران و کارکنان عوارضی تبدیل وضعیت شدند.
وی اضافه کرد: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم نیز در سال گذشته انجام شد؛ طرح ایستگاههای عوارضی توسط مسئولان شرکت ساخت و توسعه آزادراههای کشور زیرنظر وزارت راه و شهرسازی الکترونیکی شد و مکاتبانی از سوی مسئولان ذیربط مبنی بر تبدیل وضعیت کارکنان صورت گرفت.
وی افزود: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم در یکم تیرماه سال گذشته انجام شد که با تبدیل وضعیت، تعدادی از کارکنان جذب راهداری و تعدادی هم به صورت مأمور به خدمت به شرکت سپندار زیرمجموعه ساخت و توسعه آزادراه های کشور واگذار شدند.
او اضافه کرد: شرکت سپندار از یکم تیرماه سال گذشته تا به امروز، هیچ گونه قراردادی با کارکنان عوارضی امضا نکرده است و شرکت ساخت و توسعه و حمل و نقل توسعه نیز دائما فرافکنی میکند و پاسخگوی مشکلات کارکنان عوارضی نیستند.
اوگفت: هرچند تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای دوبار متوالی صورت گرفت و همین امر موجب ورود دستگاه قضائی و دادستانی شد؛ اما امروز با گذشت یک سال و نیم از مشکلات کارکنان، هنوز 48نفر از این افراد در بلاتکلیفی به سر میبرند.
وی ادامه داد: با سفر نوبخت به استان قزوین و پیگیری استاندار و دادستان، تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی برای بار سوم رسانهای شد و نوبخت بودجه لازم را برای این کارکنان اختصاص داد که محقق شده است؛ اما از سوم شهریورماه تا به امروز و در پایان سالجاری، برای حل مشکلات نهایی این کارکنان، ادارات مختلف توپ را به زمین یکدیگر پاس میدهند.
اودرخاتمه گفت:امروز در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و از استاندار درخواست داریم این فرافکنیها تمام شده و به وضعیت کارکنان عوارضی رسیدگی شود.
*تحصن دانشجوی دارای معلولیت مقابل دیوان عدالت اداری
ابراهیم عباسی از فعالان کمپین معلولان از روز گذشته در اعتراض به عدم اجرای ماده 9 قانون معلولان (پرداخت شهریه دانشگاه) ماده 24 کنوانسیون بینالمللی معلولان(به رسمیت شناختن حق آموزش) و ماده 111حقوق شهروندی( عدم محرومیت از تحصیل به دلیل معلولیت) مقابل ساختمان مرکزی دیوان عدالت اداری در تهران تحصن کرده است!
*اعتصاب امضای مهندسان خراسان شمالی دراعتراض به پایین بودن تعرفه خدمات
حدود یک ماه است که مهندسان خراسان شمالی در اعتراض به پایین بودن تعرفه خدمات خود، پویش «امضا نمیکنم» راه انداختهاند و چند وقتی است که امضای آنان پای برگهای نمینشیند و این وضعیت سبب بلاتکلیفی سازندگان شده است.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 19 بهمن،مهندسان پای در یک کفش کرده اند که تا زمان بازنگری و افزایش تعرفه خدمات، از مهر زدن خودداری می کنند. آنان می گویند که تقاضای خود را برای افزایش تعرفه خدمات بارها به معاونت عمرانی استانداری خراسان شمالی اعلام کرده اند اما گویا این مرجع از در مخالفت با این خواست درآمده و در برابر آن مقاومت کرده است.
مهندسان می گویند تعرفه خدمات مهندسی از جنس حق الزحمه و حقوق است و بر اساس قانون هر ساله باید افزایش یابد، همانگونه که حقوق کارمندان افزایش می یابد.
خاطرنشان می شودکه سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی، پنج هزار نفر عضو دارد.
*بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران ومصدومیت 18 کارگریک کارخانه ریخته گری اصفهان
بامدادروز یکشنبه 19 بهمن، سرویس رفت و آمد کارگران یک کارخانه ریخته گری اصفهان در اتوبان اقارب پرست این کلانشهر واژگون شد و18 کارگر 20 تا 50 ساله مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
اخباروگزارشات کارگری 18 بهمن ماه 1399
– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی با برپایی تجمع زیر پل بختیاری اراک ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران
– ادامه اعتراضات کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ با تجمعی دیگر مقابل استانداری
– اعتصاب معلمان حق التدریس مناطق 9 و 10 تهران وتعطیل کردن کلاس های آموزش مجازی دراعتراض به عدم پرداخت یک سال حق التدریس
– اعتراض کارکنان شرکتی مراکز درمانی و بیمارستانی علوم پزشکی ایلام نسبت به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت
– دست وپنجه نرم کردن کارگران شهرداری الوند وخانواده هایشان با دفترچه های خدمات درمانی بدون اعتبار بدلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف شهرداری وعدم پرداخت بموقع حقوق
– بلند شدن صدای اعتراض کارگران شهرداری سیسخت نسبت به عدم پرداخت 10 ماه حقوق و وعده های توخالی برای چندین وچندمین بار
*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی با برپایی تجمع زیر پل بختیاری اراک ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران
روز شنبه 18 بهمن، کارگران کارخانه هپکو اراک درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی دست به تجمع زیر پل بختیاری(نزدیک و سر راه کارخانههای هپکو، آذرآب ،کمباین سازی ایران، آلومنیوم ایران و….) در شهراراک زدند وجمعی از کارگران این واحدتولیدی بنمایندگی از همکارانشان راهی پایتخت شدند ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران تجمع کردند.
یکی از هپکویی های معترض به خبرنگار رسانه ای گفت: سهام بلوکی شرکت هپکو بعد از کش و قوسهای فراوان از مرداد ماه سال جاری به سازمان تامین اجتماعی انتقال یافت و مقرر شده بود که دولت بحث تهاتر بدهیهای هپکو را حل نماید اما متاسفانه بارها و بارها از زبان برخی مسئولین میشنویم که در حال پیگیری هستند و جلسات متعددی نیز در این خصوص برگزار شده اما تاکنون حاصلی برای این مجموعه بزرگ و استراتژیک نداشته است. در شرایطی که تمامی حسابهای بانکی شرکت به دلیل بدهیای که نمیدانیم بخشی اعظم آن چگونه و از کجا به وجود آمده است و نیاز به بررسی و حسابرسی ویژه دارد، قفل است.
وی افزود:اگر مسئولین به فکر احیای شرکت هپکو هستند باید هرچه سریعتر ساختار مالی این شرکت را سروسامان دهند و سرمایه در گردش مورد نیاز تولید در اختیار این شرکت قرار داده شود.
یکی دیگر از کارگران هپکونیز گفت: آیا بازهم مسئولین میخواهند با فرصتسوزی و زمان خریدن مشکلات را نادیده بگیرند و باتوجه به پایان عمر دولت فعلی این مشکل را نیز مانند مسائل دیگر به دولت بعدی تحویل دهند؟! بهتر نیست که با توجه به صدر اخبار بودن مشکلات شرکت هپکو در چند سال اخیر مسئولان با حل کردن مشکلات این شرکت که اصلا هم پیچیده نیست و راهحلهای بسیار منطقی و شدنی دارد، حداقل یک کارنامه قابل قبول از خود برای آیندگان به جای بگذارند!
*ادامه اعتراضات کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ با تجمعی دیگر مقابل استانداری
روز شنبه 18 بهمن، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین درادامه کنش هایشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ برای باری دیگرمقابل استانداری تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: در روزهای پایانی سال، بلاتکلیفی 48 نفر از کارکنان عوارضی همچنان نقطه سرخط است و سفر نوبخت به استان قزوین نیز نادیده گرفته میشود.
وی افزود: در شرایط موجود کارکنان عوارضی شرایط سختی دارند و دیگر طاقت وعده وعیدهای خالی مسئولان را ندارند.
اودرادامه گفت: مبنا بر این بود مشکلات کارکنان عوارضی قزوین در سوم شهریورماه سالجاری حل شود و با سفر نوبخت به استان قزوین در چند ماه گذشته، کارکنان این عوارضی برای سومین بار تبدیل وضعیت شدند.
اوگفت: تبدیل وضعیت کارکنان برای نخستین بار در یکم خردادماه سال 97 صورت گرفت؛ با ورود دادستان وقت، منافع بهرهبرداری ایستگاههای عوارضی شماره یک، کنارگذر شماره دو، کنارگذر شماره سه در اقبالیه و تاکستان و تعهدات کارگری به سازمان راهداری واگذار شد و براین اساس، این کارگران و کارکنان عوارضی تبدیل وضعیت شدند.
وی اضافه کرد: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم نیز در سال گذشته انجام شد؛ طرح ایستگاههای عوارضی توسط مسئولان شرکت ساخت و توسعه آزادراههای کشور زیرنظر وزارت راه و شهرسازی الکترونیکی شد و مکاتبانی از سوی مسئولان ذیربط مبنی بر تبدیل وضعیت کارکنان صورت گرفت.
وی افزود: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم در یکم تیرماه سال گذشته انجام شد که با تبدیل وضعیت، تعدادی از کارکنان جذب راهداری و تعدادی هم به صورت مأمور به خدمت به شرکت سپندار زیرمجموعه ساخت و توسعه آزادراه های کشور واگذار شدند.
او اضافه کرد: شرکت سپندار از یکم تیرماه سال گذشته تا به امروز، هیچ گونه قراردادی با کارکنان عوارضی امضا نکرده است و شرکت ساخت و توسعه و حمل و نقل توسعه نیز دائما فرافکنی میکند و پاسخگوی مشکلات کارکنان عوارضی نیستند.
اوگفت: هرچند تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای دوبار متوالی صورت گرفت و همین امر موجب ورود دستگاه قضائی و دادستانی شد؛ اما امروز با گذشت یک سال و نیم از مشکلات کارکنان، هنوز 48نفر از این افراد در بلاتکلیفی به سر میبرند.
