اخباروگزارشات کارگری 13 دی ماه 1399
فراخوان برای تجمع سراسری دوباره کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی
زمان تجمع:
یکشنبه 14 دی ماه 1399،ساعت 10 و 30دقیقه
اماکان تجمع:
تهران : مقابل سازمان تامین اجتماعی
شهرستان ها : مقابل اداره کل تامین اجتماعی
– ادامه اعتراضات آتش نشانهای اصفهان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،سطح نازل حقوق ومشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن با تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کلانشهر اصفهان
– نامه سرگشاده کارگزاران مخابرات روستایی کشور دراعتراض به تبعیض شغلی ومزدی
– اعتراض به اخراج پرستاران 89 روزه استان خوزستان
– ادامه اعتراضات کارگران معدن همکارنسبت به پرداخت ناقص حق بیمه و وعملی نشدن وعده و وعیدها
– 10میلیون کارگر زیرزمینی با حقوق 700 تا 800 هزار تومانی در کشور
– فراخوان تجمع اعتراضی فعالان تئاتری نسبت به بلاتکلیفی معیشتی مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی بازاریان ساری نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وعدم حمایت دولت مقابل فرمانداری
– جان باختن یک کارگر شرکت ملی حفاری ایران بر اثر سقوط از ارتفاع
– جان باختن یک کارگر جوان دراراک بدنبال سقوط از طبقه چهارم ساختمان
*ادامه اعتراضات آتش نشانهای اصفهان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،سطح نازل حقوق ومشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن با تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کلانشهر اصفهان
روز شنبه 13 دی ماه ، آتش نشانهای اصفهان درادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،سطح نازل حقوق ومشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کلانشهر اصفهان زدند.
خاطرنشان میشودکه این چهارمین تجمع اعتراضی آتش نشانهای اصفهان درنیمه دوم سال جاری می باشد.
یکی از آتش نشانان حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: علت تجمع ما مقابل ساختمان شهرداری مشخص نبودن تبدیل وضعیت و اختلاف در پرداختی ها است که تاکنون به این مشکل آتش نشانان پرداخته نشده است.
وی تاکید کرد: تا زمانی که مشکلات ما آتش نشانان حل نشود این تجمعات ادامه خواهد داشت و شهرداری باید مشکلات آتش نشانان را حل کند.
یادآوری:
1- ادامه اعتراضات آتش نشانهای اصفهان نسبت به سطح نازل حقوق،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن وعدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری
روز دوشنبه 7 مهر همزمان با روز ایمنی و آتش نشانی در تقویم،جمعی از آتش نشان های شهرهای مختلف استان اصفهان در ادامه اعتراضتشان نسبت به سطح نازل حقوق،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن وعدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری دراین کلانشهرزدند.
یکی از آتش نشانان حاضر درتجمع به خبرنگاران گفت: طبق ماده 6 قانون تامین اجتماعی، شغل آتش نشانها مشمول مشاغل سخت و زیانآور است که مزایای آن به آتشنشانهای اصفهان تعلق نگرفته و درخواست ما آن است که این مزایا به ما تعلق گیرد.
وی گفت: درحالی که در همه شهرستانها و حتی شهرهای اطراف اصفهان از جمله دولتآباد، شاهین شهر و سایر شهرها حقوق و مزایا و بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور به آتشنشانها تعلق میگیرد، تنها شهردای اصفهان مزایایی همچون شب کاری، جمعه کاری را مطابق با قانون مشاغل سخت و زیانآور را به آتش نشانان پرداخت نمیکند.
نماینده آتشنشانان معترض با بیان اینکه آتش نشانی اصفهان نزدیک به 20سال است که هیچ تبدیل وضعیتی نداشته،اضافه کرد: از سوی دیگر شهرداری اصفهان در اقدامی خلاف قانون سالهاست که با آتشنشانها به صورت شرکتی و مستخدم موقت قرارداد امضا میکند.
2- تجمع اعتراضی آتش نشانان اصفهان نسبت به سطح نازل حقوق،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن وعدم تبدیل وضعیت برای دومین بار درفصل تابستان
روز دوشنبه 17 شهریور برای دومین بار درفصل تابستان سال جاری، برای اعتراض به سطح نازل حقوق ،مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن وعدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان شورای شهر اصفهان جمع کردند.
قابل یاد آوری است که روزدوشنبه 23 تیرماه99 هم جمعی از آتش نشانان اصفهان درهمین رابطه دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی این کلانشهر زده بودند.
روزسه شنبه 24 تیرماه، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان به خبرنگار رسانه ای گفته بود: برخی از پرسنل معتقد هستند که میزان حقوق آن ها با سختی شغلی که دارند متناسب نیست و از طرفی هم حدود 140 نفر از پرسنل ما با شرکت ها قرارداد دارند و تبدیل وضعیت نشده اند.
وی افزود:آتش نشانان حاضر درتجمع طی نشستی خواسته ها و مشکلات خود را منتقل کردند.
*نامه سرگشاده کارگزاران مخابرات روستایی کشور دراعتراض به تبعیض شغلی ومزدی
روز شنبه 13 دی، کارگزاران مخابرات روستایی سراسر کشوربا انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس مجلس اعتراضشان را نسبت به تبعیض شغلی ومزدی رسانه ای کردند.
