در دو روز یاد شده گزارش از دو حرکت اعتراضی در محیط کار وجود داشته است که همراه با دیگر خبرها در ادامه توضیح داده خواهند شد :
***جانباختگان و زندانیان سیاسی ، دستگیر شده ها:
-سایه صیدال، زندانی سیاسی که در اعتراض به وضعیت بند زنان زندان اوین در اعتصاب غذا و دارو به سر میبرد ، وضعیت سلامتیش وخیمتر شده است. وی سیزده روز است که در اعتصاب غذا می باشد و مسئولان زندان تاکنون از ارائه خدمات درمانی مناسب به او خودداری کردهاند.
-فرزانه برزهکار، مادر جانباخته عرفان رضایی از کشتهشدگان خیزش ژینا در سالگرد درگذشت خمینی، در ویدیویی از مزار فرزندش خطاب به حکومت : «شما آرزوهای این جوان رعنا را با دو تا گلوله جنگی زیر خروارها خاک کردید. شما انسانیت را کشتید. این بود مقام انسانیتتان؟ من مقام دیدم ولی انسان ندیدم. یک روزی باید جواب این همه ظلم را پس بدهید.»
-عصر جمعه ۶ خرداد ماه ، پیکر الهه حسین نژاد در قبرستان دارالسلام اسلامشهر تشییع شد.
** اعتصاب و تجمع های اعتراضی ، کارگری
-به دعوت کمیته سراسری برگزاری تجمع اعتراضی در ژنو ، تظاهراتی در ۶ ژوئن در برابر سازمان جهانی کار «آی ال او » برگزارشد . شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی ، حضور نمایندگان وابسته به رژیم اسلامی ایران در اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار را محکوم کردند و در قطعنامه این تجمع اعلام نمودند که نمایندگان اعزامی از سوی دولت ایران در این اجلاس علاوه برعضویت در نهادهای امنیتی ، از تشکل های ضد کارگری هستند . شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست از جمله نیروهای شرکت کننده در این تظاهرات بود .
-بیانیه کانون صنفی معلمان تهران در اعتراض به عدم حضور نمایندگان واقعی تشکلهای صنفی مستقل در کنفرانس سازمان جهانی کار
-۱۶ خرداد تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره،منطقه عملیاتی سیری، با خواسته های:
پرداخت کامل حقوق به حق همکاران ،حذف سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات ،عودت مالیات های اخذ شده طبق قوانین موجود ، اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت کامل بک پی آن ، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته
-جمعی از کارگران محلی منطقه «جفیر» برای پانزدهمین روز متوالی مقابل درِ ورودی شرکت پالایش گاز هویزه تجمع کرده و خواستار جذب مجدد و انعقاد قرارداد کاری با این شرکت هستند.
-مجتبی توکل، کارگر کارخانه ی داروسازی ابوریحان، وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، تنها به خاطر انتقاد از وضعیت اقتصادی و اجتماعی، از سوی واحد حراست این شرکت مورد بازجویی قرار گرفته و در پی آن از کار اخراج شده است.
## خبرهای مربوط به اعتصاب متحد و سراسری کامیونداران و رانندگان :
-در جریان اعتصابات کامیونداران در ایران که از یکم خردادماه آغاز شد، بیش از ۴۰ کامیوندار، راننده و شهروند حامی این اعتراضات در شهرها و استانهای مختلف از جمله خوزستان، فارس، همدان، قزوین، سنندج، گیلان و کرمانشاه بازداشت شدهاند. هویت هفت نفر به نامهای فرزاد رضایی از دیواندره، زانکو رستمی در دهگلان، رزگار مرادی، صدیق محمدی و عطا عذیری از سنندج، علیرضا فغفوری از بهبهان و شهاب دارابی در اسلامآباد غرب احراز شده که در میان این افراد، شهاب دارابی بهتازگی آزاد شده است. پس از شروع اعتصابها ۱۱ راننده در کرمانشاه بازداشت شدند. یک نفر در گیلان؛ دو نفر در بندر خمینی؛ یک نفر در بندرلنگه؛ ۹ نفر در استان قزوین؛ دو نفر در شهرستان بهار و پنج نفر در استانهای خوزستان و همدان؛ و همچنین تعدادی نیز در شیراز بازداشت شدهاند.
صدیق محمدی، کاوه مرادیان و رزگار مرادی، سه راننده معترضی که روز سهشنبه ۶ خرداد بازداشت شده بودند، روز دوشنبه ۱۲ خرداد از قرنطینه زندان سنندج به بند سیاسی آن منتقل شدند.