وی ادامه داد: با سفر نوبخت به استان قزوین و پیگیری استاندار و دادستان، تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی برای بار سوم رسانهای شد و نوبخت بودجه لازم را برای این کارکنان اختصاص داد که محقق شده است؛ اما از سوم شهریورماه تا به امروز و در پایان سالجاری، برای حل مشکلات نهایی این کارکنان، ادارات مختلف توپ را به زمین یکدیگر پاس میدهند.
اودرخاتمه گفت:امروز در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و از استاندار درخواست داریم این فرافکنیها تمام شده و به وضعیت کارکنان عوارضی رسیدگی شود.
*اعتصاب معلمان حق التدریس مناطق 9 و 10 تهران وتعطیل کردن کلاس های آموزش مجازی دراعتراض به عدم پرداخت یک سال حق التدریس
جمعی از معلمان حق التدریس تهران از جمله مناطق 9 و 10 برای اعتراض به عدم پرداخت یک سال حق التدریسشان دست به اعتصاب زدند و کلاس های آموزش مجازی را تعطیل کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 18 بهمن بنقل از اعضا انجمن اولیا و مربیان این مدارس ، عده ای از اولیا برای پایان دادن به این بلاتکلیفی بارها به مدارس و اداره رفته و تماس های مکرر داشته انداما هنوز آنلاین نشدن معلمان و سردرگمی دانش آموزان ادامه دارد.
مسئولین این مدارس نیز گفتند: عدم پرداخت یک سال حق التدریس به معلمان ، از اسفند 98 تا کنون موجب بروز این نابسامانی شده و وزارت آموزش و پروش بهتر است نسبت به حل این معضل اقدام کند.
*اعتراض کارکنان شرکتی مراکز درمانی و بیمارستانی علوم پزشکی ایلام نسبت به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت
روز شنبه 18 بهمن، کارکنان شرکتی مراکز درمانی و بیمارستانی علوم پزشکی ایلام اعتراضشان را نسبت به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت اعلام کردند.
کارکنان و کارگران شرکتی علوم پزشکی استان ایلام به خبرنگار رسانه ای گفتند: از اینکه در چند سال گذشته به صورت پیمانی در استخدام چند شرکت پیمانکاری در بیمارستانها و مراکز درمانی علوم پزشکی ایلام مشغول کار هستیم، معترضیم و خواستار آن هستیم که وضعیت استخدامیمان به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
این کارکنان که در چند سال گذشته به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود بودهاند، اظهار داشتند: از زمان دولت احمدی نژاد از سوی وزیر وقت بهداشت و درمان دستور تبدیل وضعیت نیروهای تبصره 4 و شرکتی به قرارداد دائمی کار داده شد اما علیرغم اینکه سالها از این دستورالعمل میگذرد هنوز تبدیل وضعیت انجام نشده و برنامه مدون و مشخصی برای تعیین تکلیف ما وجود ندارد.
به گفته آنها، این موضوع مختص وضعیت کارکنان علوم پزشکی ایلام نیست بلکه بسیاری از کارکنان شرکتی و قراردادی علوم پزشکی سایر شهرها و استانهای کشور از وضعیت شغلی و درآمدی خود رضایت ندارند و در انتظار تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.
یکی از این کارکنان پیمانی در تشریح وضعیت شغلی خود گفت: دستمزد پرسنل پیمانکاری بسیار پایینتر از قراردادیها و رسمیهاست. یک پرسنل پیمانکار هرچند سمت بالایی داشته باشد مثلا با 10 تا 15 سال سابقه کار تنها نیمی از حقوقی را دریافت میکند که قراردادیها و رسمیها میگیرند.
او گفت: پرسنل پیمانکاری همچنین از بسیاری از مزایای قانونی و رفاهی محروم هستند. یکی دیگر از مشکلات آنها نداشتن ثبات شغلی است زیرا هر لحظه کارفرما اراده کند امکان بیکاری برای آنها وجود دارد.
*دست وپنجه نرم کردن کارگران شهرداری الوند وخانواده هایشان با دفترچه های خدمات درمانی بدون اعتبار بدلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف شهرداری وعدم پرداخت بموقع حقوق
روز شنبه 18 بهمن،کارگران شهرداری الوند از دست وپنجه نرم کردن خود وخانواده هایشان با دفترچه های خدمات درمانی بدون اعتبار بدلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف شهرداری این شهر در استان قزوین وعدم پرداخت بموقع حقوق ،خبردادند.
آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند: اداره تامین اجتماعی شعبه شهر صنعتی البرز در استان قزوین به دلیل بدهیهای مالی شهرداری الوند به تامین اجتماعی اخیرا از تمدید دفترچههای درمانی کارگرانی که برای تمدید دفترچههای درمانی خود اقدام میکنند، خودداری کرده است.
یکی از کارگران خدماتی شهرداری الوند با بیان اینکه او و همکارانش بیش از 10سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت میکنند، در ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمهای ناشی از عدم تمدید دفترچههای درمانی این تعداد کارگر و خانوادههایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.
به گفته وی؛ به صورت مشخص دوتاسه ماه حق بیمه کارگران این شهرداری به تامین اجتماعی پرداخت نشده، علاوه بر این دو ماه معوقات مزدی طلبکاریم.
این کارگر گفت: در حال حاضر کارگران منتظر هستند که کارفرما معوقات مزدی و بیمهای ما را بپردازد تا بخشی از مشکلاتمان برطرف شود.
وی افزود: در بین کارگران شهرداری الوند کارگرانی وجود دارند که هماکنون خود یا خانوادههایشان در بیمارستانهای طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند و در حال حاضر آنها بیشتر از هر زمانی به دفترچههای درمانی تامین اجتماعی خود نیازمندند اما با مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچهها برایشان پیش آمده، برای پرداخت هزینههای درمانی سرگردان شدهاند.
این کارگر شهرداری الوند در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه مسئولان استانی و شهرستانی از وضعیت حدود 80 کارگر بخش خدمات شهرداری باخبرند، از آنان میخواهیم نسبت به مشکلات کارگران در آستانه سال نو بیتفاوت نباشند.
*بلند شدن صدای اعتراض کارگران شهرداری سیسخت نسبت به عدم پرداخت 10 ماه حقوق و وعده های توخالی برای چندین وچندمین بار
روز شنبه 18 بهمن،برای چندین وچندمین بار صدای اعتراض کارگران شهرداری سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت 10 ماه حقوق و وعده های توخالی ،بلند شد.
جمعی از کارگران شهرداری سیسخت به خبرنگار رسانه ای گفتند: در 11 ماه و 15 روز سپری شده از سال جاری، فقط یک ماه حقوق فروردین را دو ماه پیش گرفتهایم؛ یعنی 10 ماه مطالباتمان به تاخیر افتاده است.
این کارگران که هر ماه مطالبات خود را با تاخیر 10ماهه دریافت میکنند، گفتند: شهردار جدید که از حدود یکسال پیش مدیریت شهر سیسخت را برعهده گرفته؛ در روز معارفه خود وعده بهروز کردن مطالباتمان را داد اما بعد از گذشت بیش از یکسال هنوز هیچ اقدام جدیدی صورت نگرفته است.
یکی از کارگران واحد خدمات شهرداری سیسخت با بیان این پرسش که چرا اعضای شورای شهر سیسخت هیچ نظارتی بر پرداخت مطالبات کارگران ندارند، گفت: ما از شورای شهرمان در مقام ناظر بر عملکرد شهردار انتظار داریم چارهای برای تامین منابع مالی شهرداری و پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری بیندیشند.
آنها افزودند:دو ماه پیش حقوق فروردین و اردیبهشت ماه را دریافت کردهایم. پرداخت حقوق در هر دوسه ماه یکبار در حالی انجام میشود که شهرداران سابق نیز هر ماه به ما یک حقوق میدادند.
یکی دیگر از کارگران واحد خدمات شهرداری سیسخت در تکمیل سخنان همکار خود گفت: 80 نفر در مجموعه شهرداری سیسخت کار میکنند وبه نظر میرسد در وضعیت فعلی روال پرداخت حقوق همانند ماهها و سالهای گذشته است. ما کارگران نمیدانیم با این گرانیها و تورم، چگونه باید هزینههای سنگین زندگی خود را تامین کنیم؛ از چه کسی قرض بگیریم و چه زمانی میتوانیم این قرضها را بازپرداخت کنیم.
به گفته این کارگران، مشخص نیست شهرداری چه زمانی قصد دارد مطالبات مزدی کارگران را در آستانه سال نو تسویه نماید. قرار بود روز شنبه اول هفته جاری شهردار یک ماه حقوق به حساب کارگران واریز کند، امروز چهار روز از وعده داده شده میگذرد اما تاکنون خبری از پرداختها نیست.
اخباروگزارشات کارگری 17 بهمن ماه 1399
– توطئه های کارفرمایان را افشا وخنثی کنیم!
– نگاهی به وضعیت کارگران شهرداری های کشور وکنش هایشان در نیمه اول بهمن ماه 1399
– استخدام دوباره راننده در شرکت واحد تهران پس از پانزده سال/ بنبست خصوصیسازی در اتوبوسرانی
– اتحادیه های کارگری آرژانتین: مهران رئوف را آزاد کنید
– کلکتیوسندیکاهای فرانسوی در حمایت از کارگران درایران خواهان آزادی مهران رئوف شد
– تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن جهاد کشاورزی کردستان نسبت به متوقف شدن پروژه مقابل استانداری همزمان با سفر محمدباقر نوبخت
*توطئه های کارفرمایان را افشا وخنثی کنیم!
برای درک و بررسی بهتر شرایط کنونی جنبش کارگری و از میان بردن موانع و سد های پیش روی این جنبش عظیم، ضروری است که علاوه بر توجه به نقاط قوت جنبش، نقاط ضعف جنبش را نیز مورد توجه قرار داده و برای از بین بردن این ضعف ها کارگران پیشرو باید چاره اندیشی کنند.
برای تحقق این امر بایستی نگاهی به تاریخ جنبش کارگری در دنیا بیاندازیم و از تجارب آنان درس های لازم را فرا بگیریم.
