در دو روز باد شده ، ۱۶ حرکت اعتراضی گزارش شده : یک مورد اعتصاب غذای هفتگی زندانیان سیاسی در۲۱ زندان در اعتراض به اعدام ها ، ۱۲ حرکت مربوط به محیط کار ، دو مورد اعتراض در شهرها و یک حرکت دانشجویی که توضیح این اقدامات و دیگر خبرها را در ادامه ملاحظه خواهید کرد :
*** جانباختگان و دستگیرشده ها :
-سه شنبه ۳ مهر ، اعتصاب غذای زندانیان در ۲۱ زندان کشور در سی و پنجمین هفته از کارزار سهشنبههای نه به اعدام ادامه یافت. زندانیان عضو این کارزار اعلام کردند که باور ما این است که این احکام غیرانسانی اعدام که با نقض تمامی موازین حقوقبشری صادر میشود، تنها در راستای ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه و جلوگیری از به راه افتادن موج تازهای از اعتراضات سراسری و استفاده مردم از حق بنیادین اعتراض صورت میگیرد.
-جان سروناز احمدی، مددکار اجتماعی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران که در زندان اوین و در اعتراض به ممانعت از مرخصی درمانی، دست به اعتصاب دارو زده در خطر است! سروناز وارد هیجدهمین روز اعتصاب دارویی خود شده است.
-مصطفی نعمتی، روزنامهنگار اهل آبدانان به ۶۴ ماه حبس محکوم شد.
-همزمان با حضور پزشکیان در نیویورک، بیش از ۴۵ زن زندانی در اوین اعتصاب غذا کردند.
-محرومیت نرگس محمدی از رسیدگی پزشکی ، وی از آذر ماه از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم بوده است .
-نیروهای امنیتی از اعتصاب غذای گوهر عشقی در مقابل دفتر نمایندگی سازمان ملل در تهران جلوگیری کردند.
-پدر محسن شکاری: سوم مهر ۱۴۰۱، دو سال پیش در چنین روزی محسن بازداشت شد . محسن شکاری اولین معترض اعدامشده در جریان خیزش ژینا است .
-چهارشنبه ٤ مهر ،سه شهروند کُرد به نامهای سروه شیری٢٢ ساله، پیمان شیری١٩ ساله و فردین شیری اهل روستای طرغه» از توابع بوکان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند .
** اعتصاب و تجمع های اعتراضی ، کارگری :
خبرهای مربوط به فاجعه ی انفجار معدن طبس :
-یک روز پیش از حادثه، کارگران نشت گاز را به اطلاع مدیران رساندند اما گفتند بروید و کار کنید، از جمله پدر معدنچی محمدجواد قاسمی هم میگوید که پسرش به مسئولین معدن هشدار داده بود که بلوک c معدن طبس گاز دارد اما انها به پسرش و بقیه کارگرها میگویند یا در اینجا با همین شرایط کار کنید یا فرم تسویه حساب را پر کنید.
– ریحانه انصاری نژاد، ناهید خداجو و نسرین خضر جوادی از بند زنان زندان اوین پیرامون فاجعه معدن معدنجو ، پیام دادند .
-سه شنبه ۳مهر،اقرار نماینده مجلس درباره حادثه معدن طبس: … در بازدیدی که قبل از حادثه در آنجا داشتم به جرئت میتوانم بگویم که هرگونه اعتراض کارگران در آن معادن معادل اخراجشان بود.
-فرهاد پیرزاد ،با رتبه ۱۸۰ در کنکور سراسری سال ۱۳۹۱یکی از جانباختگان حادثه معدن طبس از شهرستان قوچان بود.
-سه شنبه ۳ مهر ماه ، کمپین حمایت از شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت و محکوم به اعدام، نامهای را که در آن شریفه محمدی همدردی خود را از خانوادههای کشته شدگان حادثه معدن طبس اعلام کرده بود، منتشر کرد.
-اسماعیل بخشی: محاکمه عوامل فاجعه معدن طبس باید به یک خواست ملی تبدیل شود!بجای ایرانم تسلیت بگویید:ایرانم اعتصاب
– ۳ مهر، سه شنبه،فرهنگیان شهرستان لنگرود روز گذشته در هوای بارانی با خواندن متنها، اشعار و اعلام ۳۰ ثانیه سکوت با خانوادههای جانباختگان مظلوم معدن در استان خراسان شهر طبس ، ابراز همدردی کردند.
-یکی از اعضای خانوادههای کارگران جانباخته در معدن میگوید ،در آمبولانس بسته نمیشد ، به زور و با پا جنازههای سوخته شده را به داخل هل میدادند! یک زن که همسرش کشته شده بود درخواست میکرد که جنازهها را با عزت حمل کنند .
-خانواده یکی از کارگران کشته شده در معدن طبس: … حتی پول حمل جنازه عزیزمان را هم خودمان باید بدهیم. از ۱۵ تا ۲۰ میلیون دادیم تا تن بیجانشان را به خانه ببریم. آنهم بدون سردخانه، فقط چند تکه یخ به ما میدهند تا روی آنها بگذاریم.
یکی از اعضای خانواده معدنکار جانباخته : دو شیفت کار میکرد و درآمدش ۱۲ میلیون تومان بود.
-پدر یکی از معدنکاران کشته شده به نقل از یک معدنکار : همیشه چشمانشان میسوخت. یعنی معدن همیشه گاز داشته است. هرچه میگفتند که برایشان قطره چشمی بخرند، گوش نمیدادند و میگفتند آب بزنید ، خوب میشود.
-سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس ، زهرا سعیدی : علت حادثه انفجار در معدن طبس رعایت نکردن مسائل ایمنی است و آژیر مرکزی معدن یا خراب بوده یا اصلا وجود نداشته است.
