خلاصه برخی از خبرها در دو روز یاد شده عبارتند از : مادر جانباخته تاکید می کند : اگر چه هستی اش پایان یافت ، اما خوشنامی و عظمتش ادامه دارد ، سندیکای شرکت واحد از وضعیت سلامتی فعال کارگری در زندان ابراز نگرانی می کند ، حضور مردم بلوچ در مراسم حاکسپاری سه زندانی سیاسی اعدام شده ، باز هم حبس برای بهائیان ، حکم اعدام برای یکی دیگر از دستگیرشدگان خیزش ژینا ، تجمع های اعتراضی بازنشستگان کشوری ،نفت و معلمان ، اعتصاب در برخی از مراکز نفتی ، فعال کارگری در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته های کارگران با ریختن بنزین روی بدنش ، تهدید به خودسوزی کرد ، اعدام یک زن به علت پرونده مواد مخدر ، مدیر آستان قدس رضوی برای آنکه « زیارت در سبد زندگی مردم » قرار گیرد ، از اندیشمندان درخواست کمک نمود ، « دانشجویان تن به سکوت نمی دهند » در اطلاعیه دانشجویان مورد تاکید قرار گرفت ، قتل ۹ زن و دختر در ۲۴ روز به دلایل ناموسی و اختلافات خانوادگی در ۵ شهر ، و ۱۲ هزار فلسطینی در ۴۰ روز اخیر در حملات اسرائیل قربانی شدند و سخنگوی سپاه پاسداران می گوید ،مقاومت در جنگ غزه هنوز تلفات جدی نداده است .
در این دوروز تعداد ۱۴ حرکت اعتراضی وجود داشته که یک مورد مراسم خاکسپاری اعدام شدگان ، ۱۲ مورد مربوط به محیط کار و یک مورد اعتراض در شهر بوده است که در ادامه این اقدامات و دیگر خبرها را گزارش می کنیم :
# جانباختگان و دستگیر شده گان:
-الناز ابدالی ، مادر جانباخته عرشیا امامقلی زاده : عرشیا هستی اش اگر پایان یافت ، خوشنامی و عظتش ادامه دارد .
-۲۳ آبان،علی زارعی، جوان ۲۳ سالهای که در خیزش سراسری ، از ناحیه چشم راست هدف گلوله قرار گرفت، از احضار خود به نهادهای امنیتی خبر داد.
-بیانیه سندیکای شرکت واحد ؛ تشدید نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی فعال کارگری داود رضوی بدلیل ممانعت عامدانه مسئولان زندان اوین از اعزام او به بیمارستان.
– نینا گلستانی، نویسنده ساکن رشت، روز ۲۰ آبانماه با یورش نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شد.
-۲۰ آبانماه رزیتا رجایی، نویسنده و از داوران جشنواره کتاب اردیبهشت ، توسط ماموران امنیتی در رشت بازداشت شد .
– تشییع جنازه سه زندانی سیاسی بلوچ ، محمدکریم بارکزایی اکسون(بورکزهی)، محمد براهویی انجمنی و ادریس بیلرانی ، که سحرگاه ۲۲ آبان بدون اطلاع خانواده های شان در زندان مرکزی زاهدان اعدام شده اند. در مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری این سه زندانی سیاسی ، جمعیت انبوهی از همه طوایف بلوچ حضور داشته و با ابراز احساسات ، پیکرهای آنان را در کنار جانباختگان جمعه خونین زاهدان به خاک سپردند.
-چهارده شهروند بهایی به حبس و جزای نقدی محکوم شدند .
– سازمان حقوق بشری ههنگاو : دوشنبه ۲۲ آبانماه، عثمان اسماعیلی، فعال کارگری اهل سقز، برای اجرای حکم ۱۶ ماه حبس، بازداشت و به زندان مرکزی سقز منتقل شد.
-مرکز رسانه قوه قضاییه از تایید حکم اعدام میلاد زهره وند از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ توسط دیوان عالی کشور خبر داد. میلاد زهره وند پیشتر به اتهام قتل علی نظری، مامور اطلاعات سپاه پاسداران در ملایر، به اعدام محکوم شده بود.
– رقیه احمدی مادر جاویدنام وحید شیعهزاده، حدود چهار ماه پس از بازداشت ، همچنان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان عادلآباد شیراز در بخش زندانیان سیاسی به سر میبرد.
-کارشناسان سازمان ملل خواستار آزادی فوری نرگس محمدی شدند .
@ اعتصاب و تجمع های اعتراضی ، کارگری:
-۲۳ آبان : تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ایلام برای چندمین بار به علت عدم پرداخت مطالبات سه ماهه ، مقابل دادگاه تجدید نظر.
