اخباروگزارشات کارگری 2 دی ماه 1399
– اسماعیل بخشی:درخواست یاری کارگران هفت تپه از مردم ایران
– دومین روز اعتصاب وتجمع کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
– از سرگیری اعتراضات کارگران مجتمع تجاری اروند کنزالمال نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی
– ادامه اعتراضات کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد ماهشهرنسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات
– چهارمین روز اعتصاب وتجمعات اعتراضی رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه
– تجمع اعتراضی مهندسان ساختمان استان البرز نسبت به عدم آزادسازی حقالزحمه مهندسان ناظر و تجمیع دستمزدها در حسابهای غیرشفاف نظام مهندسی مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی
– تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
–
*اسماعیل بخشی:درخواست یاری کارگران هفت تپه از مردم ایران
این یک بیانیه یا فراخوان نیست، این درخواست یاری کارگران رنج کشیدهی هفت تپه از همهی مردم ایران است. مردم عزیز و شریف ایران مطلع هستید که شرکت نیشکر هفتتپه چه از نظر تولید و چه از نظر رفاه و معیشت کارگرانش روزگاری سرآمد مجموعههای تولیدی و کارگری در دنیا بود اما از سال نود و چهار در یک پروسهی خلاف و غیرقانونی، پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی که امروز متهم ردیف اول بزرگترین پرونده فساد ارزی و پولشویی کشور است علاوه بر نابودی صنعت تولید شکر در این شرکت عظیم، چیزی جز فقر و رنج و یأس و ناامیدی و انباشت مطالبات محقق نشده برای کارگران، نداشته است.
پس از پنج سال مبارزه کارگران هفتتپه علیه این بخش فاسد و سرمایهخوار و تحمل انواع رنج ها و هزینههای امنیتی و اقتصادی برای فعالین کارگری نیشکر هفت تپه در گام اول موفق شدیم پرونده فساد مالی و اختلاس مالکان تحمیلی را به دادگاه بکشانیم و در گام دوم پس از سه ماه اعتصاب در گرمای تابستان و فضای آلودهی کرونایی و ایستادگی و پافشاری کارگران برای مطالبه اصلیمان یعنی خلع ید بخش خصوصی از هفتتپه، با وجود تمام حمایتهای بیمنطق دولت از این بخش فاسد، موفق شدیم پرونده واگذاری غیرقانونی شرکت را روی میز هیات داوری بگذاریم حال پس از چند ماه تاخیر و سنگاندازیهای دولت و وزارت اقتصاد روز چهارشنبه جلسه هیات داوری برای تعیین تکلیف آیندهی هفتتپه برگذار خواهد شد از آنجایی که امیدی به استقلال اعضای این هیات داوری برای دادن رای نهایی به سود کارگران هفتتپه نداریم از تمام مردم ایران، دانشجویان، کارگران، معلمان و تمام کنشگران اجتماعی در حوزههای مختلف و از همه عزیزانی که دوست داشتن به ما کمک کنند و به یادمان بودند میخواهیم در کنار ما باشند و با فریادمان هم فریاد شوند و از ساعت بیست و یک امشب یک دی ماه تا روز چهارشنبه سوم دی ماه که جلسه هیأت داوری برگذار میشود با نوشتن این جمله و این هشتگ یاری مان کنید :
مطالبه اصلی کارگران هفت تپه:
خلع ید یک کلام والسلام
آزادسازی هفت تپه ازبخش خصوصی
برگرفته از صفحهی اینستاگرام اسماعیل بخشی
*دومین روز اعتصاب وتجمع کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز سه شنبه 2 دی برای دومین روز متوالی، کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با اعتصاب وبرپایی تجمع مقابل ساختمان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی واقع در بخش بندرامام شهرستان ماهشهرادامه دادند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،این کارکنان که مدتهاست خواهان اجرای طرح طبقهبندی مشاغل طبق قانون طرح مزایای اقلیمی و اجرای پرداخت عیدی پایان سال طبق قانون کار هستند، امروز – دوشنبه دوم دیماه- برای دومین روز پیاپی تجمع کردند.
درهمین رابطه:اعتصاب وتجمع کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز دوشنبه اول دی،کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند ودرساختمان این سازمان واقع در بخش بندرامام شهرستان ماهشهرتجمع کردند.
تجمع کنندگان خشمشان را نسبت به عملکرد مدیرعامل این سازمان با سردادن شعارهای “مدیر بی لیاقت، نمیخوایم” و “شهیدینیا حیا کن حق ما را ادا کن”نمایان ساختند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:9 سال از تبدیل وضعیت آن ها گذشته اما طرح طبقه بندی که اکثر پتروشیمی ها اجرا کرده اند با مخالفت مدیرعامل برای کارکنان سازمان منطقه ویژه اجرا نشده است.
*از سرگیری اعتراضات کارگران مجتمع تجاری اروند کنزالمال نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی
اعتراضات کارگران مجتمع تجاری اروند کنزالمال نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی از سر گرفته شد.
روز سه شنبه 2 دی،جمعی از کارگران مجتمع تجاری اروند (کنزالمال) درگفتگو با خبرنگار رسانه ای ازتوخالی درآمدن وعده هامبنی برپرداخت مطالبات معوقه و امضای قرارداد کاری خبردادند.
این کارگران که چهل نفرند،افزودند:از روز ششم تا 14 آذرماه سال جاری برای معوقات مزدی و مشخص نبودن وضعیت پرداخت دستمزدمان در محوطه مجتمع دست به اعتراض زدیم+ که در نهایت مسئولان مجتمع با پرداخت یک ماه از مطالبات سه ماهه کارگران، وعده پرداخت مابقی معوقات مزدی کارگران را در هفتههای آینده دادند و ما نیز با اعتماد به این وعدهها، به اعتراض یک هفتهای خود خاتمه دادیم.
آنها اضافه کردند: بارها برای دریافت مطالبات خود به دفتر پیمانکار و سازمان منطقه آزاد و تجاری اروند به عنوان کارفرمای اصلی مراجعه کردیم اما تاکنون پاسخ روشنی نگرفتهایم و علارغم وعدههای داده شده از سوی مسئولان واحد اشتغال منطقه آزاد و مدیریت مجتمع، مشخص نیست چه زمانی قرار است کارفرمای شرکت پیمانکار، مطالبات ما را پرداخت کند.
کارگران معترض گفتند: با اتمام آذرماه، مطالبات مزدی 40 کاری که در بخش نگهبانی، تاسیسات، خدمات و فضای سبز مجتمع تجاری کنزلالمال یا به عبارتی اروند مال خرمشهر با سوابق 6 تا 8 سال مشغول کارند، همچنان سه ماه پرداخت نشده است.