بخش هایی ازاین نامه که رسانه ای شده بقرارزیر است: کارگزاران مخابرات روستایی طبق قانون مجلس، صدور بخشنامه وزارت کار و صدور رای دیوان عدالت اداری، دارای قرارداد دائم شده و به بدنه شرکت مخابرات ایران متصل شدهاند. علی ایحال کارگزاران مخابرات روستایی اکنون دارای قراردادی دائم هستند که متاسفانه فقط نام آن دائم است و لاغیر چون هیچ گونه مزایایی غیر از حقوق کف قانون کار در آن قابل مشاهده و دستیابی نیست. اگر قرار است که کارگزاران جزو نیروهای دائمی مخابرات باشند که البته هم هستند پس چرا و به چه دلیل اینهمه تفاوت و تبعیض در حقوق و مزایا و دستمزد وجود دارد؟ پس عدالت مزدی کجاست؟
۱ . طبق تعریفی که از کارکنان در آیین نامه شرکت مخابرات ایران وجود دارد “کارکنان: عبارتند از کلیه شاغلین دائم و قراردادی که تابعیت ایرانی داشته و حقوق و دستمزد خود را از شرکت دریافت میدارند” ولی هر مصوبهای که خود شرکت صادر میکند شامل کارگزاران نخواهد شد چون مخابرات اصلا کارگزاران را کارکنان خود تلقی نمیکند و چه بسا احتمال هم دارد که سران شرکت این آیین نامه را با میل و سلیقه خود در راستای اهداف و سیاست تبعیضآمیز شرکت و نیز در جهت حذف کارگزاران دستکاری کرده باشند تا کارگزاران مشمول هیچ گونه مزایای مندرج در آن نشوند که این واقعا سیاستی تبعیضآمیز و خصمانه میباشد و جالب اینکه آیین نامه انظباطی شرکت مخابرات ایران شامل کارگزاران میشود ولی آییننامه و بخشنامههای دیگر به هیچ عنوان. مثلاً شرکت مخابرات ایران به کارکنان خود بابت هزینه خوارو بار تقریبا مبلغ یک میلیون و یکصد هزار تومان پرداخت میکند در حالی هزینه خواروبار کارگزاران مخابرات روستایی فقط چهارصد هزار تومان است.
۲ . در سر برگ قراردادی که فی مابین شرکت مخابرات و کارگزاران منعقد شده است به صراحت اشاره شده که قرارداد طبق ماده ۱۰ قانون کار منعقد شده است که در بند “ز” آن چنین آمده است:
“ز – موارد دیگری که عرف و عادت شغل یا محل، ایجاب نماید“
با این حساب کارگزاران طبق عرف کارگاه شامل تمامی مزایا و آیتمهایی خواهند شد که به دیگر نیروها پرداخت میشود، مرکز مخابرات روستایی خود زیرمجموعه شرکت مخابرات است و محلی در روستاست که کارگزار در آن فعالیت کرده و به مردم روستا سرویسهای مربوطه را ارائه میدهد پس کارگزار در روستا خدمت میکند و نیروی دیگر شرکت در شهر، آیا تفاوتی میان شهری بودن و روستایی بودن وجود دارد که شرکت مخابرات اینگونه با اعمال ناعادلانه موجب تضییع حقوق کارگزاران مخابرات روستایی شده و اینچنین میان شهری و روستایی خط فاصله گذاشته است؟
۳ . همچنین بر اساس مصوبه هیات وزیران به شماره ه 38013 ت 84576 تاریخ 86/5/28 که در تبصره بند 7 آن به صراحت عنوان شده است در مناطق مخابراتی روستایی که سرمایهگذار بخش خصوصی (شرکت مخابرات ایران) تمایلی به سرمایه گذاری نداشته باشد، از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هزینه میگردد و باتوجه به اینکه ما کارگزاران مخابرات روستایی در مناطق محروم خدمت میکنیم و از جانب وزارت ارتباطات هیچگونه مزایایی را دریافت نکردهایم و شرکت مخابرات ایران در قالب بخش خصوصی نیز هیچ گونه مبالغی را مازاد بر حداقلهای قانون کار به ما پرداخت نکرده و نمیکند در این میان به معنای واقعی مورد ناعدالتیهای مزدی در مقایسه با سایر کارمندان وزارت ارتباطات و کارکنان شرکت مخابرات ایران قرارگرفتهایم.
در پایان این نامه میخوانیم: با توجه موارد ذکر شده، درخواستی که ما جامعه 5750 نفری کارگزاران مخابرات روستایی از شما ریاست محترم مجلس داریم این است با توجه به اینکه شما قانونگذار و رئیس مجلس هم هستید و دستتان برای اقدامات قانونی باز است و نیز قسم یاد کردهاید که از منافع ملت دفاع نمایید و حال که منافع قانونی و بحق ما کارگزاران با اقدامات تبعیض آمیز مخابرات به خطر افتاده است و سرنوشت هزاران خانواده روستایی دچار تهدید شده است، در جهت حل مشکل کارگزاران مخابرات روستایی که دارند با جان و دل به مردم روستا خدمت میکنند اقدام لازم و فوری را عنایت بفرمایید.
*اعتراض به اخراج پرستاران 89 روزه استان خوزستان
روزشنبه 13 دی،جمعی از پرستاران استان خوزستان اعتراضشان را نسبت به اخراج پرستاران 89 روزه رسانه ای کردند.