با رجوع به حوادث و رویدادهای تاریخی جنبش کارگری منطقهای و فرامنطقهای به وضوح شاهد یک امر مهم خواهیم بود: در بزنگاه های حساس جنبش کارگری، سرمایه داران کارگرانی را که آسیب پذیری بیشتری دارند مورد سوء استفاده قرار داده و از آنان بر علیه طبقه کارگر و جنبش کارگری بهره خواهند برد، تا هرجا که لازم شد از انان سو استفاده کرده به عنوان اعتصاب شکن وارد میدان کنند.
به طور معمول کارگران آسیب پذیر آن دسته از کارگرانی هستند که به شکل روزمزد و پیمانی، در بلاتکلیفی شغلی و عدم وجود دستمزد ثابت و بیمه به کار مشغولند و دائماً در معرض اخراج و بیکاری قرار دارند.
در نتیجه چنین فشارهایی است که این قشر از کارگران دارای آسیب پذیری بیشتری هستند.
اخیراً در شرکت گروه ملی فولاد اهواز نیز، سو استفاده و استثمار کارگران آسیب پذیر توسط مدیران شرکت شفق و فولاد به جریان افتاده است و این وظیفه کارگران پیشرو است تا برای رفع و حل این معضل به مطالعه پرداخته و راه حلی ارائه دهند.
کارفرمای شرکت شفق به عنوان بخشی از مافیای فولاد در خوزستان ، از یک سو با اعمال فشار بر کارگران و از سوی دیگر با دادن وعده و وعید به کارگران تحت فشار از آنان بر علیه کارگران فولاد و در جهت پیشبرد سیاستهای مدیرعامل فولاد سوء استفاده میکند.
از مهمترین وعده های داده شده به این کارگران می توان به تعیین و تکلیف وضعیت شغلی آنان اشاره کرد. در نتیجه وقتی مدیریت چنین وعدهای داده است هم اکنون نیز میتواند آن را عملی کند، اما در حال حاضر این بلاتکلیفی ابزاری سودمند برای کارفرمایان و مدیران شرکت محسوب میشود.
ما کارگران گروه ملی فولاد، وظیفه خود می دانیم که از رفقایمان حمایت کنیم و اگر لازم باشد برای این امر تجمعی اعتراضی نیز بر پا خواهیم کرد تا نقاط ضعف کارگران که همان بلاتکلیفی شغلی،پایین بودن دستمزدها و بیمه است را سریعاً پیگیری و برطرف سازیم و جایی برای سوء استفاده و بهرهبرداری کارفرمایان و مدیرعامل شرکت باقی نگذاریم.
کارگران آگاه و مبارز گروه ملی فولاد به مدیران شرکت شفق و فولاد اجازه نخواهند داد که دیگر کارگران را با اعمال فشار تحت سلطه بگیرند و علیرغم میل باطنی کارگران آنان را به دسیسه چینی علیه هم طبقهی های راستینشان وادار کند!
بنابراین از همین جا حمایت خود را از کارگران شرکت شفق اعلام کرده و با جدیت خواهان روشن شدن وضعیت شغلی کارگران این شرکت هستیم.
برگرفته از کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد
*نگاهی به وضعیت کارگران شهرداری های کشور وکنش هایشان در نیمه اول بهمن ماه 1399
توضیحات |
رخداد |
تحت نظر بخش |
محل خدمت |
شهرداری شهر |
تاریخ |
13 خط اتوبوسرانی در تهران که تحت نظر بخش خصوصی هستند به دلیل عدم پرداخت معوقات و واگذاری دو دانگ اتوبوسها به رانندگان یک روز کامل کاری را دست به اعتصاب زدند. |
اعتصاب |
خصوصی |
اتوبوسرانی |
تهران |
1399/11/01 |
بیستمین روز اعتصاب ، 360کارگر بخش نظافت شهری به دلیل عدم پرداخت حقوق های پاییز و دی ماه. |
اعتصاب |
خصوصی |
نظافت شهری |
کوت عبدلله |
1399/11/01 |
28 روز اعتصاب کارگران این بخش به دلیل اختلافات با پیمانکار جدید. |
اعتصب |
خصوصی |
اجراییات |
کوت عبدلله |
1399/11/01 |
به دلیل نبود امنیت شغلی جمعی از کارگران شهرهای مختلف استان در مقابل استانداری این استان تجمع کردند. |
تجمع |
خصوصی و دولتی |
تمام بخش ها |
کهگیلویه و بویراحمد |
01/11/1399 |
نسبت به عدم رعایت دستور عمل کاهش ساعت کاری در دوران کرونا اعتراض خود را اعلام کردند. |
اعتراض |
خصوصی و دولتی |
اتوبوسرانی |
تهران |
02/11/1399 |
به دلیل عدم پرداخت 11 ماه از حقوق 28 نفر از پرسنل این بخش دست به تجمع مقابل شهرداری یاسوج زدند |
اعتصاب و تجمع |
خصوصی |
حمل و نقل بار و مسافر |
یاسوج |
04/11/1399 |
اعتصاب کارگران شهرداری جاسک به دلیل تغییر ساعت کاری |
اعتصاب |
دولتی |
تمام بخش ها |
جاسک |
05/11/1399 |
تجمع مقابل شورای شهر تبریز به دلیل مشکلات بوجود امده در عقد قرارداد های دست جمعی. |
تجمع |
دولتی |
مربی |
تبریز |
06/11/1399 |
کارگران شهرداری جاسک به دلیل دو شیفته شدن کارها برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند |
اعتصاب |
دولتی |
تمام بخش ها |
جاسک |
07/11/1399 |
بازداشت نماینده رانندگان در داسرای اوین توسط سپاه |
بازداشت |
خصوصی |
اتوبسرانی |
تهران |
08/11/1399 |
اینبار تجمع مقابل شهرداری تبریز رخ داده است. |
تجمع |
دولتی |
مربی |
تبریز |
11/11/1399 |
327 نفر از مربیان شهرداری تبریزبه دلیل نبود امنیت شغلی در میدان ساعت تبریز، مقابل شهرداری دست به تجمع زدند |
تجمع |
دولتی |
مربی |
تبریز |
12/11/1399 |
سومین روز متوالی اعتصاب |
تجمع |
دولتی |
مربی |
تبریز |
13/11/1399 |
آزادی موقت “توکل جمشیدی” پس از شش روز بازداشت توسط سپاه |
بازداشت |
خصوصی |
اتوبوسرانی |
تهران |
13/11/1399 |
در دیدار جمعی از نمایندگان سندیکای اتوبسرانی تهران با مدیران شهرداری در حوزه مشکلات کارگران صحبت شد. |
اعتراض |
خصوصی و دولتی |
اتوبوسرانی |
تهران |
15/11/1399 |
*استخدام دوباره راننده در شرکت واحد تهران پس از پانزده سال/ بنبست خصوصیسازی در اتوبوسرانی
با توجه به شکست خصوصیسازی در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که موجب سیهروزی رانندگان بخش خصوصی شده است و از طرفی شهروندان هم هیچ رضایتی از خدماتدهی خطوط خصوصی ندارند، مدیریت شهری را بر آن داشته تا پس از پانزده سال مجددا برای خطوط شرکتی (دولتی) راننده استخدام کند.
بنابر اعلام مدیریت شرکت واحد: شرکت واحد خود استخدام را انجام نمیدهد و ما پیشنهاد کردیم که رانندهها را یکی از زیرمجموعههای شهرداری استخدام کند و در اختیار ما قرار دهد. این یعنی اینکه یکی از شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی که با شهرداری قرارداد دارد رانندگان را استخدام و در اختیار شرکت واحد قرار دهد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تامین کارگر و راننده توسط شرکتهای واسطهای تامین نیروی انسانی را قویا محکوم میکند و خواهان استخدام رانندگان توسط شرکت واحد و بصورت قرارداد دائم میباشد. شرکتهای تامین نیروی انسانی که ماهیتا زائد هستند موجب چپاول بیشتر دسترنج رانندگان خواهند شد و از طرفی با توجه باینکه این رانندگان قراداد موقت خواهند داشت و مجبور خواهند بود تا انواع دستورات فراقانونی مدیریت را اجراء کنند و هر آنچه را که تا امروز مدیریت میخواسته به رانندگان تحمیل کند اما موفق نشده است، با دوگانه استخدامی رانندگان جدید با رانندگان قدیمی (قرارداد دائم)، انواع فشار مضاعف و بهرهکشی از رانندگان برای مدیریت میسر خواهد شد. سندیکا همه رانندگان را فرامیخواند تا در مخالفت با این طرح چپاولگرانه همراه شوند.
برگرفته ازکانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*اتحادیه های کارگری آرژانتین: مهران رئوف را آزاد کنید
63 نفر از نمایندگان و دبیران کل اتحادیه های کارگری آرژانتین با ارسال نامه ای به “اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران” از کمپین برای آزادی بدون قید و شرط مهران رئوف، فعال کارگری، حمایت کردند.
در بخشی از این نامه آمده است:
مهران در اکتبر سال 2020 در حمله رژیم به فعالین اجتماعی، سیاسی، چپ و کارگری دستگیر شد. مهران در زندان اوین و در سلول انفرادی، بدون ارتباط و حتی بدون دسترسی به وکیل و مشاور حقوقی، تحت نظر سپاه پاسداران ایران نگهداری می شود. ما ضمن اعلام همبستگی با کمپین اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران، خواستار پایان دادن به بازداشت خودسرانه مهران رئوف هستیم.