آنها در خاتمه گفتند: جدا از مشکل معوقات مزدی، چندین ماه حق بیمه ما به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و ما از شهریور ماه سال جاری بدون قرارداد مشغول کار هستند.
+پایان اعتصاب وتجمعات اعتراضی کارگران مجتمع تجاری اروند کنزالمال نسبت به نداشتن امنیت شغلی بدنبال وپرداخت یک ماه حقوق و وعده امضای قرارداد
روز پنج شنبه 13 آذرپس از 8 روز،به اعتصاب و تجمعات اعتراضیشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی بدنبال پرداخت یک ماه حقوق و وعده امضای قرارداد،خاتمه دادند.
روز جمعه 14 آذر،یکی از کارگران معترض به خبرنگار رسانه ای گفت: بابت سه ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکاریم که روز گذشته مدیریت مجتمع با تامین منابع مالی، یک ماه حقوق شهریور ماه کارگران را پرداخت کردند.
وی افزود:یکی دیگر از دلایل شکلگیری اعتراضات کارگری در این مجتمع تجاری نداشتن قرارداد کار با کارگران بوده است که مسئولان روز گذشته وعده کردند به زودی قرارداد امضا میکنند. بر همین اساس؛ تمامی کارگران از ساعت آغازین کار روز گذشته به کار خود بازگشته و فعالیت تولیدی خود را از سر گرفتهاند.
این کارگر در خاتمه گفت:جدا از مشکل معوقات مزدی، چندین ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در حال حاضر مشکلات بیمهای ناشی از عدم تمدید دفترچههای درمانی این تعداد کارگر و خانوادههایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.
*ادامه اعتراضات کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد ماهشهرنسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات
اعتراضات کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد ماهشهرنسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات کماکان ادامه دارد.+
روز سه شنبه 2 دی،در رابطه با اعتراضات دامنه دار کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد ماهشهرنسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات،رئیس دانشگاه آزاد خوزستان در نامهای به ریاست دانشگاه آزاد ماهشهر، خواستار برگزاری جلسه توجیهی آنلاین برای کارکنان شده است. در این نامه، مشکل اصلی «کمبود نقدینگی دانشگاه» عنوان شده و از رئیس دانشگاه آزاد واحد ماهشهر خواسته شده جلسهای آنلاین با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی برگزار و کارکنان در ارتباط با مشکلات و محذوریات مالی توجیه شوند.
کارکنان دانشگاه آزاد ماهشهر میگویند: تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی، مشکلات بسیاری برای افراد به وجود میآورد؛ در این شرایط تورمی، باید دستمزدها به موقع و پایان هر ماه به حساب کارکنان واریز شود.
+تجمع اعتراضی کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد ماهشهرنسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات برای دومین روز متوالی
روز دوشنبه 17 آذر برای دومین روز متوالی، کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد ماهشهربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم پرداختحقوق آبان ماه و معوقات 6 ماهه اول امسال درمحل کارشان تجمع کردند.
*چهارمین روز اعتصاب وتجمعات اعتراضی رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه
روز سه شنبه 2 دی برای چهارمین روز متوالی،اعتصاب وتجمع رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی برای اعتراض به کاهش درآمد،عدم پرداخت حق بیمه وتسهیلات و وعده وعیدهای توخالی مسئولان اتوبوسرانی و شهرداری ارومیه،ادامه پیدا کرد.
بنابه گزارش رسانه ای شده،توقف طولانی مردم در ایستگاههای اتوبوس داخل شهری و شلوغی و ازدحام در بخش های مختلف شهر به دلیل نبود وسیله کافی ،باعث شد تا جابجایی مسافر در ارومیه به سختی انجام شود.
شهریور ماه امسال نیز رانندگان بخش خصوصی اتوبوسرانی ارومیه به علت مشکلات بیمهای خود دست به تجمع زده و شهرداری ارومیه عنوان کرده بود که این مشکلات را برطرف خواهد کرد این در حالی است که رانندگان تاکنون از نتیجه آن راضی نبودند.
درهمین رابطه یکی از رانندگان معترض گفت:امیدوارم هر چه زودتر به خواستههایمان توجه کنند تا مجبور نباشیم هر روز دست از کار بکشیم.
او افزود: بنابر اعلام ریاستجمهوری مقرر شده به رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی لوازم قطعات و لاستیک به صورت یارانه ای ارائه شود اما این امر تاکنون محقق نشده است.
یکی از رانندگان باسابقه شرکت واحد ارومیه با اشاره به مشکلات به وجود آمده در شرایط کرونایی برای رانندگان گفت: شهروندان از ترس مبتلا شدن به کرونا کمتر سوار اتوبوس می شوند و با توجه به اینکه هزینه نگهداری اتوبوسها زیاد است کار کردن در این شرایط مقرون به صرفه نیست.
او افزود: با توجه به بالارفتن قیمت قطعات و لوازم یدکی فشار بیشتری بر رانندگان وارد شده است که باید با ارائه تسهیلات حمایتی باری از روی دوش رانندگان برداشته شود.
قابل یادآوری است که،در حال حاضر 343 دستگاه اتوبوس در شهر ارومیه در حال فعالیت هستند که از این تعداد 293 اتوبوس متعلق به بخش خصوصی و 50 اتوبوس ملکی است.
با توجه به اعتصاب 293راننده اتوبوس بخش خصوصی کار جابجایی مسافران در سطح کلانشهر ارومیه را 50 اتوبوس ملکی شهرداری برعهده دارد.
درهمین رابطه:ادامه اعتصاب وتجمعات اعتراضی رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای سومین روز متوالی
روز دوشنبه اول دی ماه برای سومین روز متوالی،رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه به اعتصاب وتجمعاتشان برای اعتراض به کاهش درآمد،عدم پرداخت حق بیمه وتسهیلات و وعده وعیدهای توخالی مسئولان اتوبوسرانی و شهرداری ارومیه،ادامه دادند.
رانندگان معترض بخش خصوصی اتوبوسرانی ارومیه به خبرنگار رسانه ای گفتند:تا زمانی که شهرداری ارومیه به مطالبات آنها توجه نکرده و مشکلات مالی آنها را برطرف نکند به تجمع ادامه خواهند داد.