جمعی از پرستاران خوزستان طی گفتگویی با خبرنگار رسانه ای، از قطع همکاری بخشی از همکاران خود در بیمارستانهای خوزستان خبر دادند.
به گفته این پرستاران، پرستاران 89 روزهای که قرارداد آنها سیام ماه قبل (آذرماه) به پایان رسیده، با عدم نیاز بیمارستان مواجه شده و در آستانهی بیکاری قرار دارند.
این پرستاران با انتقاد از رویه حاکم بر وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی،افزودند:
در نامهای که به روسای بیمارستانهای اهواز از جانب دانشگاه علوم پزشکی ارسال شده، آمده است که اشتغال پرستاران 89روزه بعد از خاتمه قرارداد در پایان آذر، غیرقانونی است و باید با آنها تسویه حساب صورت بگیرد. این ابلاغ که در روزهای ابتدایی دی ماه صادر شده، موجب اعتراض پرستاران شده است. آنها میگویند: چرا نیروهایی که در بحران کرونا از جان و دل مایه گذاشته و با خطرات بسیار جنگیدهاند، استخدام نمیشوند؟!
*ادامه اعتراضات کارگران معدن همکارنسبت به پرداخت ناقص حق بیمه و وعملی نشدن وعده و وعیدها
اعتراضات کارگران معدن همکار شرکت زغال سنگ راور نسبت به پرداخت ناقص حق بیمه و وعملی نشدن وعده و وعیدهاکماکان ادامه دارد.
بنابه گزارش 13 دی یک منبع خبری محلی،بیمه تعداد کثیری از کارگران «معدن همکار» شرکت زغا سنگ در زمان پیمانکاری این معدن به طور ناقص پرداخت شده و حالا این کارگران را با مشکل مواجه کرده است.
اتفاقی مربوط به قبل از سال 89 و در دوران پیمانکاری این معدن.در آن زمان پیمانکاران وقت بیمه های کارگران را به طور ناقص پرداختاند.
به عنوان مثال به جای 30روز کارکرد در ماه، بیمه کارکرد مفید 25 روز رد شده است؛ و یا موارد دیگر عدم پرداخت یا پرداخت ناقص.
کارگران شرکت زغال سنگ در این سال ها همواره اعتراض خود را نسبت به این موضوع اعلام کردهاند.
در مقاطع زمانی مختلف وعده حل این مشکل به کارگران داده شده است.
یکی از خواسته های کارگران شرکت زغال سنگ در اعتراض چندین روزه خود در اردیبهشت امسال همین موضوع بود.
اعتراض شبانه روزی که در نهایت قول مسئولان را برای حل مشکلات را در پی داشت اما انگار هنوز برخی از آنها عملی نشده است.
بسیاری از این کارگران سالهاست در معدن مشغول به کار هستند و به دلیل سختی بالای این کار فرسوده شدهاند.
یکی از این کارگران که سابقه 20 سال کار در معدن را دارد،می گوید پس از سالها کار کردن به مشکلات تنفسی و درد مفاصل دچار شده و دیگر توان کار کردن ندارد. در حالی که باید تاکنون بازنشست میشدم.
این مشکل بسیاری از کارگران است.
کارگرانی که اگر این نواقص بیمهای آن ها درست شود میتوانند بازنشست شوند.
با رفتن مرتاض مدیرعامل سابق شرکت پس از اعتراض کارگران، نیک طبع مدیرعامل جدید در جمع کارگران قول پیگیری این موضوع را داد.
آن طور که روابط عمومی شرکت زغال سنگ میگوید در حال حاضر موضوع در سازمان تامین اجتماعی در حال بررسی است.
بنا به گفته حسینی مدیرکل تامین اجتماعی استان در جلساتی با مدیران شرکت زغال سنگ و اداره کار قرار شد کارگران مستنداتی مبنی بر کارکرد خود ارائه دهند تا روند کار پیگیری شود.
در غیر این صورت موضوع باید از طریق ماده 148 قانون کار پیگیری شود که در هیئتهای اداره کار بررسی میشود.
کارگران: هیچ مدرکی از انجام کار به ما داده نشده است
اما مشکل اینجاست که کارگران چنین مستنداتی را در اختیار ندارد.
در آن زمان هیچ مدرکی از طرف پیمانکار به کارگران داده نشده است.
به طوری که به گفته یکی از کارگران حتی سالهای قبل از 84 فیش حقوقی نیز نداشتهاند.
به نظر می رسد از این راه رسیدن به حقوق این کارگران راه به جایی نمیبرد و باید فکر دیگری برای آنها بشود.
راه دیگری که قرار است برای این موضوع انجام شود پیگیری شرکت زغال سنگ و صندوق فولاد از طریق وزارت کار است.
در نهایت مبنا بر این است که مشخص شود حقوق کارگران ضایع شده؛ و میشود با یک تصمیم کلی این موضوع حل شود.
*10میلیون کارگر زیرزمینی با حقوق 700 تا 800 هزار تومانی در کشور
درگزارشی رسانهای شده بتاریخ 13 دی بنقل از یکی از اعضای شورای عالی کارازجمله آمده است: در کشور قریب به 10 میلیون نفر کارگر زیرزمینی داریم. کارگرهایی که هیچکس بر حقوق آنها نظارت نمیکنند و همهشان از حداقل مزد تعیین شده هم حقوق کمتری میگیرند. بعضیها ماهانه 700 تا 800 هزار تومان دستمزد دارند.