اسامی نمایندگان و دبیران کل اتحادیه های کارگری آرژانتین که از کمپین آزادی مهران رئوف حمایت کرده اند:
1- گیلرمو پاکانینی ، دبیرکل CICOP ، انجمن صنفی متخصصین بهداشت استان بوینس آیرس
2- گاستون واچیانی ، دبیر کل UTS اتحادیه کارگران بهداشت کوردوبا
3- سزار لاتور ، نماینده عمومی بیمارستان ایتالی ATSA –Norma Lezana
4- دبیر کل انجمن متخصصین و تکنسین های بیمارستان Garrahan
5- فرانسیسکو تورس ، دبیر فدراسیون ملی معلمان ، FND-CTA Autónoma 6-
6- Vanesa Gagliardi ، کمیسیون راهنمایی Ademys ، معلمان شهر بوینس آیرس و قانونگذار MST را در جبهه Izquierda Unidad انتخاب کردند
7- آندره رامیرز و کارولینا کاسرس ، ALE انجمن فارغ التحصیلان پرستاری CABA)
8- ادگاردو کاسترو، دبیرکل کمیسیون اتحادیه داخلی زیر دبیرخانه ATE کارخانه CABA
9- خوان بوناتو ، دبیر حقوق بشر AJB ، انجمن قضایی بوینس آیرس ، بخش La Plata
10- اولگا ویارئال ، دبیر آموزش سیاسی و اتحادیه های SUTEBA Quilmes و Diana Thom ، دبیر ارتقا Social اجتماعی و
گردشگری SUTEBA Quilmes (معلمان)
11- رائول لاگونا ، کمیسیون ساکنان استان ، Pcia. لیسانس. مانند.
12- آندره لانزت ، کمیسیون راهنمایی (اقلیت چند رنگ) CTA Autónoma Lanús y Congresal de SUTEBA Lanús
13- ماریانو ویگا ، معاون دبیر کل ، انجمن تجارت بین رشته ای بیمارستان مویانو (AGIHM)
14- کلودیو مورا ، دبیر کل CTA سان فرناندو و نماینده FATE ، SUTNA (sind. Pneumatic)
15- رائول بنویدز ، دستیار دبیرکل ، هیئت داخلی بیمارستان ATE اوا پرون
16- Gastón Pinchetti – کمیسیون داخلی نماینده La Virginia STIA (غذا)
17- روزاریو اورلاندو رزتیو ، رئیس بیمارستان CICOP بلگرانو سان مارتین و مدیر استانی CICOP
18- Mirian Carusso، Sec. سازمان و بخش مالی CICOP HIGA Eva Perón و هیئت مدیره استانی
19- اینگرید اوروتیا ، دبیر کل اتحادیه صنفی داخلی ATE INCAA (انستیتوی ملی فیلم)
20- مارتین تومه ، نماینده LATAM (هوانوردی)
21- آلیشیا فلورس ، نماینده ATE بیمارستان میلشتاین (فرانسه سابق)
22- Maximiliano Bares Fara ، بیمارستان داخلی هوانوردی ATE
23- لئوناردو نیکولاس راندو ، نماینده فرهنگ ATE ، وزارت فرهنگ
24- ریکاردو برونو ، نماینده ATE CNEA
25- مارسلو مارتینز ، نماینده ATE SRT
26- الخاندرا واکا ، دبیر جنسیت UTS
27- مارتین آلوارز ، هیئت مدیره کمیسیون SUTEP ،
28- اتحادیه منحصر به فرد کارگران سرگرمی عمومی ، قرطبه
29- کلودیو واسکوین ، معاون دبیر CTA خودمختار سانتا کروز
30- امیلیو پولیاک ، دبیر سازمان CTA خودمختار سانتا کروز
31- نیکولاس مک نامارا ، دبیر جوانان CTA Autónoma Santa Cruz
32- لوسیا سندوبال ، معاون وزیر APUNP ، دانشگاه ملی پاتاگونیا
33- گابریل گیست ، نماینده AGMER Crespo
34- ماریانلا والدز ، نماینده AGMER
35- سیلو کرامر ، نماینده AGMER پارانا
36- کریستین بروتی ، نماینده AGMER در گالگوی
37- نمایندگان دپارتمان لوکرسیا کوچا و پائولا ناوارو UEPC کوردوبا (معلمان)
38- ژرمن گومز ، نماینده کنگره SUTEBA سان ایسیدرو
39- پاتریشیا ریوس ، نماینده سوتبا در کنگره لا پلاتا
40- یامیل آلمیدا ، هیئت داخلی ATE ، وزارت توسعه اجتماعی استان بوینس آیرس
41- کارلوس گوانسیاروسا ، دبیرکل انجمن Mosconi YPF PETERA
42- دانیل ریورو ، CD خودمختار CTA Jujuy
43- ناهوئل اورلانا ، کمیسیون مستقل راهنمای CTA ، لوماس دی زامورا
44- Roxana Szyszko ، هیئت مدیره CTA خودمختار Lanús
45- روزا برودرسن و کارلوس ساکارلو ، نمایندگان ATE آموزش و پرورش Lanús
46- الخاندرو پارلانته ، نماینده بیمارستان Emergencias CA de Rosario
47- Facundo Fernández – CD AMSAFE Rosario
48- نماینده سوسا لورا از Amsafe Santa Fe ، مونته نگرو کلودیا ،
49- گایتان ماریسل و نمایندگان Amsafe Rosario
50- نماینده های فرعی Priscila Ottón و Pablo Ottón از ATEN ، اتحادیه معلمان Neuquén
51- ماریا لموس ، نماینده موسسه قلب و عروق بوینس آیرس
52- ماریا گاربینو ، نماینده ATE ANSES
53- پابلو لوپاردو ، جایگزین ایالت مورنو
54- Ricardo Acuña ، Union Sec و Marcela Miño ، هیئت مدیره CTA خودمختار سن میگوئل
55- خوزه آلخاندرو زارائوزا ، لیونل روبن دل هورنو ، ماریانا آراندا ، اولینا ناویرا ، مونیکا بائز ، مونیکا مورالس ، مونیکا گیل ، ماریا جولیا رامیرز ، گریسلا روبی ، امیلس سئان ، ماریا پولیزوتو ، لیلیانا ایسخوف ، سیلویا گلوتا ، گالبیا سلوتا و گالبیا سلوتا لانس
56- مارسلو Iommi ، Silvina Carbone و Cristina Santillán ، نمایندگان SUTEBA Avellaneda60- کلودیا گرگو و مارسلا کاسترو ، نمایندگان SUTEBA لوماس د زامورا
61- مارسلو کارو ، آندره سگوویا و مارتین لیس ، نمایندگان SUTEBA La Plata
62- ژرمن گومز ، ماریا داماسنو و لورا چولولکه ، نمایندگان SUTEBA San Isidro ، ASDrán López ، Del ، Suteba G Sarmiento ، Mariana Scibona ، Candela Ramírez و María del Carmen Cervín ، نمایندگان Suteba Tigre.
63- جریان ملی طبقه بندی ضد بوروکراتیک (ANCLA – جریان صنفی MST ، آرژانتین)
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
4 فوریه 2021
*کلکتیوسندیکاهای فرانسوی در حمایت از کارگران درایران خواهان آزادی مهران رئوف شد
روزجمعه 5 فوریه 2021(17بهمن )،کلکتیوسندیکاهای فرانسوی در حمایت از کارگران درایران متشکل ازپنج سندیکا س اِف دِ تِ، سِ ژِ تِ، اِف اِس او، سولیدر و اونسا با انتشار نامه ای خطاب به خامنه ای خواهان آزادی فوری مهران رئوف شد.
رهبرجمهوری اسلامی ایران
آیت الله سید علی خامنه ای
تهران، جمهوری اسلامی
پاریس، 5 فوریه 2021
عالی جناب رهبر
سازمان های سندیکائی فرانسه س اِف دِ تِ، سِ ژِ تِ، اِف اِس او، سولیدر و اونسا با این نامه، نظر شمارا نسبت به أوضاع نگران کننده آقای مهران رئوف جلب می کنند.
آقای رئوف روز 16 اکتبر گذشته دستگیر شده اند.
ماموران امنیتی پس از ورود به خانه او و تفتیش، کامپیوتر، تلفن همراه و مدارک شخصی او را با خود برده اند.
مهران رئوف در ایران متولد و بزرگ شدهف، ولی به مدتِ طولانی در بریتانیا زندگی کرده و ملیت دوگانه دارد.
در ایران، او به خانواده کارگران ، انگلیسی تدریس می کرد و نیز با دفاع از حقوق آنان به آن ها در سازماندهی خود کمک می کرد.
در پی بدرفتاری های سخت با او، ما فوق العاده برای وضعیت مهران رئوف نگران هستیم.
اعضای خانواده او در ایران زندگی نمی کنند و در نتیجه قادر به کمک به او در آن جا نیستند.
چندین تن از فعالان سیاسی، کارگران اجتماعی و کارکنان موسسات، در همان دوره دستگیرشده و در مقابل ودیعه های سنگین آزادشده اند. با مهران رئوف چنین رفتار نشده است. او نه به وکیل دسترسی دارد و نه خویشاوندان او موفق شده اند با او تماس گیرند.
از زمان دستگیری، او در یک سلول انفرادی در بند 2-الف تحت مسئولیت پاسداران انقلاب به سر می برد. متاسفانه، این سلول در مورد بازجوئی های غیرانسانی و زیر شکنجه شهرت دارد.
جمهوری اسلامی ایران مسئولیت کامل جان و سلامتی مهران رئوف 64 ساله است. او یک زندانی عقیدتی است که سزاوار زندان خودکامانه ای که سه ماه طول کشیده، نیست.
ما، سازمان های سندیکائی فرانسوی، به نام احترام به حقوق جهانشمول انسانی، خواهان آزادی فوری مهران رئوف هستیم.
با احترام
Confédération française démocratique du travail (CFDT)
Confédération générale du travail (CGT)
Fédération syndicale unitaire (FSU)
Union syndicale Solidaires
Union nationale des syndicats autonomes (UNSA)
رونوشت: آقای حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران؛ آقای ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه؛ آقای محسن حاج میرزائی، وزیر آموزش ؛ آقای سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس
*تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن جهاد کشاورزی کردستان نسبت به متوقف شدن پروژه مقابل استانداری همزمان با سفر محمدباقر نوبخت
روز پنج شنبه 16 بهمن همزمان با سفر محمدباقر نوبخت به کردستان وبازدید از استانداری، اعضای تعاونی مسکن جهاد کشاورزی کردستان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به متوقف شدن پروژه مقابل این مرکز قدرت اجتماع کردند.
قابل یادآوری است که تعاونی مسکن جهادکشاورزی استان کردستان بیش از هزار نفر عضو دارد که حدود 15 سال است بلاتکلیف مانده و اعضای آن چشم انتظار مانده اند.