رانندگان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه معتقد هستند که اگر این تجمع به مدت 10 روز و یا حتییک ماه هم ادامه داشته باشد، برایشان مشکلی به وجود نمیآید چون در این شرایط سخت و دشوار کرونایی که مسافر چندانی در سطح شهر تردد نکرده و از سوی دیگر هزینههای بسیار نگهداری اتوبوس، به اندازه کافی برای آنها هزینه دربردارد و بنابراین معتقد هستند که تا زمانی که شهرداری به مطالبات آنها پاسخ درستی ندهد این رانندگان همچنان به تجمع خود تا حصول نتیجه ادامه خواهند داد.
یکی از رانندگان اتوبوسی که همانند همکارانش دست به تجمع زده و فعالیت خود را قطع کرده است، در مورد علت اعتراض خود به شهرداری ارومیه گفت: از سال 93 یارانه اتوبوسها قطع شده و هیچ پرداختی وجود ندارد چون باید براساس آن ماهانه 300 هزار تومان به حساب رانندگان اتوبوس بخش خصوصی واریز میشد در حالی که انجام نشد و پس از اینکه این مبلغ بدهی شهرداری روی هم جمع شد، آنان عنوان کردند که برای هر راننده مبلغ 12 میلیون تومان پرداخت میکنند اما به قول خود عمل نکردند.
وی افزود: سپس در سال 97 ابراز کردند که 10 باب از مغازههای ترمینال دخانیات به جای مبلغ واریز نشده یارانه به رانندگان تعلق میگیرد هر چند این تعداد به هشت باب مغازه کاهش یافت و در نهایت نیز هیچ مغازهای واگذار نشد و حتی اگر این مغازهها نیز واگذار میشد تعداد رانندگان بخش خصوصی 300 نفر است و به بیشتر آنها چیزی نمیرسید.
این راننده اتوبوس تصریح کرد: از قرار این مبلغ 12 میلیون برای هر اتوبوس را در پلهای شهری هزینه کردند و چیزی عاید رانندگان مظلوم شهرداری ارومیه نشد.
یکی دیگراز رانندگان بخش خصوصی شهرداری ارومیه که دست به تجمع زده است گفت: هم اکنون شهری مانند تهران به صورت ماهانه از باب خسارت کرونایی مبلغ چهار و نیم میلیون تومان به رانندگان اتوبوس کمک میکند و از سوی دیگر تبریز نیز در گذشته مبلغ چهار میلیون کمک میکرد که آن را افزایش داده و به چهار و نیم میلیون تومان رسانده است.
وی افزود: اما متاسفانه در شهر ارومیه هیچ خبری از این مبالغ نیست و حتی زمانی که یکی از این صنوف به نمایندگی نزد شهردار ارومیه رفته و این مطالبه را کرد تا به رانندگان خط واحد ارومیهای نیز همانند تهران و تبریزیارانه تعلق گیرد، شهردار ارومیه عنوان کرده بود که نمیتواند به این خواسته پاسخ مثبت دهد و اگر پنج نفر از رانندگان تجمع کنند، بی تردید 10 نفر دیگر حاضر هستند تا با شرایط موجود کار کنند.
یک راننده دیگرخط واحد ارومیه در رابطه با اعتصابش گفت: اگر با این مشکلات به فعالیت بپردازیم اصلا صرفه اقتصادی ندارد چون به صورت روزانه خیابانهای خالی را متر میکنیم و این در حالی است که باید تنها هزینه استهلاک را بپردازیم چون قیمت هر جفت تایر در سال گذشته سه میلیون تومان بود اما امسال به 12 میلیون رسیده است و بنابراین در این شرایط، کار کردن مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: حتی ارزانترین تایر را به قیمت هشت میلیون خریداری میکنیم بنابراین به جز فرسودگی تایرها چیزی عایدمان نمیشود.
یکی دیگر از رانندگان اعتصابی سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه گفت: در مورد مشکلات بیمهای، شهریور امسال در جریان تجمع رانندگان، شهرداری ارومیه ابراز کرد که همه اتوبوس را بیمه کرده و هزینه بیمهای را پرداخت میکند اما متاسفانه این اقدام انجام نشد و با پرداخت دو میلیون تومان به هر راننده اتوبوس، دهان آنان را بستند در حالی که خود رانندگان مبلغ چهار میلیون برای بیمه هزینه کردند.
وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه با وجود اینکه بودجه کلانی از سوی دولت به شهرداری ارومیه تزریق شده بود اما هیچ پولی به رانندگان پرداخت نشد.
یکی دیگر ازرانندگان معترض خط واحد ارومیهبا انتقاد از اینکه سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه به هیچ کدام به وعده وعیدههای خود در قبال رانندگان عمل نکرده است اظهار داشت: شهرداری پیش از این عنوان کرده بود که در مسیرهای ضعیف که رفت و آمد مسافری چندانی ندارد، از اتوبوسهای ملکی خود استفاده میکند و از رانندگان بخش خصوصی در مسیرهای پر رفت و آمد و پررونق استفاده میکند اما این مسئله کاملا بر عکس شده و بیشتر درآمدها به نفع خود شهرداری ارومیه است.
وی افزود: متاسفانه شهرداری ارومیه، اتوبوسهای ملکی خود را در مصارف دربستی و در مسیر دانشگاه استفاده میکند و در نتیجه درآمد بسیاری عاید خود میکندیعنی روزانه از هر خط واحد 400 تا 500 هزار تومان درآمد داشته و این مبلغ ماهانه برای هر اتوبوس به 12 تا 15 میلیون میرسد در حالی که رانندگان بخش خصوصی از این مبلغ بیبهره هستند.
این راننده اتوبوس معترض ادامه داد: در مسیرهای ضعیف و کم درآمد در شهری مانند تبریز مبلغ سه میلیون تومان از سوی شهرداری این شهر به رانندگان پرداخت میشود اما متاسفانه در ارومیه خبری از این کمکها نیست و فقط شهرداری ارومیه به خارج کردن اتوبوسهای بخش خصوصی از مسیرهای پررونق و جایگزین کردن اتوبوسهای ملکی خود در این مسیرها اقدام میکند چون درآمد بیشتری دارد.
راننده دیگری که نسبت به حمایت ناچیز شهرداری ارومیه از رانندگان اتوبوس شاکی بوده و دست به تجمع زده است وی در این رابطه گفت: تاکنون پس از حدود یک سال از شیوع کرونا، اتوبوسرانی مبلغ یک میلیون و به عبارتی 950 هزار تومان به حساب رانندگان واریز کرده و 50 هزار تومان آن نیز به جیب سازمان رفته است.