*فراخوان تجمع اعتراضی فعالان تئاتری نسبت به بلاتکلیفی معیشتی مقابل مجلس
اعتراضِ در سکوتِ اهالی تئاتر
نزدیک یکسال است که سالنهای تئاتر تعطیل شده و فعالان تئاتری درآمدی ندارند. صد البته این مربوط به هنرمندانی است که مشغول به کار هستند والا بیشتر هنرمندان این عرصه مدتهاست بیکاری را تجربه میکنند. مشکل شیوع کرونا یکی از مشکلات بود که به معضلات تئاتریها اضافه شد. وگرنه این قشر هنرمندان سالهاست که به انواع مختلف طعم بیتوجهی و نادیدهگرفته شدن از سوی مسئولان را چشیدهاند. کرونا هر چند سکونی به خانه تئاتر داد، اما بلافاصله این خانه تصمیم گرفت بار کوتاهیهای مسئولین را خود به دوش بکشد و دست به کار شود. اما این روزها معیشت اهالی تئاتر، به مخاطره افتاده و این نهاد، ضروری دانسته که مطالبات بهحق خود را به گوش نمایندگان مجلس شورای اسلامی برساند.
بر این اساس، اهالی تئاتر تصمیم گرفتهاند تا در سکوت، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و نامه مطالبات خود را به رئیس، نمایندگان و اعضای کمیسیون تلفیق خانه تئاتر ارائه دهند.
این تجمع روز یکشنبه، چهاردهم دیماه، برای مطالبات صنفی، مدنی و مشکلات معیشتی خانواده بزرگ تئاتر، مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد و نمایندگانی از اصناف مختلف تئاتری حضور خواهند داشت.
در این تجمع که در سکوت و بدون موضعگیری سیاسی، گروهی و قشری برگزار میشود، بیانیه خانه تئاتر و نمایندگان انجمنهای 17گانه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تحویل داده خواهد شد.
*تجمع اعتراضی بازاریان ساری نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وعدم حمایت دولت مقابل فرمانداری
روز شنبه 13دی،جمعی از بازاریان ساری برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان به بلاتکلیفی معیشتی وعدم حمایت دولت بدنبال قرارگیری این شهر در وضعیت قرمز کرونایی که باعث تعطیلی تمامی مشاغل به استثنای کسب و کارهای سطح یک به مدت 2هفته شد ، دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان مازندران زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده، تجمع کنندگان خواستار شفاف سازی در باره علت افزایشی بودن شیوع کرونا در این شهرستان بر خلاف سایر نقاط کشور پس از 40 روز اجرای طرح محدودیت های جامع و اعلام چگونگی محاسبه و رنگ بندی کرونایی مناطق شده اند.
آنها همچنین درخواست داشتند تا بخشی از خسارت های کسب و کارشان به خاطر تعطیلی متناوب 10 ماهه گذشته در قالب ارائه تسهیلاتی و کمک های بلاعوض جبران شود.
بنابهمین گزارش،این تجمع اعتراضی پس از نشست مشترک فرماندار با نمایندگان تجمع کنندگان خاتمه یافت.
*جان باختن یک کارگر شرکت ملی حفاری ایران بر اثر سقوط از ارتفاع
یک کارگردکلبانی دستگاه حفاری 46 فتح شرکت ملی حفاری ایران بنام نظام طاهری بر اثر سقوط از مانکیبورد بر روی این دستگاه حفاری جانش را ازدست داد.
*جان باختن یک کارگر جوان دراراک بدنبال سقوط از طبقه چهارم ساختمان
یک کارگر جوان حین کار تمیزکردن شیشه های منزلی در طبقه چهارم یک ساختمان واقع دریکی از محله های شهرستان اراک به حیاط پرت شد وپس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
جان باختن یک کارگرجوان در اراک براثر سقوط از طبقه چهارم ساختمان
یک کارگر جوان حین کار تمیز کردن شیشههای منزلی در طبقه چهارم یک ساختمان واقع در یکی از محلههای شهرستان اراک به حیتط پرت شد وپس از انتقال به بیمارستان بدلیل شدت جراحات جان باخت.
اخباروگزارشات کارگری 11 و 12 دی ماه 1399
فراخوان برای تجمع سراسری دوباره کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی
زمان تجمع:
یکشنبه 14 دی ماه 1399،ساعت 10 و 30دقیقه
اماکان تجمع:
تهران : مقابل سازمان تامین اجتماعی
شهرستان ها : مقابل اداره کل تامین اجتماعی
– تجمع اعتراضی کارگران اداره آب وفاضلاب شهرستان اندیکا نسبت به عدم پرداخت یکسال حقوق،30 ماه حق بیمه و 5 سال سنوات وعیدی و وعده های توخالی مسئولان منجمله قالیباف رییس مجلس
– ادامه اعتراضات کارگران شهرداری سریش آباد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان با انتشار نامه سرگشاده یک خطی:
«کارگران شهرداری شهرسریش آباد نان را به صورت قرضی از نانوایی ها می گیرند»
– محسن عمرانی خطاب به شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران : مطالبه ی بازگشت به کار محمد حبیبی
«تشکل های صنفی و سندیکاها زمانی از پشتوانه ی بدنه برخوردار میشوند که بطور مستمر و رادیکال مطالبات بدنه را طلب کنند»
– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
– تجمع اعتراضی فعالان محیط زیست خوزستان نسبت به انتقال آب کارون روی پل هلالی (پل سفید) اهواز
– تجمع اعتراضی اهالی شهرستان لنده نسبت به ایجاد سد آبریز (مارون2 )مقابل فرمانداری
– ادامه اعتراضات ویلاسازان شرق اصفهان نسبت به تخریب خانه باغ ها مقابل دفتر نمایندگان مجلس استان
*تجمع اعتراضی کارگران اداره آب وفاضلاب شهرستان اندیکا نسبت به عدم پرداخت یکسال حقوق،30 ماه حق بیمه و 5 سال سنوات وعیدی و وعده های توخالی مسئولان منجمله قالیباف رییس مجلس
روز پنج شنبه 11دی، کارگران اداره آب وفاضلاب شهرستان اندیکا دراستان خوزستانبرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت یکسال حقوق،30 ماه حق بیمه و 5 سال سنوات وعیدی وعیدی و وعده های توخالی مسئولان منجمله قالیباف رییس مجلس دست به تجمع در اداره زدند.