روز جمعه 17 بهمن،یکی از اعضای این تعاونی به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: 15سال است چشم انتظار تکمیل مسکن خود هستیم اما پروژه با وجود اخذ هزینه از اعضا، متوقف شده و پیشرفت فیزیکی بسیار کمی دارد.
او با بیان اینکه هیئت مدیره تعاونی به هیچ وجه جوابگوی عملکرد خود نیستند، افزود: متاسفانه از هر مسیری اقدام کرده ایم کسی پاسخگو نیست و حالا امده ایم که این موضوع را با اقای نوبخت در میان بگذاریم.
وی اضافه کرد: این پروژه دارای9 بلوک است که 4 بلوک آن تکمیل شده و اعضا ساکن شده اند اما 5 بلوک دیگر تنها اسکلت آن نصب شده و هیچگونه پیشرفت فیزیکی ندارد و در واقع بعد از15 سال به طور کلی متوقف شده است، این در حالی است که اعضا، تمام هزینه ها را پرداخت کرده اند.
او خاطرنشان کرد: در اطراف پروژه زمین های دیگری که وجود داشته به فروش رسیده و به اندازه ای تخلف ها در این پروژه بالا بوده است که شکایت های بسیاری تاکنون از آن شده در حدی که تمام حساب های پروژه در حال حاضر مسدود است.
این عضو تعاونی مسکن جهاد کشاورزی کردستان، آورده هر یک از اعضا را 30میلیون تومان اعلام کرد که در سال 92 پرداخت کرده اند و گفت: اگر آن زمان برای مسکن مهر سرمایه گذاری کرده بودیم با نصف این مبلغ الان صاحب خانه بودیم.
او یادآور شد: از طریق مراجع قضایی هم اقدام کرده ایم اما هیئت مدیره تعاونی در جلسات داوری عنوان کرده اند که هر زمان توانستیم پروژه را به اتمام می رسانیم و برای شانه خالی کردن از مسئولیت هیچ زمان بندی ارائه نمی دهند؛ آنها می گویند اعضا حق ندارند شاکی شوند و ما هر زمانی پول داشتیم این کار را انجام می دهیم.
او تصریح کرد: هیئت مدیره تعاونی عدم پرداخت آورده از سوی برخی از اعضا را هم بهانه ای برای تاخیر در پروژه عنوان کرده اند در حالیکه مستندات پرداخت آورده کل اعضا موجود است و این دروغ محض است.
محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور که در هنگام ورود به ساختمان استانداری کردستان با تجمع اعضا این تعاونی مواجه شد، به میان آنها رفت و تجمع کنندگان مشکلاتشان را با وی در میان گذاشتنند. پس از آن نوبخت به استاندار کردستان دستور داد این مسئله هرچه سریعتر پیگیری شود و استاندار هم برای روز یکشنبه 19 بهمن ماه، قرار یک جلسه را با اعضا برای بررسی مشکلاتشان تعیین کرد.
اخباروگزارشات کارگری 16 بهمن ماه 1399
– بیانیه مشترک تشکلها و گروه های مستقل در رابطه با افزایش حداقل دستمزد و حقوق سال ١٣٩٩
– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه آب معدنی داماش نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
– اعتراض به عملکرد دولت همزمان با بازدید استاندار خراسان رضوی از ساختمان مرکز سلامت شبانه روزی چکنه
– تجمع اعتراضی سهامداران شرکت پدیده شاندیز نسبت به کاهش قیمت سهام درمشهد
– ادامه اعتراضات مرغداران نسبت به قیمت و وضعیت نامناسب توزیع نهاده های دامی با برپایی تجمع مقابل وزارت کشاورزی
– خودکشی یک کودک کار درتوابع شهرستان سراوان
– مرگ ومصدومیت 3 کارگر مجتمع کارخانجات فولاد بوتیای ایرانیان براثر گاز گرفتگی با اسید-وخامت حال یکی از مصدومین
*بیانیه مشترک تشکلها و گروه های مستقل در رابطه با افزایش حداقل دستمزد و حقوق سال ١٣٩٩
وجود تورم بالای ٤٠ درصد در نیمه اول سال جاری رمق زندگی را از کارگران، معلمان، بازنشستگان، بیکاران و کلیه مزدبگیران کم درآمد و عموم مردم زحمتکش و محروم را فراتر از سالهای گذشته گرفته بود تا اینکه شب ۲۴ آبان ۹۸ دولت برای جبران کسری بودجه اش به طرزی غارتگرانه دست در جیب مردم برد و قیمت بنزین را سه برابر افزایش داد.
مردم جامعه از کارگر گرفته تا معلم و بازنشسته و بیکار و غیره که تأثیر افزایش بنزین توسط حکومت را بارها بر زندگی خود تجربه کرده و میدانستند به دنبال افزایش قیمت بنزین همچون افزایش چند باره قیمت دلار، قیمت دیگر کالاهای مورد نیاز زندگی فورا و سرسام آور بالا خواهد رفت، برای دفاع از حق زندگیشان بلافاصله خیابانهای شهرها را به میدان اعتراض تبدیل کرده ، وسیعا به خیابان آمدند و صدای اعتراضشان را نه تنها به گرانی بنزین، بلکه علیه 40 سال سرکوب، چپاول و به تباهی کشانده شدن زندگیشان توسط غارتگران بلند کردند.
اکنون برمتن سرکوب های خونین این خیزش ها که تا به امروز نیز ادامه دارد و در دل شدیدترین فشارهای معیشتی و اعتراض های مردم، نمایش هر ساله مذاکرات حکومتی “شورای عالی کار” برای افزایش دستمزد کارگران از آذر ماه شروع و همچنان ادامه دارد.
سال ها این سناریوی تعیین مزد در حالی بهمین سبک و سیاق اجرا میشود که نیروی کارمزدی فاقد تشکل های مستقل قدرتمند و سراسری برای دفاع از سطح معیشت خود هستند.امسال بویژه قصد دارند که به بهانه نبودن بودجه درصدی تحقیر آمیز به دستمزد و حقوق مزدبگیران اضافه کرده که همان هم پیشاپیش با افزایش نرخ تورم هنوز دریافت نشده، بازپس گرفته میشود.
نباید هیچ بهانه و توجیهی مبنی بر نبود بودجه و یا عدم توانائی کارفرمایان و سازمانها در پرداخت دستمزدها و حقوق های مورد مطالبه ی شاغلین و بازنشستگان را پذیرفت. زیرا جامعه شاهد بود که چگونه و با قید سه فوریت برای سپاه قدس بودجه ۲۰۰ میلیون یوروئی علاوه بر بودجه مصوب قبلی را تخصیص دادند.
دولت موظف است علاوه بر پذیرش حداقل دستمزد و حقوق ماهانه همه مزدبگیران مطابق هزینه کارشناسی شده “سبدمعیشت خانوار” که درشرایط فعلی به میزان ۹ میلیون تومان برآورد میشود، بودجه کافی نیز برای پرداخت بیمه بیکاری به همه بیکاران، تأمین زندگی کودکان کار و درمان مناسب و رایگان، اختصاص دهد.
ما کارگران، معلمان، بازنشستگان و کلیه مزدبگیران در صورت عدم تحقق مطالبه ی مذکور، حق خود می دانیم که به هر شکل ممکن، علیه این همه تبعیض و بیعدالتی درهمه مراکز کارگری، مدارس و دانشگاه ها، خيابان ها و مقابل مراکز دولتی و حکومتی اعتراضی همه جانبه نماییم.
٩٨/١١/١۲
١– اتحاد بازنشستگان ایران
۲– انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
۳– سندیکای نقاشان البرز
۴– شورای بازنشستگان ایران
۵– بخشی از بازنشستگان فولاد
۶– گروه 19 اسفند
۷–گروه بازنشستگان تامین اجتماعی
۸–گروه پایپینگ و اکیپ پروژه ای آذربایجان
۹– جمعی از فعالین لغو کار کودکان
۱۰-جمعی از فعالین کارگری سنندج
*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه آب معدنی داماش نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
اعتراضات کارگران کارخانه آب معدنی داماش درشهرستان رودبار،استان گیلان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کماکان ادامه دارد.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 بهمن، به دنبال واگذاری مسئولیت کارخانه آب معدنی داماش به یک کارفرمای جدید، شماری از کارگران این واحد صنعتی نگرانی خود را نسبت به آینده شغلی و دریافت مطالبات معوقه خود اعلام کردند.
این کارگران گفتند: شرکت آب معدنی داماش که پیش از این متعلق به هلدینگ بانک ملی بود، اخیرا به یک کارفرمای جدید واگذار شده و هنوز شروع به کار نکرده است.
کارگران این شرکت درباره شرایط کنونی این مجموعه صنعتی گفتند: طبق ماده 12 قانون کار، کارفرمای جدید باید تمام مطالبات گذشته کارگران را پرداخت کند. این مطالبات اعم از سنوات، سختی و زیانآور بودن کار و مطالبات مالی و مزدی معوقه است.
این کارگران که نسبت به تاخیر در معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه ابراز نگرانی میکنند، گفتند: حدود 22 کارگر قدیمی در کارخانه باقی ماندهاند که 3 تا 4 ماه مطالبات مزدی عقبافتاده طلب دارند.
در عین حال این کارگران گفتند: در حال حاضر سه تا چهار روز است که تولید در کارخانه متوقف شده و وضعیت بلاتکلیفی داریم.
کارگران آب معدنی داماش در ادامه تصریح کردند: امیدواریم شرایط جدیدی که قرار است در روزها و هفتههای آینده برای ما کارگران قدیمی فراهم شود قابل قبول باشد و بتوانیم قبل از پایان سال بخشی از مطالبات معوقه مزدی و عیدی خود را وصول کنیم.
کارگران در ادامه افزودند: وضعیت مالی کارگرانی که ماههاست مزد دریافت نکردهاند مناسب نیست و آنان از تامین معاش خود ناتوان شدهاند و این در حالی است که قبل از واگذاری کارخانه باید دو طرف (بانک ملی و خریدار بخش خصوصی) در خصوص مطالبات کارگران تعیین تکلیف کنند.