-فدراسیون بینالمللی کارگران حمل و نقل (ITF)، که نماینده بیش از ۱۶ میلیون کارگر حمل و نقل در ۱۵۰ کشور است، بر همبستگی تزلزلناپذیر خود را با رانندگان شجاع کامیون در ایران تاکید کردند و اعلام نمودند اعتصاب آنها نه تنها مبارزهای برای بقای اقتصادی است، بلکه فریادی قدرتمند برای عدالت، ایمنی، پایداری، کرامت و حقوق اساسی است و….
-سخنگوی کمیسیون عمران مجلس از برگزاری ششمین نشست تخصصی این کمیسیون با حضور نمایندگان دولت و صنف کامیون داران خبر داد و گفت: در این جلسه، سه محور اصلی مطالبات شامل بیمه تأمین اجتماعی، نرخ سوخت و کرایه حمل بار مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت .
* قتل فجیع الهه حسین نژاد عکس العمل های مختلفی داشت ، از جمله برخی از شهروندان به آمادگی و حاضر به یراقی مامورین رژیم برای دستگیری معترضین و مخالفین اشاره کردند : معترض را زود پیدا میکنند ، اما دختر گمشده را نه!
-رسول خادم، ورزشکارمحبوب و مردمی در واکنش به قتل الهه حسیننژاد، قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران را یادآوری کرد که او هم قربانی زورگیری شد : «چه مظلومانه در چند ماه گذشته، دو فرزند ایران کُشته شدند و قلب و دلِ میلیونها ایرانی، زخمی… سوگوار این عزیزان هستیم.»
-حسین رونقی، زندانی سیاسی پیشین، درباره قتل الهه حسیننژاد، زن ساکن اسلامشهر : مسئولیت کشته شدن الهه حسیننژاد همچنان بر عهده جمهوری اسلامی است؛ حکومتی که بهجای تامین امنیت زنان، تمام توان خود را صرف سرکوب آنها با عنوان بیحجابی کرده است…وقتی هزاران مامور و دوربین برای کنترل پوشش زنان بهکار گرفته میشود، اما برای نجات جان یک زن هیچ اقدام بهموقعی صورت نمیگیرد، وقتی قتلهای ناموسی و تجاوز نه تنها محکوم نمیشوند، بلکه در ساختار حکومتی توجیه و حمایت میشوند، روشن است که ساختار زنستیز و غیرانسانی حاکم، شریک جرم قاتل است. الهه یکی از هزاران قربانی این ساختار است.
و
-دراقدامی بیسابقه و نمادین، کارگران بندری در بندر جنوبی فرانسه، فو-سور-مر (Fos-sur-Mer) در نزدیکی مارسی، روز پنجشنبه ۵ ژوئن، از بارگیری یک محموله نظامی به مقصد اسرائیل خودداری کردند.
-ایران روند اخراج دستهجمعی مهاجران افغان را شدت بخشیده است .
-تعدادی از دانشگاهیان، معلمین و فعالین سیاسی با انتشار بیانیهای از حسن باقرینیا، استاد معترض و اخراجی حمایت کرده و اعلام نمودند پرونده سازی علیه او به دلیل «روشنگری و نقد حکمرانی دستگاه امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی» بوده است .
– نماینده خامنهای در استان گیلان رسول فلاحتی : «فصل تابستان نزدیک است و هنجارشکنان بدانند که مسئولان و متولیان امر با هرگونه هنجارشکنی برخورد میکنند، به ویژه نیروی انتظامی با هنجارشکنان برخورد خواهد کرد.»
او ادامه داد: «مسافرانی که به گیلان سفر میکنند، بدانند این استان هشت هزار شهید تقدیم نظام کرده است.»
-همتی: ۲۰ درصد پول نفت به خاطر دور زدن تحریمها میپرد! / عدمالنفع ۴۰۰ میلیارد دلاری از صادرات نفت داشتهایم!
و بالاخره وزیر استیضاح شده ی اقتصاد ،عمق فساد گسترده ی رژیم اسلامی را بخوبی آشکار کرد : عبدالناصر همتی، وزیر استیضاحشده از وزارت اقتصاد دولت پزشکیان، درباره جریان استیضاحش ، «من نمیخواستم با مجلس کلکل کنم. علت اینکه جواب نمایندگان را ندادم چون فایدهای نداشت و میدانستم آنها تصمیم گرفتهاند که من را بیندازند… من میتوانستم بگویم فلان نماینده مجلس، مدیرعامل فلان شرکت یا فلان بانک را میخواهد، همه نمایندگان مجلس صراحتا از من سمت میخواستند. همه میخواستند یک عضو در یک هیئت مدیره در مناطق آزاد بگذارند.
ما پیروزیم !
سایت سازمان راه کارگر