وی افزود: علاوه بر آن تاکنون 300 هزار تومان به عنوان کمک معیشتی، 100 لیتر روغن ماشین و دو میلیون نیز برای بیمه واریز کرده یعنی برای هر راننده تاکنون چهار و نیم میلیون هزینه شده است در حالی که در سایر شهرها این مبلغ به صورت ماهانه واریز میشود و هم اکنون با توجه به اینکه فعالیت خاصی وجود ندارد، در فشار مالی شدیدی گرفتار شده و قسطهایمان عقب افتاده است.
*تجمع اعتراضی مهندسان ساختمان استان البرز نسبت به عدم آزادسازی حقالزحمه مهندسان ناظر و تجمیع دستمزدها در حسابهای غیرشفاف نظام مهندسی مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی
روز سه شنبه 2 دی،جمعی از مهندسان ساختمان استان البرزبرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم آزادسازی حقالزحمه مهندسان ناظر و تجمیع دستمزدها در حسابهای غیرشفاف نظام مهندسی دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی استان البرزواقع در میدان طالقانی کلانشهر کرج زدند.
یکی از تجمع کنندگان بنمایندگی از حاضرین به خبرنگار رسانه ای گفت: جمعی از مهندسان ساختمان استان البرز پیش از این در نامهای به وزیر راه و شهرسازی در اعتراض به نحوهی پرداخت حقالزحمه مهندسان ناظر و تقسیط آن بدون توجه به شرایط بهداشتی جامعه، تورم فزاینده و کاهش ارزش پول ملی و پایین بودن دستوری هزینه ساخت و در نهایت ناچیز بودن تعرفه ناظران چهار رشته مهندسی اعلام کرده بودند که به عملکرد سازمان در خصوص دریافت کامل مجموع تعرفه از مالکان و مالیات کارها طبق تعرفه روز و حبس آن در حساب سازمان با ساختار غیرشفاف و مشخص نبودن محل استفادهی رسوب مبالغ مذکور و امکان ایجاد فساد اعتراض دارند و خواستار موارد زیر شده بودند:
۱- اعلام جدول تفکیکی تعرفهی سال ۹۹ جهت ارایه خدمات مهندسی چهار رشته بر هر مبنایی
۲- اصلاح نحوه پرداخت دستمزد نظارت مهندسان بدون رسوب پول در حساب سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز و توجه به مقتضیات زمان و واریز مبالغ مهندسان به حسابهای واسطه بهنام ایشان
۳- انتشار شفاف کارکرد اعضا و کارکنان سازمان نظام مهندسی البرز
۴- اجرایی شدن دستورالعمل مجری برای تمامی متراژها
۵- برخورد با افراد متخلف از دستورالعمل ابلاغیهی تعارض منافع
۶- ارجاع تمامی کارها در سامانه ارجاع نظام مهندسی اعم از کارهای بالای ۵۰۰۰ مترمربع
۷- کنترل صلاحیت و ظرفیت اشخاص حقیقی و شرکتها
۸- شفافیت مالی سازمان
*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
روز دوشنبه اول دی،دانشجویان دانشگاه علومپزشکی تبریز تجمعی اعتراضی برای به رسمیت شناختن حضور نمایندگان دانشجویان در شورای آموزشی دانشگاه و با خواست ادارهی شورایی دانشگاه برگزار نمودند.
به گزارش شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشجویان این دانشگاه خواهان مداخله در تصمیمات آموزشی از طریق حضور نمایندگان انتخابی دانشجویان در شورای آموزشی دانشگاه بودند. آنها خواستار ادارهی شورایی دانشگاه شدند و در نشستی که در ادامهی تجمع خود با معاون آموزشی دانشگاه داشتند، آییننامهای را که طی ماهها زحمت نوشته بودند تا نحوهی حضور و مداخله نمایندگان دانشجویان در شورای آموزشی دانشگاه مدون شود به معاون آموزشی دانشگاه ارایه دادند و قرار شد درخصوص آن آییننامه تصمیمگیری شود.
دانشجویان در این تجمع پلاکاردهایی با مضمون «نه پادگان، نه بنگاه، درود بر دانشگاه» و همچنین «عدالت آموزشی، ادارهی شورایی آموزش» در دست داشتند.
*تجمع اعتراضی دوباره نسبت به اجرای قانون حبس برای بدهکاران مهریه مقابل مجلس
روز سه شنبه 2 دی برایی باردوم،بیش از 100 نفر با اجتماع مقابل مجلس اعتراضشان را نسبت به اجرای قانون حبس برای بدهکاران مهریه بنمایش گذاشتند.
اخباروگزارشات کارگری 30آذرواول دی ماه 1399
– اطلاعیه جمعی از کارگران هفت تپه:
دعوت به تجمع در تهران برای حمایت از کارگران هفت تپه همزمان با جلسه هیات داوری برای خلع ید ازکارفرمای شرکت کشت وصنعت هفت تپه
– ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مخابرات تبریزنسبت به عدم تمدید قرارداد کار برای جلوگیری از حق طلبی باتجمع مقابل استانداری
– شماره ای دیگر از سریال تجمعات اعتراضی معلمان خرید خدمت استان گلستان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با برپایی تجمع مقابل استانداری
– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه پسماند صُفیره اهواز نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با تجمع مقابل شهرداری
– اعتصاب وتجمع کارگران پسماند شهرداری بوشهربرای اعتراض به کاهش حقوق وعدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه
– اعتصاب وتجمع کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
– اعتراض آتش نشانان شرکت نفت و گاز پارس عسلویه نسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات
– ادامه اعتصاب وتجمعات اعتراضی رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای سومین روز متوالی
– هادی تنومند از اعضای زندانی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به مرخصی آمد
– جان باختن یک کارگر درزنجان براثر سقوط به چاله آسانسور
– جان باختن 2 کارگرکارخانه خوراک دام دزفول براثر سقوط در سیلو
*اطلاعیه جمعی از کارگران هفت تپه:
دعوت به تجمع در تهران برای حمایت از کارگران هفت تپه همزمان با جلسه هیات داوری برای خلع ید ازکارفرمای شرکت کشت وصنعت هفت تپه
متن اطلاعیه تحت عنوان :درخواست یاری
دعوت به تجمع در تهران برای حمایت از کارگران هفت تپه
🔹 نظر به اینکه روز چهارشنبه، سوم دیماه، هیات داوری برای مساله خلع ید از کارفرمای اختلاسگر و فاسد خصوصی در هفت تپه تشکیل جلسه میدهد بدینوسیله فراخوان میدهیم و دست یاری به سوی شما دراز میکنیم که روز چهارشنبه کارگران، دانشجویان، اصحاب رسانه، بازنشستگان و فرهنگیان، تشکلات، فعالین اجتماعی و همه عزیزانی که در تهران هستند و امکان دارند حضور دارند در ساعت دو ظهر در مقابل ساختمان وزارت دادگستری تجمع حمایتی برای حمایت از مطالبه اصلی کارگران هفت تپه یعنی خلع ید از بخش خصوصی برگزار کنند.