کارگران آب معدنی داماش افزودند: مسئولان محلی و شهرستان رودبار بدون درنظر گرفتن شرایط زندگی آنها حین واگذاری این واحد صنعتی نباید تصمیماتی را اتخاذ میکردند که کاملا به زیان آنها و خانوادههایشان باشد.
کارگران در ادامه گفتند: تا این لحظه از جانب کارفرمای جدید در شرایط کاری کارگران قدیمی تغییری ایجاد نشده و آنها با همان شرایط قبلی ساعت و حجم کاری مشغولند.
*اعتراض به عملکرد دولت همزمان با بازدید استاندار خراسان رضوی از ساختمان مرکز سلامت شبانه روزی چکنه
ظهر روز پنج شنبه 16 بهمن، استاندار خراسان رضوی در جریان سفر خود به شهرستان چکنه قصد بازدید از مرکز سلامت شبانه روزی چکنه را داشت که با مقاومت نگهبان روبرو شد.
نگهبان ساختمان مرکز سلامت شبانه روزی چکنه در اعتراض به عملکرد دولت، در ساختمان را به روی استاندار خراسان رضوی باز نکرد و معتمدیان از در پشت وارد این مرکز شد.
*تجمع اعتراضی سهامداران شرکت پدیده شاندیز نسبت به کاهش قیمت سهام درمشهد
روز چهارشنبه 15 بهمن،جمعی از سهامداران شرکت پدیده شاندیز(گشان) برای اعتراض به کاهش قیمت سهام دست به تجمع مقابل این شرکت درکلانشهر مشهد زدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 بهمن، از انتهای مرداد ماه سال جاری روند حاکم بر بازار سرمایه به نزول شاخصهای بورسی منجر شد و همزمان سهام گشان در بازار سرمایه، روزبهروز کاهش قیمت یافت و از 10 هزار تومان در تابستان به 4 هزارو 421تومان در روز گذشته رسید. این موضوع به حدی کام سهامداران این شرکت را تلخ کرد که باعث شد دیروز برخی از آنها مقابل دفتر شرکت تجمع کنند.
قابل یادآوری است که حدود 80 سهامدارانی که در ابتدای دهه 90 تحتتأثیر تبلیغات و بدون درنظر گرفتن واقعیتهای اقتصادی، سهام شرکت پدیده را خریداری کردند و به مدت 5 سال داراییشان در این شرکت، بلوکه شد و تاحدی معاملهناپذیر بود.
*ادامه اعتراضات مرغداران نسبت به قیمت و وضعیت نامناسب توزیع نهاده های دامی با برپایی تجمع مقابل وزارت کشاورزی
روز چهارشنبه 15 بهمن،جمعی از مرغداران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به قیمت و وضعیت نامناسب توزیع نهاده های دامی دست به تجمع مقابل وزارت کشاورزی زدند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 بهمن،آمدهاند تا با کاظم خاوازی، وزیر کشاورزی صحبت کنند اما ساعت طولانی انتظار را تاب نمیآورند و رییس یکی از تشکلهای مرغ تخمگذار بدحال میشود و روی زمین میافتد. اورژانس که میآید نیروی انتظامات هم از راه میرسد و جمعیت را به درون ساختمان وزارتخانه هدایت میکند.
مرغداران روی صندلیهای آبی لابی مینشینند اما صندلیها کافی نیست و عدهای سرپا میمانند. تا ساعت 5 بعدازظهر کسی برای گفتگو با مرغداران پایین نمیآید. آنها میگویند این دومین هفته است که جلوی وزارتخانه جمع میشوند و فقط یکبار توانستهاند با یکی از مدیران میانی وزارتخانه گفتگوی بیحاصلی داشته باشند.
یکی از مرغداران میگوید: «ببینید چه به سر تولید آوردهاند که ما پیرمردها را مجبور کردهاند با حال وخیم و در این شرایط شیوع کرونا تجمع کنیم.»
مرغدار دیگری با اشاره به نشستهای پیدرپی و بدون نتیجه با تشکلهای صنفی انتقاد میکند که «تشکلهای صنفی در این مملکت قدرتی ندارند و همه چیز دست دولتیهاست. میآییم دردمان را به دولتیها بگوییم گوش هیچکدامشان بدهکار نیست.»
یکی دیگر از فعالان صنعت که خودش را به زحمت به جلوی صف میکشد، گلایه میکند: «وزیر کشاورزی فقط جلوی دوربین تلویزیون بلد است از تولید دم بزند و شعار بدهد؟ اگر دلش برای تولید میسوزد چرا یک تک پا پایین نمیآید که حرف تولیدکنندگان را بشنود؟»
مرغدار دیگری با کنایه میگوید:«ایشان همین چند وقت پیش تا کرمان رفت ولی نه برای سرکشی به وضعیت کشاورزانی که همه زندگیشان را در طوفان شن از دست دادند، بلکه برای شرکت در میهمانی هواپیمایی ماهان و گلخانهداریشان رفت!»
با تمام حواشی که ماههای قبل و البته سالهای قبل توزیع نهادههای دامی ایجاد کرده است، همچنان مشکل مرغدارها دسترسی به خوراک دام با قیمت مناسب است. مرغداری که خشمگین به نظر میرسد میگوید: «عزم مدیران دولتی حل مشکل نیست وگرنه چند سال دیگر باید بحث خوراک دام و فساد در توزیع آن خبرساز بشود و چند هزار بار دیگر مرغداران باید دربارهاش حرف بزنند؟! الان پرسش ما این است که چه کسانی از این بازار نفع میبرند که عزمی به اصلاح وضعیت وجود ندارد؟»
واردات خوراک دام و طیور در زمره بزرگترین اقلام وارداتی ایران به شمار میآید و بازاری به بزرگی 130هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد که البته بخش عمده این بازار و مقرراتش به دست وزارت کشاورزی است.
تولیدکنندگان مرغ و گوشت میگویند که ۷۰ درصد بهای تمام شده محصولشان به نرخ خوراک دام و طیور وابسته است و دولت مدعی است که برای واردات این کالا که جز اقلام عمده وارداتی به ایران است، دلار 4200 می دهد اما معلوم نیست که این دلارهای 4200 چه میشود و چرا در نهایت خوراک دام با بهای گزاف به دست مرغداران میرسد.
مرغداران به رسانهها گفتهاند که فقط 30 تا 40 درصد مصرف خوراکشان با نرخ دولتی است و بقیه را از بازار آزاد میخرند. کمیسیون اصل نود مجلس گزارشی منتشر کرده است حدود 90 درصد نهادههای دامی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود و نیاز سالانه کشور حدود 9میلیون تن ذرت، 2/4میلیون تن سویا و5/5میلیون تن جو برآورد میشود.
کمیسیون اصل نود مجلس در گزارش خود تاکید کرده که نهتنها حجم انبوهی از واردات خوراک دام با دلار 4200سر از بازار آزاد درمیآورد که وزارت کشاورزی به ذخایر استراتژیک هم دست برده است.
همچنین اختلاف آماری شدیدی بین اظهارات گمرک و معاونت امور دام وزارت کشاورزی وجود دارد و در حالی که گمرک اعلام کرده که در شش ماهه اول امسال چهار میلیون و 964 هزار تن ذرت وارد شده است رقم اظهاری معاونت امور دام وزارت کشاورزی فقط یک میلیون و 353 هزار تن است و از نظر مجلس اختلاف فاحش 3 میلیون و 593 هزار تنی قابل توجیه نیست.
همچنین با توجه به مجموع واردات و تولید داخل باید در شش ماه ابتدای سال 919هزار و 702 تن کنجاله سویا به مرغداران با نرخ دولتی تحویل داده میشد اما حدود48 هزار و 103 تن آن گم شده است.
در این میان وزارت کشاورزی مدعی است که خوراک دام با قیمت دولتی را در سامانهای تحت عنوان بازارگاه به مرغداران میفروشد و مرغداران باید با ثبت نام در این سامانه و تحویل مرغ و تخممرغ خود با نرخ مصوب در ازایش خوراک دام با دلار 4200 تومانی را بگیرند.
مرغداران اما میگویند که فقط دو یا سه قلم از ترکیبات خوراک دام و طیور در این سامانه عرضه میشود و البته تمام نیاز مرغداران را هم پوشش نمیدهد و آنها مابقی جیره غذایی مرغ را از بازار آزاد تهیه میکنند. همچنین هزینه واکسیناسیون و داروهای طیور بین چهار تا پنج برابر و دستمزد کارگر سه برابر شده است اما وزارتخانه بدون در نظر گرفتن این موارد میخواهد تخممرغ و مرغ را ارزان از مرغداران بگیرد و بخشی از جیره خوراک دام و طیور را به آنها بدهد.
به گفته این مرغداران هزینه تمام شده قیمت هرکیلوگرم تخممرغ در حال حاضر برای مرغداران حدود 16 هزار تومان است اما وزارتخانه میخواهد تخممرغ را با نرخ مصوب کیلویی14 هزار تومان از مرغداران بگیرد.
علاوه بر این سامانه بازارگاه اول تخممرغ و مرغ را میگیرد و بعد خوراک تحویل میدهد! در صورتی که این فرآیند باید برعکس باشد و حالا مرغداران برای بازار شب عید هنوز نتوانستهاند برنامهریزی کنند و چنانچه بخواهند نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند بهای هر تخممرغ در شب عید ممکن است تا 4500 تومان برسد. با این وجود تا آخرین دقایق تجمع مرغداران در روز چهارشنبه از وزیر کشاورزی خبری نشد و مرغداران دوباره دست خالی وزارتخانه را ترک کردند.
*خودکشی یک کودک کار درتوابع شهرستان سراوان
روز سه شنبه 14 بهمن،یک کودک کار11ساله بنام مسلم شاهکرم زهی اهل روستای زیارت (هیتوک) ازتوابع شهرستان سراوان، استان سیستان و بلوچستان خودرا حلق آویز کرد وبه زندگیش خاتمه داد.