یکی از حاضران درتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:حدود 30 ماه است که حق بیمه، بیش از 1 سال حقوق و5 سال است که سنوات ما پرداخت نشده است!
وی با بیان این که حدود 60 همکارش با چنین مشکلی مواجه هستند گفت: متاسفانه همه مسئولان شهرستان از این وضعیت مطلع اما تاکنون هیچ چاره ای برای حل این مشکل اندیشیده نشده است.
وی گفت: در سفری که قالیباف به شهرستان اندیکا داشت مشکلات را به ایشان منتقل و وی نیز قول داده بود در اسرع وقت به این وضعیت رسیدگی کند اما متاسفانه همه چیز فراموش و تا این لحظه هیچ اقدامی برای حل این مشکل نشده است.
وی ادامه داد: افرادی که با این مشکل مواجه هستند از 10 تا 27 سال سابقه کار دارند و متاسفانه با توجه به شرایط بد اقتصادی با وضعیت بسیار سختی در حال گذران زندگی هستند به نوعی که حتی به نان شب نیز محتاج هستند.
این کارگر معترض افزود: قرار بود با طرح یکپارچهسازی ، آبفا روستایی و شهری ادغام شوند تا پرداختی کارکنان شرایط بهتری پیدا کند، اما با این کار، وضعیت وخیمتر شده است و همه کارکنان از لحاظ مالی در مضیقه هستند و بعضاً خارج از زمان کاری برای امرار و معاش و حقوقهای ناچیز کار میکنند؛ حتی بعضی از همکاران به خاطر فشارهای مالی و برای رفع گرفتاری و بدهیهایی که دارند مجبور به فروش ماشین زیر پای شان شدند.
وی اضافه کرد: با وجود این که از این شرایط در سختی و گرفتاری هستیم، اما ذرهای از خدمت به مردم روستا عقبنشینی نکردهایم، همه مسئولان شهرستان از وضعیت فعلی آبفا خبر دارند ولی متاسفانه پیگیری نمیکنند. ایشان در پایان از مسئولان شهرستان خواستند وضعیت آنان را پیگیری و به این وضعیت نابسامان پایان دهند…
*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری سریش آباد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان با انتشار نامه سرگشاده یک خطی:
«کارگران شهرداری شهرسریش آباد نان را به صورت قرضی از نانوایی ها می گیرند»
روز پنج شنبه 11 دی،کارگران شهرداری سریش آباد در شهرستان قروه استان کردستان درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان نامه سرگشاده یک خطی را خطاب به مسئولان کشور،استان کردستان،شهرستان قروه و شهروبخش سریش آباد منتشر کردند.
مخاطبین ومتن این نامه سرگشاده بقرارزیراست:حسن روحانی،آیت الله رییسی،قالیباف،وزیر کشور رحمانی فضلی،نماینده ولی فقیه دراستان کردستان،استاندار کردستان،فرمانده سپاه پاسداران کردستان،مدیرکل اداره اطلاعات کردستان،فرمانده انتظامی کردستان،فرماندار شهرستان قروه،نماینده مجلس شهرستان قروه ،فرمانده ناحیه مقاومت قروه،امام جمعه شهرستان قروه،بخشدارشهرسریش آباد،ریاست دادگاه بخش سریش آباد،اعضای شورای اسلامی شهرسریش آباد،فعالان رسانه ای و خبرنگاران کردستان و شهرستان قروه:
«کارگران شهرداری شهرسریش آباد نان را به صورت قرضی از نانوایی ها می گیرند»
درهمین رابطه:اعتصاب وتجمع دوباره کارگران شهرداری سریش آباد دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و وعده های پوچ مسئولان
روز دوشنبه 21 مهر برای ششمین بار، کارگران شهرداری سریش آباد در شهرستان قروه استان کردستان دست از کار کشیده وبا برپایی تجمع اعتراشان را نسبت به عدم پرداخت حقوق و وعده های پوچ مسئولان بنمایش گذاشتند.
کارگران بنابه گفته های خودشان عزمشان جدی است و دیگر به وعده ها دلخوش نمی شوند و تا تسویه حساب کامل به اعتصاب خود پایان نمی دهند.
بنابه گزارش یک منبع خبری محلی،هفتم مرداد ماه سال جاری+ بود که اعتصاب چند روزه در شهرداری سریش آباد صورت گرفت و در نهایت با وعده های مختلف و تنها پرداخت یک ماه حقوق عقب افتاده آن هم بنا به گفته های کارگران نه به صورت کامل، این اعتصاب پایان یافت.