🔹مستحضرید که ما در دور اخیر اعتصابات خود بیش از نود روز تجمع اعتراضی برگزار کردیم. میدانید که هیچ گونه فشار و ستم قابل تصوری نبوده که بر همکاران و به خصوص نمایندگان ما وارد نکرده باشند: از دستگیری و قطع حقوق و اخراج و شلیک تیر به منزل و آتش زدن خانه و تحمیل خودکشی به همکاران ما و اخراج صدها همکار ما و هرگونه ابزاری در راستای سرکوب مطالبات برحق کارگران هفت تپه.
اکنون وقت آن است که هیات داوری بر اساس شواهد و اسناد بسیار واضح و موجود رای به خلع ید بخش خصوصی فاسد داده و شرکت به را به بخش عمومی-دولتی بازگرداند. اما می بینیم که دولت از تمام ابزار خود برای حمایت از این بخش خصوصی استفاده میکند.
🔹بدینوسیله و از آنجا که برای همکاران ما سفر به تهران هم به لحاظ هزینه و بعد مسافت و هم مشکلات کرونایی امکان پذیر نیست از همه افراد، رسانه ها، تشکلات و همه عزیزانی که حامی طبقه کارگر و مشخصا علیه سیاست جنایتکارانه خصوصی سازی هستند و همیشه به اشکال مختلف از مبارزات کارگران هفت تپه اعلام حمایت کرده اند تقاضا داریم به درخواست یاری ما پاسخ مثبت بدهند و در روز چهارشنبه برای اعلام حمایت از خواسته کارگران هفت تپه و تاکید بر صدور فوری رای خلع ید از بخش خصوصی فاسد و اختلاسگر و برای آزاد سازی هفت تپه، در مقابل وزارت دادگستری و در ساعت دو ظهر تجمع حمایتی کنند.
زنده باد اتحاد- زنده باد آگاهی و تشکل
جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف – دوشنبه – ۱ دی ۱۳۹۹
*ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مخابرات تبریزنسبت به عدم تمدید قرارداد کار برای جلوگیری از حق طلبی باتجمع مقابل استانداری
روز یکشنبه 30 آذر، کارگران شرکتی مخابرات تبریز(شرکت خدمات اول پیمانکار تامین نیروی انسانی مخابرات)درادامه اعتراضاتشان+ نسبت به عدم تمدید قرارداد کار برای جلوگیری از حق طلبی دست به تجمع مقابل استانداری آذربایجان شرقی در کلانشهر تبریز زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ اول دی،آنها مقابل استانداری آذربایجان شرقی، تجمع کرده و خواهان تضمین امنیت شغلی خود شدند. معترضان همچنین پیگر اجرای «طرح طبقهبندی مشاغل» در این شرکت پیمانکاری هستند.
بر اساس ماده ۴۸ قانون کار، کارگاههایی که مشمول قانون کار میشوند باید طرح طبقهبندی مشاغل را در ساختار اداری خود اجرا کنند. این شرکت موظف به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در مهر ماه بود اما هنوز نسبت به اجرای آن اقدام نکرده است.
پس از تجمع این کارگران، نماینده فرماندار شهرستان تبریز کارگران معترض را به سمت سالن اجتماعات استانداری هدایت کرد و کارگران با مقامهای استانداری، نمایندگان اداره کار و امام جمعه تبریز جلسهای را برگزار کردند.
+تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات تبریز نسبت عدم تمدید قرارداد کار برای جلوگیری از حق در ساختمان مرکزی مخابرات استان آذربایجان شرقی
روز سه شنبه 25 آذر،بیش از 100نفر از کارگران شرکتی مخابرات تبریز(شرکت خدمات اول پیمانکار تامین نیروی انسانی مخابرات)برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تمدید قرارداد کار برای جلوگیری از حق طلبی دست به تجمع مقابل وداخل ساختمان مرکزی مخابرات استان آذربایجان شرقی در کلانشهر تبریز زدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،این کارگران به دلیل اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل در شرکت خدمات اول به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی شکایت کرده بودند و اداره یادشده به نفع شاکیان حکمی را صادر کرده بود.
شرکت خدمات اول نیز در واکنش به محکومیتش در آذربایجان شرقی از تحویل برگههای قرارداد جدید برای امضا و تمدید قرارداد کاری شاکیان خودداری کرده است و از آنان خواسته تا شکایت خود را پس بگیرند.
کل دفتر مدیرعامل مخابرات ایران (از اسفند ۹۷) نایب رئیس هیئت مدیره این شرکت می باشد .
*شماره ای دیگر از سریال تجمعات اعتراضی معلمان خرید خدمت استان گلستان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با برپایی تجمع مقابل استانداری
روز دوشنبه اول دی، معلمان خرید خدمات سال 93 استان گلستان با برپایی تجمع مقابل استانداری در شهر گرگان شماره ای دیگراز سریال تجمعات اعتراضیشان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامی بنمایش گذاشتند.
بنا به گزارش یک منبع خبری محلی،درادامه تجمع سه نفر به نمایندگی از این معلمان به داخل استانداری رفتند و در ادامه نیز دو مسئول از آموزش و پرورش گلستان برای مذاکره آمدند.
مسئولان آموزش و پرورش گلستان هم همواره در پاسخ به این معلمان می گویند تا قانون از سوی مجلس بازبینی نشود نمی توانند نسبت به استخدام آنان اقدام کنند.
یکی از این معلمان اهل گنبدکاووس حاض در تجمع گفت : ما نیروی خرید خدمات از سال 93 بکار گرفته شدیم از طرف وزارت اموزش و پرورش ، اوایل بیمه های ما روز 15 روز رد می کردند و حقوق ما هم مطابق حقوق اداره کار نبود .
وی افزود : بعد از طرح های خصوصی سازی مدارس که در دولت روحانی اجرا شد ما زیر نظر موسس مشغول بکارشدیم تا اینکه با مخالفت برخی خانواده ها این طرح بهم خورد و ما را به مدارس غیر انتفاعی سپردند تا یک وقتی اگر دولت پول نداشت این مدارس حقوق ما را بدهند بعدا وزارت پول مدارس غیرانتفاعی را به آنها بدهد .