به گزارش 16 بهمن یک منبع خبری محلی،مسلم گوسفندان را برای چرا به مراتع و کوه های اطراف روستا برده که تعدادی از آنها گم شدند. هنگام بازگشت مسلم به منزل، مادر خود را در جریان گم شدن آنها قرار داده و به دلیل ترس از پدرش و تنبیه فیزیکی خود را در انباری خانه حلق آویز کرده است.
*مرگ ومصدومیت 3 کارگر مجتمع کارخانجات فولاد بوتیای ایرانیان براثر گاز گرفتگی با اسید-وخامت حال یکی از مصدومین
روز پنج شنبه 16 بهمن،یک کارگر مجتمع کارخانجات فولاد بوتیای ایرانیان واقع در در 27 کیلومتری غرب شهر کرمان،وابسته به هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه” میدکو” حین کار براثر گاز گرفتگی با اسید جان خودرا ازدست داد و2 کارگردیگرمسموم و به بیمارستان منتقل شدند.حال یکی از مصدومین وخیم گزارش شده است.
اخباروگزارشات کارگری 15 بهمن ماه 1399
– احضار 10 کارگر حق طلب گروه ملی صنعتی فولاد ایران به وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه
– تجمع سراسری کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان
– اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه پتروشیمی شیمی بافت دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض در پرداخت،نداشتن امنیت شغلی واخذ تعهدنامه اجباری مطالبات برای دومین روز متوالی
– دیدار جمعی از اعضای سندیکا با مدیر عامل، معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری واحد
– ادامه اعتراضات آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با انتشار نامه سرگشاده
– اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان: جناب وزیر حقوق معلمان را پایمال نکنید
– کانون نویسندگان ایران:اجرای حکم زندان نازی اسکویی، مدیر «نشر دیگر»
– تجمع اعتراضی جمعی از مرغداران سقز نسبت به ماندن مرغ ها رودستشان مقابل فرمانداری
*احضار 10 کارگر حق طلب گروه ملی صنعتی فولاد ایران به وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه
در روزهای اخیر تعدادی از کارگران زحمتکش گروه ملی مورد بازجویی قرار گرفتند
شرح حال: وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه که وظایف امنیتی برای دفاع از وضع فلاکت بار امروز دارند، طی چند روز گذشته ده نفر از کارگران شرکت را به صورت تلفنی احضار کردند. دستگاه امنیتی که به محض بلند شدن فریاد اعتراض کارگران احساس خطر میکند، مطابق گزارش های جاسوسان خود در اداره حراست و مزدورانش در مدیریت فاسد دوباره به میدان آمده و همکاران ما را بدون ارائه حکم یا احضار قضائی، بازجویی کرده اند.
در تماس های تلفنی از کارگران خواسته شد تا برای «گفتگوی دوستانه» به ساختمان های اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات مراجعه کنند و درباره پاره ای از موضوعات توضیح بدهند!
این عزیزان هر کدام در نوبت جداگانه در مقابل عوامل اطلاعاتی حاضر میشوند و از مطالبات خود دفاع میکنند. این عوامل که برخلاف وظایف قانونی در جهت سرکوب کارگران و تامین منافع مافیای فولاد حرکت میکنند، در بازجویی ها از کارگران خواسته اند تا دست از اعتراض به مدیریت برداشته و فقط به کار و بردگی بپردازند! اما همکاران ما در زمان بازجویی هر کدام جداگانه و با قاطعیت از منافع طبقه کارگر و مطالبات کاری حمایت کردند و حق اعتراض را برای خود محفوظ دانسته اند. نهادهای امنیتی برای خاموش کردن اعتراضات کارگری از شیوه های متفاوت استفاده میکنند و ادعا میکنند که حامی تولید و بقای کارخانه هستند. ادعای پوچی که به درستی توسط همکارانمان به آن پاسخ داده شد. ما کنار همکاران باغیرت خواهیم ایستاد و همصدا با آنان اعلام میکنیم در شرایطی که نه دولت و نه مجموعه های مدیریتی و امنیتی در کشور به فکر تولید و صنعت و معیشت کارگران نباشند، چاره ای نمی ماند به جز آنکه کارگران مقابل سیستم مافیایی و رانتی قرار بگیرند و به صورت متحدانه اعتراض و حق خواهی کنند.
اعتراض و مطالبه گری حق ماست و در این راه نیاز به تشکل مستقل داریم تا بتوانیم بر شبکه های قدرتمند فساد و غارت فائق بیاییم. این بازجویی ها و احضارها را به شدت محکوم میکنیم اما مگر انتظار دیگری از این نهادها داریم؟ آنها برای بقای مافیا میجنگند و ما برای بقای کارخانه. صف ما و آنها از هم جداست.
منبع: کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد
*تجمع سراسری کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان
روز چهارشنبه 15 بهمن، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان دست به تجمع در شهرهای اراک،اصفهان،تبریز،تهران(مقابل سازمان تامین اجتماعی)،خرم آباد(با شعار تجمع تجمع تا حصول نتیجه)،رشت،شوشتر،قزوین( مقابل سازمان برنانه بودجه استان قزوین )،کرمانشاه،نیشابور و…. زدند.
تصویری ازتجمع کارگران بازنشسته درشوشتر:
تصویری از تجمع کارگران بازنشسته در رشت:
گزارش رسانه ای شده:تجمع کارگران بازنشسته مقابل تامین اجتماعی/ خط فقر 9 میلیون، حقوق ما2میلیون و700!
امروز (پانزدهم بهمن)، جمعی از بازنشستگان کارگری با حضور در مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار رسیدگی به مطالبات قانونی خود شدند.
حاضران در تجمع امروز که از ساعت 10:30صبح آغاز شده، مهمترین خواسته خود را افزایش مستمری های دریافتی به اندازه خط فقر می دانند و می گویند: باید با اجرای دقیق ماده 96 قانون تامین اجتماعی، حداقل مستمری به اندازه سبد معیشت و خط فقر افزایش یابد؛ در عین حال، باید بودجه کافی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری اختصاص یابد تا دریافتی این بازنشستگان همپای سایر بازنشستگان کشوری افزایش یابد.
این بازنشستگان در عین حال، خواستار ارائه خدمات درمانی رایگان و مکفی، افزایش خدمات رفاهی و توجه به منزلت بازنشستگان شدند.
*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه پتروشیمی شیمی بافت دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض در پرداخت،نداشتن امنیت شغلی واخذ تعهدنامه اجباری مطالبات برای دومین روز متوالی
روز چهارشنبه 15 بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه پتروشیمی شیمی بافت واقع درسایت 3 منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر،برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض در پرداخت،نداشتن امنیت شغلی واخذ تعهد نامه اجباری از رفتن برسرکارشان خودداری کردند ومقابل درب اصلی این شرکت زیرمجموعه شستا ودومین واحد تولید کنندهMTBE تجمع کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 15 بهمن،تجمع کنندگان خواسته های خود را رفع تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا، اجرای صحیح و کامل طرح طبقه بندی مشاغل، ارائه خدمات رفاهی و انگیزشی و داشتن امنیت شغلی عنوان کرده اند.
کارگران همچنین فاش کرده اند از سوی مدیران این شرکت مجبور به امضای تهعدنامه هایی شده اند که حقوق آنها را نقض می کند و آنان مجبور خواهند بود در مقابل تبعیض های صورت گرفته سکوت کنند.
کارگران معترض شرایط خود را برده داری نوین نام گذاری کرده اند.
پیش تر آنان به رسانه ها گفته بودند اغلب مدیران این شرکت به صورت پروازی و ساعتی به کارخانه سر می زنند و حتی حاضر به اقامت در منطقه نمی شوند.
*دیدار جمعی از اعضای سندیکا با مدیر عامل، معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری واحد
جمعی از اعضای سندیکا روز یکشنبه ۱۲ بهمن با مراجعه به دفتر مدیر عامل شرکت واحد، عدم واریز حق بیمه تامین اجتماعی، عدم واریز حق بیمه تکمیلی، همچنین بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل را پیگیری کردند. در این دیدار آقای ترفع بیان داشته بخشی از بدهی به تامین اجتماعی نقدی واریز شده و یک ملک از شهرداری تهران نیز بعنوان بخشی از بدهی شرکت واحد به تامین اجتماعی واگذار شده است. مدیر عامل وعده داده که مشکلات تامین اعتبار دفترچه بیمه کارگران برطرف میشود. همچنین مدیر عامل گفته که برای بیمه تکمیلی با شرکت بیمهگر جلساتی داشتهایم تا مشکل عدم پرداخت تعهدات بیمه تکمیلی به کارگران مرتفع شود. در مورد بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل هم گفته که قرارداد با یک شرکت برای تهیه طرح جدید بسته شده و در سال آینده طرح طبقهبندی مشاغل بازنگری میشود. صحبتهای مدیر عامل، نمایندگان سندیکایی را برای برطرف شدن مشکلات بیمهای کارگران و تاریخ اجرای بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل قانع نکرده است. از دیگر موضوعات مورد بحث شیر و کیک معوق و … بوده است.
نمایندگان سندیکایی پس از دیدار با مدیر عامل جلسه مشترکی نیز با معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری داشتند. در این جلسه درخواست عمده این نمایندگان رسیدگی به عدم پرداخت پاداش به رانندگانی که به دلیل خرابی اتوبوس از خط خارج میشوند، بود. (به رانندگانی که در طول روز یکسره در خط کار کنند، اضافه کاری بعنوان پاداش پرداخت میگردد) همچنین در مورد اصلاح ایستگاه مختاری در خط ۷ بیآرتی و عدم روشنایی خطوط در شب نیز صحبت شد و معاون بهرهبرداری قول بررسی و پیگیری داد.
برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*ادامه اعتراضات آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با انتشار نامه سرگشاده
روز سه شنبه 14 بهمن، آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی دست با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به دبیر شورای نگهبان خواستار حذف آزمون ورفع تبعیض شدند.