حال بعد از گذشت دو ماه و نیم از این اعتصاب خبر رسید که هیچ کدام از وعده های داده شده تحقق نیافته و وضعیت اقتصادی کارگران روز به روز در حال وخیم تر شدن است.
در هر صورت این بار کارگران بنابه گفته های خودشان عزمشان جدی است و دیگر به وعده ها دلخوش نمی شوند و تا تسویه حساب کامل به اعتصاب خود پایان نمی دهند.
این کارگران 5 ماه تمام است حقوق نگرفته اند و در این مدت نرخ ها روز به روز در حال افزایش است و معیشت این افراد با موج بی تفاوتی مسئولان در مرز خطر جدی قرار دارد.
*محسن عمرانی خطاب به شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران : مطالبه ی بازگشت به کار محمد حبیبی
«تشکل های صنفی و سندیکاها زمانی از پشتوانه ی بدنه برخوردار میشوند که بطور مستمر و رادیکال مطالبات بدنه را طلب کنند»
مطالبه ی بازگشت به کار محمد حبیبی
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
احتراما
با توجه به طفره رفتن دولت و بطور خاص وزارت آموزش و پرورش در حمایت از فعالین صنفی به بهانه تفکیک قوا، اما در مورد اخراج محمد حبیبی ، مسئولیت بطور کامل بر عهده دولت و وزیر آ وپ می باشد.
لذا ضروری است شورای هماهنگی با راه انداختن کارزاری سراسری، خواستار بازگشت به کار محمد حبیبی شود.
لازم به یادآوری است هر زمان شورای هماهنگی بهترین تصمیم ها در مورد منافع معلمان اتخاذ نموده است بدنه ی جامعه حمایت خود را از شورا دریغ نکرده است.
«تشکل های صنفی و سندیکاها زمانی از پشتوانه ی بدنه برخوردار میشوند که بطور مستمر و رادیکال مطالبات بدنه را طلب کنند»
محسن عمرانی، بوشهر
11 دی ماه 99
*کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
در این دنیای وارونه ، دیوار کارگران همیشه کوتاه است . حقوق این کارگران زحمتکش و تولید کننده گان جامعه بار دیگر مورد تعرض حامیان کارفرما و قوه قضائیه قرار گرفت .
مگر آنها چه میخواهند ؟؟
مطالبات شان بر کسی پوشیده نیست .
خواسته هایشان شامل : پرداخت حقوق های معوقه ، پرداختن بیمه شان ، توقف بیکار سازی کارگران ، بازنگری به طرح طبقه بندی مشاغل، بازگشت به کار کارگران اخراجی و از همه مهمتر ؛ خلع ید از بخش خصوصی است.
آنها زحمت می کشند ، و حق دارند ، حقوق مقرر شده قانونی خود را مطالبه نمایند .
انها از سال 97 پیگیر رفع مشکلات و معضلات محل کارشان هستند . اکنون پس از گذشت چند سال نه تنها به خواسته های خود نرسیدند ، بلکه مجددن مورد تعرض و پرونده سازی قوه قضائیه قرار گرفتند ؟؟!!
و طی این سالها به دفعات با بازداشت ، اخراج و زندان مواجه شدند .
ما کارگران از تمامی خواسته های همکاران خود در نیشکر هفت تپه حمایت می کنیم . همچنین خواهان توقف پرونده سازی علیه پانزده کارگر آن هستیم .
ما اعلام میکنیم که مطالبات آنها ، مطالبه همه کارگران ایران محسوب میشود . همچنین صدای اعتراض شان ، صدای ماست .
ما خواهان بازداشت و محاکمه کارفرمایان خصولتی آقازاده های مفت خور که به تمام هستی کارخانه و زندگی کارگران چنگ انداخته اند ، هستیم . زندان جای کارگران نیست ، بلکه جای کارفرمایان کلاهبردار و دزد و اختلاس گر است .
*تجمع اعتراضی فعالان محیط زیست خوزستان نسبت به انتقال آب کارون روی پل هلالی (پل سفید) اهواز
عصرچهارشنبه 10 دی،جمعی از فعالان محیط زیست خوزستان با برپایی تجمع روی پل هلالی (پل سفید) وبرافراشتن پلاکاردهایی با بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به انتقال آب کارون خواهان لغو مصوبه اختصاص بودجه به طرحهای انتقال آب این رودخانه شدند.
«نه به انتقال آب کارون» ؛ «انتقال آب بهشت آباد، مرگ کارون» ؛ «شهر من اهواز، جان ما کارون» ؛ «مرگ کارون=مرگ خوزستان=مرگ ایران» ؛ «نه به شکار» ؛ «حقابه زیست محیطی کارون کجاست» ؛ «پرندگان مهاجر راه طولانی را پیمودهاند این مهمانان را دوست بداریم» از جمله شعارهایی بود که بر پلاکاردهای تجمع کنندگان دیده میشد.
این تجمع به بهانه یک سالگی برنامه «چهارشنبههای کارونی» برای غذادهی به پرندگان مهاجر برگزار شد. پل هلالی (پل سفید) دومین پل قدیمی بر روی رودخانه کارون در اهواز است که یکی از نمادهای این شهر به شمار میآید.
قابل یادآوری است که در جریان این تجمع از ساعت 15تا17 ، پل هلالی برخلاف وعده مسئولان بر روی عبور خودروها مسدود نشد.