وی تصریح کرد : در این زد و خوردها حقوق ما کافی و کامل داده نمی شد و امسال نیز کل موسسین جمع شدند و فقط گرگان و گنبد ماندند ، ابتدای مهر نیز با ما قراردادی بستند که هیچی اش مشخص نبود ، ما قراردادها را امضا کردیم و قرار شد بیمه ما سی روز کامل ریخته شود و حقوق هم طبق اداره کار داده شود ، دو ماه را بیمه سی روزه ریختند اما از آن موقع حقوق ما را ندادند و می گویند یک میلیون و هفتصد هزار تومان می دهیم .
وی گفت : مگر نمی گویند در سال 1400 با سونامی کمبود معلم روبرو هستند پس چرا با ما که سالهاست داریم کار می کنیم اینگونه برخورد می کنند و دنبال تبدیل وضعیت ما نیستند ، ما حدود 850 نفر در استان هستیم که امنیت شغلی نداریم و با هر بهانه ای ما را بیرون می کنند ، واقعا اینگونه رفتارها درست نیست .
*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه پسماند صُفیره اهواز نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با تجمع مقابل شهرداری
روز دوشنبه اول دی،جمعی از کارگران زن کارخانه پسماند صُفیره در ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل شهرداری اهواز زدند وخواهان بازگشایی سایت وبازگشت بکارشدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،سایت پسماند صُفیره با 120 کارگر، وظیفه تفکیک زبالههای شهری و بعضاً بیمارستانی را بر عهده دارد که از ابتدای سال جاری به بهانههای مختلف چندین بار تعطیل و مجدداً آغاز به کار کرد تا در نهایت بهطور رسمی تعطیل شد.
این کارگران در صحبتهای خود از حساسیت و سختی این شغل گفتند، که هرکسی حاضر به پذیرش و انجام این کار نخواهد بود و کسب روزی و امرارمعاش برای مخارج زندگی، آنها را مجاب به انجام این کار کرده است. چرا مسئولان توجه ای به این موضوع ندارند!؟
یکی از این کارگران گفت: تعداد زیادی از کارکنان، بیماریهای پوستی، حساسیت و مشکلات تنفسی و بیماری کلیوی دارند که بعد از تعطیلی کارخانه بیماریهای روحی و افسردگی هم به آن اضافه شده است.
او افزود: پیمانکار به بهانه بیماری کرونا، کارخانه را تعطیل کرد در صورتی که همه کارگران در اوج این بیماری، دست از کار نکشیدند. از اول امسال به بهانههای مختلف، کارخانه را تعطیل کردند و با این تعطیلیها هر 120 نفر از کار بیکار شدند.
یکی دیگر از زنان کارگر کارخانه پسماند صُفیره توضیح داد: نیمی از کارکنان این کارخانه را زنان تشکیل میدهند که بیشترین تعداد آنها سرپرست خانواده هستند و بهسختی زندگی خود را اداره میکنند. اکثر کارگران حدوداً 8 سال سابقه کار دارند اما همه آنها به حقوق ناچیز خود قانع بودند.
وی گفت: از اول امسال تا برج 6 فقط در خردادماه بهصورت کامل مشغول به کار بودیم و دیگر ماهها را با تعطیلیهای کوتاه و بلندمدت پشت سر گذاشتیم تا اینکه کارخانه بهطور رسمی تعطیل شد.
این کارگران در صحبتهای خود اشاره کردند: بهمنظور واگذاری کارخانه، دو مرحله مزایده برگزار شد اما به بهانههای عدم استقبال و نبود پیمانکار کارخانه مجدداً تعطیل شد.
آنها اضافه کردند: مدیریت پسماند شهرداری اهواز، وعده بازگشت به کار و بازگشایی کارخانه از اول دیماه را به آنها داده است اما نهتنها وعدهها محقق نشد بلکه نوای امیدوار کنندهای هم به گوش نمیرسد و حتی در این مدت تعطیلی، به گفته کارگران برخی تجهیزات کارخانه به سرقت رفته است.
کمکاری و کوتاهی در درج بیمه کارگران و همچنین عدم پرداخت مزایای بیمه، از دیگر گلایه و مطالبات کارگران کارخانه پسماند صُفیره محسوب میشود که یکی دیگر از زنان کارگر با اشاره به آن اضافه کرد: در حال حاضر بیمه درمانی و دفترچه بیمه نداریم. بیماریهای پوستی، عفونی و ریوی که در همین کارخانه پسماند به آن دچار شدیم، حالا قدرت پرداخت هزینه درمان را برای آن نداریم. تکلیف بیمه بیکاری هم برای ما مشخص نشده است.
*اعتصاب وتجمع کارگران پسماند شهرداری بوشهربرای اعتراض به کاهش حقوق وعدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه
روز دوشنبه اول دی، کارگران پسماند شهرداری بوشهربرای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به کاهش حقوق وعدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه دست از کارکشیدند ودر پارک ژنرال تجمع کردند.
یکی از کارگران پسماند شهرداری بوشهر به خبرنگاران گفت:به همراه 100 نفر از کارگران شهرداری بوشهر نسبت به عدم پرداخت معوقات بیمهای و کاهش حقوق خود، دست به تجمع اعتراضی زدهایم.
وی افزود: تاکنون بیمه مرداد سال گذشته و اردیبهشت و شهریور سال جاری پرداخت نشده است.
این کارگر معترض در باره کاهش حقوق کارگران شهرداری بوشهر گفت: قرارداد کارگران شهرداری بهصورت ماهانه تنظیم میشود و حقوق پرداختی این ماه نسبت به ماههای گذشته نیز کاهشی بوده و با پیگیری این موضوع از مسؤولان، پرداخت بیمه را علت این کاهش دانستهاند.
*اعتصاب وتجمع کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
روز دوشنبه اول دی، کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند ودرساختمان این سازمان واقع در بخش بندرامام شهرستان ماهشهرتجمع کردند.
تجمع کنندگان خشمشان را نسبت به عملکرد مدیرعامل این سازمان با سردادن شعارهای “مدیر بی لیاقت، نمیخوایم” و “شهیدینیا حیا کن حق ما را ادا کن”نمایان ساختند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:9 سال از تبدیل وضعیت آن ها گذشته اما طرح طبقه بندی که اکثر پتروشیمی ها اجرا کرده اند با مخالفت مدیرعامل برای کارکنان سازمان منطقه ویژه اجرا نشده است.
*اعتراض آتش نشانان شرکت نفت و گاز پارس عسلویه نسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات
روز دوشنبه اول دی، آتش نشانان شرکت نفت و گاز پارس عسلویه اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت حقوق ومطالبات ابراز کردند.
آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند:آخرین پاداش بهرهوری (اوپک) وحقوق ماه های آبان وآذرشان پرداخت نشده است و حقوق مهرماه شان نیز نصفه پرداخت شده است.