-سه شنبه ۳مهر،اعتصاب کارگران معدن طزره؛ نخستین اعتصاب کارگران معادن در پی فاجعه معدن طبس
-۳ مهر ،کارگران پالایشگاههای گاز پارس جنوبی برای هشتمین هفته متوالی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
-۳ مهرماه برای ششمین روز متوالی، اعتراضات حقطلبانه صدها کارگر شاغل در پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در اعتراض به بیعدالتیها و عدم اجرای تعهدات شرکتهای پیمانکاری همچنان ادامه داشت.
-سه شنبه ۳مهر،جمع اعتراضی راهداران شهرستان های شاهرود و میامی برای ششمین روز متوالی در اعتراض به عدم احقاق حقوق و اجرای چارت راهداری و حمل و نقل
-سه شنبه ۳مهر،تجمع اعتراضی معلمان دوره سوادآموزی در برابر مجلس،بنرهایی از استانهایی مانند فارس، قم و گیلان در محل تجمع نصب شده بود .
-سه شنبه ۳مهر،در پی قول و قرار قبلی ، چند تن از منتخبین بازنشستگان به منظور گفتگو با مسئولان وزارت آموزش و پرورش به این وزارتخانه مراجعه کردند، اما مسئول حراست فیزیکی وزارتخانه به نام شاکری و عواملش ، از ورود آنها جلوگیری کرده و در پی اعتراض این معلمان بازنشسته با آنها درگیر شده و یکی از نمایندگان بازنشستگان را به شدت ضرب و شتم و بازداشت میکنند .
-چهارشنبه ۴مهر:تجمع اعتراضی واعتصاب پرستاران بیمارستانهای مختلف یزد در محل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی صدوقی یزد
-چهارشنبه ۴مهر ،حضور جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی دربرابر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز و شهرستان های باوی،سوسنگرد،حمیدیه و کارون
-چهارشنبه ۴مهر،چهارمین روز تجمع اعتراضی کارکنان مخابرات تبریز
-در پی رد اعتراض محمدحسین سپهری، این معلم زندانی ، از آموزش و پرورش پس از ۲۶سال کار اخراج شد.
– در تاریخ ۲۷شهریور،به سبب تاخیر ۴۵ دقیقه ای اعزام به بیمارستان؛ محسن جاوید کارگر پیمانیِ پژوهشگاه نفتِ تهران جان خود را از دست داد.
– ۳ مهر ،حسین پورخلیل، ۲۶ ساله، هنگام کار از طبقه ششم یک ساختمان در حال ساخت درشهر سلماس سقوط کرد و جان باخت.
**شهرها :
-ششمین تجمع و راهپیمایی اعتراضی اهالی بخش و شهر میمه. دوشنبه دوممهرماه ، برای ششمین بار اهالی شهر میمه در راهپیمایی اعتراضی خود به مدیران تصمیم گیر یادآوری کردند که مطالبه مردم اجرای قانون است.
-چهارشنبه ۴مهر،ساکنان منطقه سیمبر لاکان در اعتراض به بیتوجهی مسئولان به وضعیت وخیم جادهها که موجب سوانح رانندگی و کشته شدن شهروندان شده، دست به تحصن شبانه زدند.
**دانشجویی:
-اعتراض جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به حبس ناعادلانه ضیا نبوی و عدم بازگشت دانشجویان تعلیقی به دانشگاه در مورخ ۳ مهر ۱۴۰۳
-حسن باقرینیا، استاد اخراجشده دانشگاه، در مورد بحث مطرحشده از سوی پزشکیان برای برگشت استادان اخراجی به دانشگاه،: مافوق پزشکیان رهبر جمهوری اسلامی است که او بر این باور است افراد نامطمئن نباید وارد دانشگاه شوند.
و
-مریل استریپ، خواننده و بازیگر مشهور آمریکایی، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: «یک پرنده میتواند در کابل آواز بخواند، اما دختران نمیتوانند.»
-زنگها برای که به صدا در نمیآیند!- بیانیه جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان به مناسبت آغاز سال تحصیلی
-محمد حبیبی/فعال صنفی معلمان ، در حالیکه فقط سه روز از آغاز سال تحصیلی گذشته است ، سه خبر اول این روز های آموزش و پرورش: خودکشی دختری دانش آموز بخاطر فقر و عدم امکان تامین لوازم التحریر در باغ ملک ، ریختن سقف مدرسه ای در ارومیه ، تیراندازی در مدرسه ای در گرگان
آن وقت همه دغدغه وزیر آموزش و پرورش، ترویج فرهنگ عفاف و نماز است .
-کانال حالوش به نقل از یک دانش آموز در زاهدان : قطرهای آب برای خوردن در مدارس نیست و دانشآموزان تشنه هستند .
-در شهریورماه دستکم ٣٨ زن و کودک به قتل رسیده و یا خودکشی کردهاند.
-سازمانهای جهانی حقوق بشر همزمان با سفر پزشکیان به نیویورک خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی توماج صالحی شدند .
-دادگاه تجدید نظر در آذربایجان شرقی در مورد تمکین زن نسبت به شوهر حکم نظارت از طریق وسایل الکترونیکی به مدت ۶ ماه را تایید کرد داد . در این حکم آمده که مددکاران اجتماعی باید به مدت شش ماه بهطور مستند بر رفتار زن و زندگی مشترک او با شوهرش نظارت داشته باشد.!
-یکی از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش : بهخاطر اینکه در یک عکس با تیشرت آستین کوتاه بوده، توبیخ شده است . داوطلب دیگر نیز گفته مسئول گزینش به او گفته ،اقرار کن که در سال ۱۴۰۱، چه استوریهایی را در اینستاگرام منتشر کردهای؟
ما پیروزیم !
سایت سازمان راه کارگر