*تجمع اعتراضی اهالی شهرستان لنده نسبت به ایجاد سد آبریز (مارون2 )مقابل فرمانداری
روز پنج شنبه 11 دی،جمعی از اهالی لنده برای اعتراض به ایجاد سد آبریز (مارون2 )مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند وخواهان توقف این پروژه شدند.
معترضین با بیان اینکه مخالف توسعه و عمران هیچ منطقه ای نخواهند بود به خبرنگاری گفتند: ایجاد سد آبریز (مارون 2)باعث نادیده گرفتن حقوق ساکنین اصلی رودخانه مارون شامل شهرستانهای لنده ،بهمئی،بخشهای چاروسا،دیشموک ،سوق و دشمن زیاری خواهد بود و از جهتی تخریب محیط زیست را در پی دارد.
*ادامه اعتراضات ویلاسازان شرق اصفهان نسبت به تخریب خانه باغ ها مقابل دفتر نمایندگان مجلس استان
روز پنج شنبه 11 دی،جمعی از ویلاسازان شرق اصفهان درادامه اعتراضاتشان نسبت به صدور دستور تخریب خانه باغ های ساخته شده دراراضی کشاورزی دست به تجمع مقابل دفتر نمایندگان مجلس استان زدند.
قابل یادآوری است که هفته گذشته ویلاسازان شرق اصفهان در همین رابطه تجمعی مقابل استانداری برپاکرده بودند.
بنابه گزارشات رسانه ای شده تخریب نشدن برخی ویلاهای گرانقیمت با تغییر کاربری اراضی کشاورزی باعث اعتراض اهالی منطقه و وتعدادی ازکشاورزان شده است.
اخباروگزارشات کارگری 10دی ماه 1399
– فراخوان برای تجمع سراسری دوباره کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی
– اعتصاب وتجمع کارگران تجهیزات مکانیکی کشت وصنعت نیشکرهفت تپه دراعتراض به عدم پرداخت بخشی از مطالبات 4 همکار حق طلب
– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهر ان و حومه:
پروندهسازی قضایی برای پانزده تن از کارگران نیشکر هفتتپه را محکوم میکنیم
– اعتراض کارفرمای شرکت هفتتپه به قرار منع تعقیب پرونده کارگران رد
– کارگران کارخانه هپکو اراک: مشکل بدهیها را حل کنید؛ واردات را متوقف کنید و راه را باز بگذارید تا هپکو تولید کند!
– مجلس ودولت دست دردست شرکت های پیمانکاری برای لگدمال کردن حقوق کارگران پروژههای نفت و گاز
– کانون نویسندگان ایران:آرش گنجی به ۱۱ سال زندان محکوم شد
– هادی تنومند با پایان دوران مرخصی به زندان بوکان بازگشت
– اعتراض کشاورزان شهرستان کارون نسبت به افزایش 10 برابری آب بهای نخلستانها توسط سازمان آب وبرق
– جان باختن یک کارگرجوان کارخانه آسفالت رفسنجان بر اثر برخورد دستگاه با سرش
*فراخوان برای تجمع سراسری دوباره کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی
زمان تجمع:
یکشنبه 14 دی ماه 1399،ساعت 10 و 30دقیقه
اماکان تجمع:
تهران : مقابل سازمان تامین اجتماعی
شهرستان ها : مقابل اداره کل تامین اجتماعی
*اعتصاب وتجمع کارگران تجهیزات مکانیکی کشت وصنعت نیشکرهفت تپه دراعتراض به عدم پرداخت بخشی از مطالبات 4 همکار حق طلب
روز چهارشنبه 10 دی، کارگران بخش تجهیزات مکانیکی کشت وصنعت نیشکرهفت تپه دراعتراض به عدم پرداخت بخشی از مطالبات 4 همکار حق طلبشان برای نیم ساعت دست از کار کشیدند ومقابل ساختمان مدیریت تجهیزات تجمع کردند.
برپایه گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی،این اعتصاب در اعتراض به فیش حقوقی صادر شده برای 4 نفر از همکاران زندانی در برج 8 بود که برای آنها غیبت رد کردند.
همکاران در مقابل مدیریت تجهیزات حدود یکساعت تجمع کردند و دلیل این اقدام را جویا شدند. مدیریت تجهیزات اعلام کرد که تایم شیت ها را پر و ارسال کرده است اما از سمت مدیریت (یعنی آمیلی) غیبت خورده اند.
کارگران در مقابل دفتر مدیریت شرکت جمع شدند اما کسی پاسخگو نبود. بعد از نیم ساعت همکاران به کار بازگشتند.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهر ان و حومه:
پروندهسازی قضایی برای پانزده تن از کارگران نیشکر هفتتپه را محکوم میکنیم
در حالی که پرونده شركت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه برای تصمیم در مورد خلع ید از بخش خصوصی در هیات داوری در حال بررسی میباشد، در توطئهای دیگر علیه کارگران، براى پانزده تن از فعالین کارگری این شرکت پروندهسازی قضایی صورت گرفته است این در حالی است که بخش خصوصی رانتخوار و اختلاسگر “اسدبیگی” همچنان آزاد میباشد. ولی کارگران رنجبر این شرکت با اتهامات واهی و پروندهسازی اخراج از کار یا بازداشت و زندانی میشوند.