آنها افزودند: مسئولان شرکت در این شرایط بد اقتصادی و معیشتی خود را جای ما بگذارند و دو ماه حقوق نگیرید ، آیا میتوانند امورات زندگیشان را بگذرانند.
*ادامه اعتصاب وتجمعات اعتراضی رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای سومین روز متوالی
روز دوشنبه اول دی ماه برای سومین روز متوالی، رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه به اعتصاب وتجمعاتشان برای اعتراض به کاهش درآمد،عدم پرداخت حق بیمه وتسهیلات و وعده وعیدهای توخالی مسئولان اتوبوسرانی و شهرداری ارومیه،ادامه دادند.
رانندگان معترض بخش خصوصی اتوبوسرانی ارومیه به خبرنگار رسانه ای گفتند:تا زمانی که شهرداری ارومیه به مطالبات آنها توجه نکرده و مشکلات مالی آنها را برطرف نکند به تجمع ادامه خواهند داد.
رانندگان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه معتقد هستند که اگر این تجمع به مدت 10 روز و یا حتی یک ماه هم ادامه داشته باشد، برایشان مشکلی به وجود نمیآید چون در این شرایط سخت و دشوار کرونایی که مسافر چندانی در سطح شهر تردد نکرده و از سوی دیگر هزینههای بسیار نگهداری اتوبوس، به اندازه کافی برای آنها هزینه دربردارد و بنابراین معتقد هستند که تا زمانی که شهرداری به مطالبات آنها پاسخ درستی ندهد این رانندگان همچنان به تجمع خود تا حصول نتیجه ادامه خواهند داد.
یکی از رانندگان اتوبوسی که همانند همکارانش دست به تجمع زده و فعالیت خود را قطع کرده است، در مورد علت اعتراض خود به شهرداری ارومیه گفت: از سال 93 یارانه اتوبوسها قطع شده و هیچ پرداختی وجود ندارد چون باید براساس آن ماهانه 300 هزار تومان به حساب رانندگان اتوبوس بخش خصوصی واریز میشد در حالی که انجام نشد و پس از اینکه این مبلغ بدهی شهرداری روی هم جمع شد، آنان عنوان کردند که برای هر راننده مبلغ 12 میلیون تومان پرداخت میکنند اما به قول خود عمل نکردند.
وی افزود: سپس در سال 97 ابراز کردند که 10 باب از مغازههای ترمینال دخانیات به جای مبلغ واریز نشده یارانه به رانندگان تعلق میگیرد هر چند این تعداد به هشت باب مغازه کاهش یافت و در نهایت نیز هیچ مغازهای واگذار نشد و حتی اگر این مغازهها نیز واگذار میشد تعداد رانندگان بخش خصوصی 300 نفر است و به بیشتر آنها چیزی نمیرسید.
این راننده اتوبوس تصریح کرد: از قرار این مبلغ 12 میلیون برای هر اتوبوس را در پلهای شهری هزینه کردند و چیزی عاید رانندگان مظلوم شهرداری ارومیه نشد.
یکی دیگراز رانندگان بخش خصوصی شهرداری ارومیه که دست به تجمع زده است گفت: هم اکنون شهری مانند تهران به صورت ماهانه از باب خسارت کرونایی مبلغ چهار و نیم میلیون تومان به رانندگان اتوبوس کمک میکند و از سوی دیگر تبریز نیز در گذشته مبلغ چهار میلیون کمک میکرد که آن را افزایش داده و به چهار و نیم میلیون تومان رسانده است.
وی افزود: اما متاسفانه در شهر ارومیه هیچ خبری از این مبالغ نیست و حتی زمانی که یکی از این صنوف به نمایندگی نزد شهردار ارومیه رفته و این مطالبه را کرد تا به رانندگان خط واحد ارومیهای نیز همانند تهران و تبریز یارانه تعلق گیرد، شهردار ارومیه عنوان کرده بود که نمیتواند به این خواسته پاسخ مثبت دهد و اگر پنج نفر از رانندگان تجمع کنند، بی تردید 10 نفر دیگر حاضر هستند تا با شرایط موجود کار کنند.
یک راننده دیگرخط واحد ارومیه در رابطه با اعتصابش گفت: اگر با این مشکلات به فعالیت بپردازیم اصلا صرفه اقتصادی ندارد چون به صورت روزانه خیابانهای خالی را متر میکنیم و این در حالی است که باید تنها هزینه استهلاک را بپردازیم چون قیمت هر جفت تایر در سال گذشته سه میلیون تومان بود اما امسال به 12 میلیون رسیده است و بنابراین در این شرایط، کار کردن مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: حتی ارزانترین تایر را به قیمت هشت میلیون خریداری میکنیم بنابراین به جز فرسودگی تایرها چیزی عایدمان نمیشود.
یکی دیگر از رانندگان اعتصابی سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه گفت: در مورد مشکلات بیمهای، شهریور امسال در جریان تجمع رانندگان، شهرداری ارومیه ابراز کرد که همه اتوبوس را بیمه کرده و هزینه بیمهای را پرداخت میکند اما متاسفانه این اقدام انجام نشد و با پرداخت دو میلیون تومان به هر راننده اتوبوس، دهان آنان را بستند در حالی که خود رانندگان مبلغ چهار میلیون برای بیمه هزینه کردند.
وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه با وجود اینکه بودجه کلانی از سوی دولت به شهرداری ارومیه تزریق شده بود اما هیچ پولی به رانندگان پرداخت نشد.
یکی دیگر ازرانندگان معترض خط واحد ارومیه با انتقاد از اینکه سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه به هیچ کدام به وعده وعیدههای خود در قبال رانندگان عمل نکرده است اظهار داشت: شهرداری پیش از این عنوان کرده بود که در مسیرهای ضعیف که رفت و آمد مسافری چندانی ندارد، از اتوبوسهای ملکی خود استفاده میکند و از رانندگان بخش خصوصی در مسیرهای پر رفت و آمد و پررونق استفاده میکند اما این مسئله کاملا بر عکس شده و بیشتر درآمدها به نفع خود شهرداری ارومیه است.
وی افزود: متاسفانه شهرداری ارومیه، اتوبوسهای ملکی خود را در مصارف دربستی و در مسیر دانشگاه استفاده میکند و در نتیجه درآمد بسیاری عاید خود میکند یعنی روزانه از هر خط واحد 400 تا 500 هزار تومان درآمد داشته و این مبلغ ماهانه برای هر اتوبوس به 12 تا 15 میلیون میرسد در حالی که رانندگان بخش خصوصی از این مبلغ بیبهره هستند.