بنا به گزارش رسانه ای شده،بخش هایی از این نامه که رونوشت آن به روسای دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ارسال شده، بقرارزیراست:
حدود 6هزار نفر هستیم که پس از 10 تا 15 سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه شغلمان را از دست دادهایم و در عین حال نمایندگان مجلس در تاریخ 13 بهمن ماه با ایجاد تبعیض و بدون توجه به نظر ما شش هزار نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کردند. هم اکنون این طرح برای نهایی شدن به به محضر شما اعضای شورای نگهبان ارسال شده است.
بر اساس این تبصره الحاقی (طرح الحاق تبصره 10به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی) که به تصویب نمایندگان مجلس رسید؛ وزارت آموزش و پرورش مکلف است، باتوجه به شرایط خاص کرونایی در زمان مقرر شده جهت اخذ آزمون مربوطه در سال 99، برای آن عده از آموزشیاران و آموزشدهندگان مستمر نهضت سوادآموزی و مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن موضوع این بند، که در آزمون داخلی وزارت آموزش و پرورش شرکت نکردهاند و یا قبول نشدهاند، صرفا برای یکبار آزمون داخلی برگزار کند. این در حالیست که پیش از این از گروهای آموزشی حقالتدریس، پیش دبستانی و سرباز معلمان آزمونی گرفته نشده است.
*اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان: جناب وزیر حقوق معلمان را پایمال نکنید
در چند روز اخیر اخباری پیرامون پرداخت ناقص حق التدریس معلمان در فضای مجازی منتشر شد. واریز های اخیر و مصاحبه های الهیار ترکمن معاونت پشتیبانی و امور مالی وزارت آموزش و پرورش نیز بر این ابهام ها افزود. در همین رابطه اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان به خبرنگار رسانه ای گفت: متاسفانه وزارتخانه در مورد نحوه پرداخت اضافه کار معلمان شاغل و حق التدریس معلمان آزاد و بازنشسته شفافسازی نمیکند. حق التدریس اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ و ۱۵ روز شهریور ۹۹ را پرداخت نکرده اند.”
اسکندر لطفی اضافه کرد:”ما از ادارات آموزش و پرورش پیگیری کرده ایم. بهانه دوستان وزارت خانه این است که در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ سامانه شاد هنوز راه اندازی نشده بوده است. این در صورتی است که همکاران در همان بدو شروع کرونا و تعطیلی مدارس از طریق سامانه های دیگر همچون واتساپ آموزش مجازی را شروع کرده بودند و بعد از راه اندازی سامانه شاد هم به دلیل مشکلاتی که داشت بسیاری از همکاران از سامانه های آموزشی دیگر استفاده می کردند.”
در همین رابطه الهیار ترکمن معاون پشتیبانی و مالی وزارت اموزش و پرورش در مصاحبهای با خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرده است که پول پرداختی بابت حق التدریس بر اساس میزان کارکرد معلمان است.
اسکندر لطفی در مورد نحوه محاسبه حق التدریسها در شرایط آموزش مجازی گفت:” با وجود پیگیری های ما از ادارات و مصاحبه های پخش شده از آقای ترکمن هنوز برای همه، حتی دوستان شاغل در ادارات نیز نوع محاسبه و پرداخت حق التدریسها مبهم است. اما ظاهراً قرار است ساعات آموزشی در دوران کرونا ۳۵ دقیقه در نظر گرفته شود. این در حالی است که همکاران ساعتها برای تهیه کلیپ های آموزشی وقت میگذارند .علاوه بر این بخاطر مشکلات سامانه شاد، اجبار همکاران به استفاده از سامانه های دیگر به معنی تحمیل هزینه اضافی برای خرید بسته های اینترنتی است. در واقع در مجموع آموزش های مجازی شرایط را برای همکاران سخت تر کرده است.”
اسکندر لطفی درباره دلیل این نحوه برخورد وزارت آموزش و پرورش با مسئله حق التدریس های معلمان در سال جاری گفت: “برای خود ما هم جای سوال است. خود وزیر آموزش و پرورش در مصاحبههای خود اذغان داشته است که در سال جاری به خاطر آموزش مجازی و تعطیلی مدارس تا ۴۰ درصد صرفه جویی در بودجه آموزش و پرورش داشته اند. چگونه با این میزان صرفه جویی همچنان از پرداخت کامل حق التدریس معلمان شاغل خالی می کنند،برای خودما هم جای سوال دارد.”
تاخیر در پرداخت حق التدریس معلمان، با توجه به افزایش تورم ماهانه، عملا تناسب میان کار انجام شده و ارزش ریالی دستمزد دریافت شده را کاهش می دهد.اسکندر لطفی ضمن اشاره به این مساله اضافه کرد: “اینگونه برخوردها در سطح وزارت این شائبه را ایجاد می کند که تعمدی وجود دارد تا ضمن نا امیدی معلمان از اثر بخشی حق التدریس ها در بهبود معیشت شان ،به سمت پذیرش معلم تمام وقت تمایل یابند.امری که اثرات زیانباری در کیفیت اموزش کشور خواهد گذاشت.”
زمزمههایی در فضای مجازی از تشکیل کمپین های اعتراضی از سوی معلمان و کنار گذاشتن حق التدریسها دیده میشود. در این باره از اسکندر لطفی گفت: “واقعیت این است که معلمان به این برخورد تبعیض آمیز معترضند. وزارت آموزش و پرورش در این سالها تلاش داشته با آمار سازی های مبهم و کار رسانه ای ناصحیح بر روی وضعیت بد معیشتی معلمان سرپوش بگذارد. از طرفی همه بار آموزش مجازی بر روی دوش خود معلمان است. از خرید بسته های اینترنتی تا تهیه وسایل آموزشی مثل موبایل یا لپ تاپ، همه موارد را خود معلمان باید تهیه کنند. آموزش و پرورش در این موارد هیچ گونه کمکی به معلمان نکرده است. حق التدریس ها هم که به صورت ناقص در حال پرداخت است. قطعاً تشکل های صنفی معلمان در این مورد موضع گیری خواهند کرد. خواست جمعی معلمان این است که وزارت آموزش و پرورش حقوق آنها را پایمال نکند. به نظرم در این شرایط اگر همه معلمان دارای حق التدریس ، اضافه کاری های خود را زمین بگذارند آموزش و پرورش با مشکل جدی مواجه خواهد شد. فکر میکنم عاقلانه این است که مسئولان وزارتخانه قبل از اینکه مشکلی پیش بیاید این مسئله را حل کنند.”
*کانون نویسندگان ایران:اجرای حکم زندان نازی اسکویی، مدیر «نشر دیگر»
روز دوشنبه ۱۳ بهمن ماه، نازی اسکویی، مدیر نشر دیگر روانهی زندان شد.
حکم زندان اسکویی که به دنبال محکومیت او در سال ۹۱ صادر شده بود، در حالی به اجرا در آمده است که همسر او علی اکبر امینی نیز پیرو همین پرونده حدود دو ماه پیش در تاریخ ۱۸ آذر روانهی زندان شده است.
در سال ۱۳۹۱ مجوز نشر دیگر پس از بارها بازجویی و احضار علیاکبر امینی و نازی اسکویی لغو شد و سرانجام آنها به اتهام “تبلیغ علیه نظام” از طریق همکاری با “کانون غیر قانونی نویسندگان ایران”، همکاری با فعالان زنان و فعالان کارگری و نیز حضور در مراسم بزرگداشت احمد شاملو و کشتهشدگان قتلهای سیاسی زنجیرهای هر یک به یک سال حبس محکوم شدند.
چندی پیش امینی و اسکویی، که هر دو از زندانیان سیاسی پیش از انقلاباند، پس از مسدود شدن حسابهای بانکیشان برای همین پرونده احضار شدند. به دنبال این احضار در ۱۸ آذر ماه علی اکبر امینی بازداشت و روانهی زندان شد و به نازی اسکویی فرصت داده شد تا دلایل پزشکی خود را ارائه دهد و در صورت عدم تایید پزشکی قانونی خود را به دادگاه انقلاب معرفی کند که طی این مراحل به اجرای حکم زندان او ختم شد.
گفتنی است که در سال ۱۳۸۸ مأموران امنیتی پس از یورش به دفتر نشر دیگر و منزل این زوج، فرزندشان یاشار امینی، مدیر فنی نشر را بازداشت و به اتهاماتی چون «همکاری با کانون نویسندگان ایران» به یک سال زندان محکوم کردند و علی اکبر امینی و نازی اسکویی را بارها به بازجویی کشاندند.
بدیهی است اعمال فشار بر ناشران و سایر گروههای اجتماعی به بهانهی همکاری با کانون نویسندگان ایران و دیگر نهادهای مدنی و مردمی که هدف مشترکشان دفاع از آزادی اندیشه و بیان در همهی عرصههای حیات فردی و اجتماعی است، هدفی جز ایجاد ترس و وحشت در جامعه ندارد. صدور و اجرای چنین حکمهایی نقض آشکار آزادی بیان و حقوق شهروندی است و وجدانهای بیدار و آگاه جامعه بارها نشان دادهاند که خواستار توقف صدور و اجرای چنین حکمهای ظالمانهای هستند.
*تجمع اعتراضی جمعی از مرغداران سقز نسبت به ماندن مرغ ها رودستشان مقابل فرمانداری
روز چهارشنبه 15 بهمن، جمعی از مرغداران سقزبرای اعتراض به ماندن مرغ ها رودستشان مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان تجمع کردند.
بنابه گزارشاات منابع خبری محلی،به گفته این افراد، دامپزشکی و سایر نهادهای مرتبط از خروج مرغ از استان جهت کشتار جلوگیری می کنند و فروش و عرضه مرغ زنده هم ممنوع اعلام شده این در حالیست که در چند ماه گذشته کشتارگاه مرغ سقز نیز توسط دامپزشکی تعطیل شده و همچنین کشتارگاه های بانه و سنندج نیز ظرفیت پذیرش مرغ شهرستان سقز را ندارند.
به همین دلیل امکان فروش و کشتار مرغ ها برای برخی مرغداران وجود ندارد و مرغ ها روی دست آنان مانده است.
تجمع کنندگان خواستار پیگیری حل مشکل و اقدامات لازم برای جلوگیری از ضرر و زیان مرغداران و احتمال تلف شدن مرغ ها شدند.