-سه شنبه ۲۳ آبان،تجمع اعتراضی جمع زیادی از بازنشستگان کشوری در مقابل صندوق بازنشستگی ایلام ،کرمانشاه،سنندج،خوزستان ،قزوین …
– سه شنبه ۲۳ آبان:آذربایجان ،تجمع اعتراضی ناوگان مینیبوس به دلیل کاهش سهمیه سوخت
-سه شنبه ۲۳ آبان ، تجمع اعتراضی معلمان خرید خدمات دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی در اصفهان
-چهارشنبه ۲۴ آبانماه تجمع اعتراضی کارکنان رسمی وزارت نفت شاغل در شرکت بهرهبرداری نفتو گاز آغاجاری
– ۲۴ آبان کارگران پیمانکاری شاغل در پالایشگاه نفت آبادان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستههایشان ، مجدداً دست به تجمع زدند ،
-۲۳ آبان،تحمع کارکنان نفت که اخیرآ استخدام شده اند در اعتراض به رکود و بیعملی مسئولین و نادیده گرفتن آنها و معیشتشان . معترضین حداقلیبگیرانی هستند که با گذشتن از سد آزمون استخدامی و درنهایت بعد از چندماه تا چندسال از پذیرفتهشدن، بکار دعوت شدند!
-سهشنبه ۲۳ آبان جمعی از بازنشستگان صنعت نفت مازندران در اعتراض به دست درازی به صندوق بازنشستگی نفت و مصوبه دولت برای ادغام صندوقهای بازنشستگی و همچنین پرداخت نشدن حقوق قانونیشان ، مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان نفت مازندران در ساری دست به تجمع زدند.
– ۲۴ آبان: فعال کارگری کارخانه چوکا در مقابل ورودی مجتمع بزرگ چوکا با ریختن بنزین ، تهدید به خودسوزی کرد که با دخالت عوامل نیروی انتظامی و پلیس اجتماعی و پرسنل کارخانه ، از خودسوزی وی جلوگیری شد.
-اعتصاب پرسنل آبفای خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه به مدت ۳۰ ماه، حقوقهای عقبافتاده، طرح فروش، تهاتر و واگذاری زمینها و املاک آبفا به برخی قرارگاهها و افراد …!
@ تهران و دیگر شهرها :
-تهران – پخش تراکت و دعوت به فراخوان برای سالگرد جانباخته حمیدرضا روحی توسط جوانان شهرزیبا
-زرخاتون مزارزهی متولد ۱۳۵۶ ، اهل سراوان به علت پرونده مواد مخدر اعدام شد .
-جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان: مأموران در گشتزنی نامحسوس، متوجه برگزاری مهمانی شبانه مختلط در یک تالار واقع در حومه این شهرستان شدند و ۳۰۰ زن و مرد را بازداشت کردند .
-بازداشت دستکم پنج فعال زن در رشت توسط ماموران
-نسیم طوافزاده ۴۵ ساله و هلاله ناطقه، دو روزنامهنگار و فعال محیط زیست، توسط مزدوران حکومتی روز ۲۰ آبان در شهر رشت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
-۲۴ آبان:بازاریان گناوه در اعتراض به کاهش اقلام تهلنجی و عدم ترخیص کالا از گمرک، مقابل فرمانداری گناوه ، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
-مدیر آستان قدس رضوی : اندیشمندان تدابیر لازم را بیاندیشند تا احساس نیاز به زیارت در سبد زندگی مردم قرار گیرد.
@ دانشجویی:
-دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس پس از ۲روز، اعتصاب خود را با صدور بیانیهای پایان دادند :
دانشگاه ما را اشغال کردهاند و در آن حکومت نظامی برپا کردهاند. اگر حرفی بزنیم و اعتراضی کنیم، جوابشان خشونت است و توهین و کمیته انضباطی. روزی نیست که از آزار و اذیت حراست دانشگاه و لباس شخصیها در امان باشیم؛ تاریخ جنبش دانشجویی تکرار یک حرف است: دانشجو تن به سکوت نمیدهد.
محورهای اصلی مطالبات ما در این اعتصاب بدین شرح بوده است:
۱-فضای امنیتی و خفقان سطح دانشگاه ۲-پوشش۳-پروندهسازی امنیتی۴-ورود و خروج،این تنها بخشی از مشکلات صنفی گستردهای است که ما دانشجویان هر روزه با آنها درگیریم و این اعتصابمان را معطوف به آنها کردیم.
–مهدی کلاهی، استادیار جامعهشناسی محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد اعلام کرد «به دلیل شرکت در اعتراضات دانشجویان در سال ۱۴۰۱»، از دانشگاه اخراج شد.
–از ابتدای آبانماه ، دستکم ۹ زن و دختر به دست همسر و برادر خود در شهرهای امیدیه، بابل، انزلی، زابل و شیراز، با دلایل ناموسی یا اختلافات خانوادگی به قتل رسیده اند .
– سخنگوی سپاه پاسداران :با گذشت ۴۰ روز از آغاز جنگ، اسرائیل نهایتا توانسته است ۸ درصد در خاک غزه پیشروی کنند. مقاومت در جنگ غزه هنوز تلفات جدی نداده است.
ما پیروزیم !
سایت سازمان راه کارگر