این راننده اتوبوس معترض ادامه داد: در مسیرهای ضعیف و کم درآمد در شهری مانند تبریز مبلغ سه میلیون تومان از سوی شهرداری این شهر به رانندگان پرداخت میشود اما متاسفانه در ارومیه خبری از این کمکها نیست و فقط شهرداری ارومیه به خارج کردن اتوبوسهای بخش خصوصی از مسیرهای پررونق و جایگزین کردن اتوبوسهای ملکی خود در این مسیرها اقدام میکند چون درآمد بیشتری دارد.
راننده دیگری که نسبت به حمایت ناچیز شهرداری ارومیه از رانندگان اتوبوس شاکی بوده و دست به تجمع زده است وی در این رابطه گفت: تاکنون پس از حدود یک سال از شیوع کرونا، اتوبوسرانی مبلغ یک میلیون و به عبارتی 950 هزار تومان به حساب رانندگان واریز کرده و 50 هزار تومان آن نیز به جیب سازمان رفته است.
وی افزود: علاوه بر آن تاکنون 300 هزار تومان به عنوان کمک معیشتی، 100 لیتر روغن ماشین و دو میلیون نیز برای بیمه واریز کرده یعنی برای هر راننده تاکنون چهار و نیم میلیون هزینه شده است در حالی که در سایر شهرها این مبلغ به صورت ماهانه واریز میشود و هم اکنون با توجه به اینکه فعالیت خاصی وجود ندارد، در فشار مالی شدیدی گرفتار شده و قسطهایمان عقب افتاده است.
درهمین رابطه:اعتصاب رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای اعتراض به کاهش درآمد،عدم پرداخت حق بیمه وتسهیلات و وعده وعیدهای توخالی مسئولان اتوبوسرانی و شهرداری ارومیه
روز شنبه 29 آذر،جمعی از رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای اعتراض به کاهش درآمد،عدم پرداخت حق بیمه وتسهیلات و وعده وعیدهای توخالی مسئولان اتوبوسرانی و شهرداری ارومیه دست از کارکشیدند ومقابل شهرداری مرکز استان آذربایجان غربی اجتماع کردند.
یکی از رانندگان اتوبوس معترض به خبرنگار رسانه ای گفت: از وعده وعیدهای مسئولان سازمان به ستوه آمدهایم چون قرار بود بیمه تکمیلی و سخت و زیانآور رانندگان و روغن، لاستیک و سایر تسهیلات تا آخر آبان ماه حل و فصل شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه در مراجعه به مسئولان اتوبوسرانی با رانندگان آمرانه سخن میگویند.
وی افزود: از زمان شیوع کرونا تا به امروز مسافران درون شهری ناوگان اتوبوسرانی 50 درصد کاهش یافته و این مورد بر درآمد رانندگان تاثیرگذار بوده است.
یکی دیگر از رانندههای با سابقه شرکت واحد ارومیه در این زمینه گفت: در حال حاضر شهروندان از ترس مبتلا شدن به کرونا کمتر سوار اتوبوس میشوند بنابراین با توجه به اینکه هزینه نگهداری از اتوبوسها زیاد است کار کردن در این شرایط نیز مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: با بالا رفتن قیمت قطعات و لوازم یدکی فشار مضاعفی بر رانندگان وارد شده است که باید به این مهم با ارایه تسهیلات حمایتی نگاه ویژه کرد.
*هادی تنومند از اعضای زندانی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به مرخصی آمد
ایشان در آبان ماه سال ۱۳۹۱ بە دلیل شرکت در مجمع عمومی سالیانە کمیته هماهنگی در کرج، دستگیر و بعد از طی مدتی به همراه تنی چند اعضای بازداشت شده کمیته با قید وثیقه آزاد شد.
وی پس از چندی مجددا بازداشت و توسط دادگاهی در شهر مهاباد به سه سالونیم حبس تعزیری محکوم شد.
آقای تنومند در نهایت در پاییز سال ۱۳۹۸ برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندانی در شهر بوکان انتقال یافته که دوران محکومیت ایشان مصادف شد با شیوع ویروس کرونا. آقای تنومند به جهت همین مسئله چندین بار درخواست مرخصی کرد که مسئولین زندان با مرخصی ایشان موافقت نکردند.
سر انجام با گسترش بیماری کرونا در زندانها و از جمله زندان بوکان، ایشان به مرخصی فرستاده شد. اما هنوز چند روزی از مرخصی اش نگذشته بود که آثار و علائم این بیماری مهلک در وی پدیدار شد. ضمن این که پلاکت خونش پایین آمد. خوشبختانه وی توانست با پیگیری و تلاش فراوان از مرگ نجات یابد.
اما بعد از بهبودی نسبی در حالیکه هنوز با عوارض آن دست و پنجه نرم میکرد مجددا به زندان فراخوانده شد. اما به این دلیل که هنوز وثیقه پروندهاش باقی مانده و کرونا نیز در زندان شیوع بیشتری یافته بود،ایشان را به مرخصی فرستادند. آقای تنومند هم اکنون در حال گذراندن مرخصی خود در بیرون از زندان بسر می برد.
کمیته هماهنگی ضمن شادباش به مناسبت آزادی موقت هادی تنومند و محکومیت دستگیری و زندانی کردن کارگران و فعالینی که هیچ وسیله ای جز اعتراض و ایجاد تشکل برای بیان خواست ها و مطالبات برحق خود ندارند، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط ایشان و تمامی کارگران و فعالین کارگری و اجتماعی زندانی بوده، و اقدام عوامل سرمایه را به ویژه در دوران گسترش و تشدید بیماری مهلک کرونا، اقدامی بغایت بی رحمانه و ضدانسانی می داند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۳۹۹/۹/۳۰
*جان باختن یک کارگر درزنجان براثر سقوط به چاله آسانسور
روز یکشنبه 30آذر،یک کارگر 45 ساله حین کار دریک ساختمان نیمه کاره در زنجان از ارتفاع به چاله آسانسور سقوط کرد وپس از انتقال به بیمارستان بدلیل شدت جراحات جان خود را ازدست داد.
*جان باختن 2 کارگرکارخانه خوراک دام دزفول براثر سقوط در سیلو
عصر روز دوشنبه اول دی،2 کارگر30 و 37 ساله کارخانه خوراک دام واقع در شهرک صنعتی شماره یک دزفول دراستان خوزستان بر اثر سقوط در مخزن سیلوجان باختند.
برپایه آخرین گزارشات رسانه ای شده جنازه یکی از این کارگران از سیلو خارج شده و تلاش برای خارج کردن جنازه کارگر دیگر ادامه دارد.