ارزیابی میشود پروندهسازی اخیر برای کارگران جلوگیری از هرگونه تجمع اعتراضی در روز برگزاری جلسه هیات داوری پیشرو میباشد.
کارگران نیشکر هفتتپه از سال ۹۷ در اعتراض به معوقه شدن حقوقشان برای ماههاى متمادی، خلع ید ازبخش خصوصی، عدم پرداخت حق بیمه کارگران، بیکار سازی کارگران، عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل، بازگشت بکار کارگران اخراجی و… اعتراضات و اعتصابات زیادی برگزار کردهاند اما برای فریاد حقطلبی و ظلمی که بر کارگران رفته است گوش شنوایی وجود ندارد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهر ان و حومه ضمن همراهی و حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه، خواهان خلع يد از بخش خصوصی و نظارت نامحدود کارگران بر اداره شرکت میباشد و مطالبات و خواستههای کارگران باید هر چه سریعتر برآورده شود. ما همچنین، تهدید، ارعاب و پروندهسازی و فشار فراقانونی بر کارگران را قویا محکوم میکنیم.
” گردهمایی، اعتراض و اعتصاب حق مسلم کارگران است“
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۰ دی ۹۹
*اعتراض کارفرمای شرکت هفتتپه به قرار منع تعقیب پرونده کارگران رد
طی روزهای گذشته، اخباری درخصوص ارجاع پرونده تعدادی از فعالان کارگری شرکت هفتتپه به شعبه 103 کیفری دو شهرستان شوش منتشر شده و پیام آن نیز از طریق سامانه به اطلاع کارگران رسید.
در همین رابطه فرزانه زیلابی، وکیل کارگران شرکت هفتتپه با اشاره به چند و چون این ماجرا به خبرنگار رسانه ای گفت: نسبت به شکایت کارفرمای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با عنوان اخلال در نظم عمومی که به تازگی علیه کارگران مطرح شده در شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب شوش قرار منع تعقیب صادر شده بود.
اعتراض شرکت به این قرار در شعبه صد و سه دادگاه کیفری دو شوش رد شد. این شکایت نیز به مانند دهها شکایت دیگر آقایان اسدبیگی، غیر مدلل و غیر مستند بوده و آشکار است که شکایتهای واهی و بیاساس، جنبه ایذایی دارد. به این دلیل نیز، برابر با قانون، حق شکایت کارگران علیه اسدبیگیها محفوظ خواهد بود.
شکایتها علیه کارگران یا جنبه ابزاری داشته و یا برای انحراف جریان تعقیب ابرمتهمان ارزی کشور، اسدبیگی و رستمی و همدستان آنها، تحت عنوان رسیدگی به اتهام فساد مالی و اخلال در نظام اقتصادی مطرح شده است.
جای تأسف دارد که دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش در جریان این پروندهها، بارها، بدون آنکه ضرورت قانونی وجود داشته باشد، دستور جلب بدون احضار کارگران با هجوم پرتعداد مأموران به منزل آنها و قرار بازداشت موقت کارگران معترض را صادر کرده است.
این پرونده سازیها در موارد متعددی، پیرو گزارش رئیس پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان شوش تشکیل و سپس با دستور بازداشت توسط دادستان شوش تکمیل میشد. در این دفعات، شکایت اسدبیگیها از کارگران، پیوست پرونده شده و در نهایت، منجر به صدور قرارمنع تعقیب میشد.
برابر قانون، حق مسلم کارگران در راستای اقدام قانونی علیه اسدبیگیها و عوامل آنها در هر جایگاهی برای تعقیب کیفری، جبران خسارات مادی و معنوی و نیز، اعاده حیثیت، محفوظ است.
*کارگران کارخانه هپکو اراک: مشکل بدهیها را حل کنید؛ واردات را متوقف کنید و راه را باز بگذارید تا هپکو تولید کند!
امروز کارگران هپکو که تحت مدیریت مدیرعامل منتخب سازمان تامین اجتماعی مشغول به کار هستند؛ چند مشکل عمده دارند؛ یکی بدهی 1200 میلیارد تومانی هپکو به نظام بانکی کشور که موجب بسته شدن حسابهای بانکی و اختلال در کارت بازرگانی این مجتمع شده است و دیگری واردات بیرویه ماشینآلاتی که علیالقاعده میتواند در هپکو تولید شود اما به دلیل استیلای تفکرات رانتی و جولان دادن دستهای پشت پرده، از خارج از کشور وارد میشود؛ این واردات بیمنطق، تولید ملی و ساخت ماشین آلات وطنی را به مخاطره انداخته و آینده را پیش چشم کارگران، تیره و تار کرده است؛ کارگران هپکو یکصدا و همدل میگویند: مشکل بدهیها را حل کنید؛ واردات را متوقف کنید و راه را باز بگذارید تا هپکو تولید کند!
ظاهراً مشکل بدهیها قرار است از طریق تهاتر حل شود؛ یعنی بدهی هپکو به نظام بانکی با مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت یا بانکها تهاتر شود؛ از یکسو اگر این اتفاق بیفتد به نفع کارگران هپکو است و گشایشی در کار تولید حاصل خواهد شد اما از سوی دیگر، تهاتر بدهیهایی که سازمان تامین اجتماعی به عنوان منبع داراییهای بینالنسلی طبقهی کارگر ایران هیچ دخالت یا تقصیری در به وجود آوردن آن نداشته، به نفع تامین اجتماعی و بیمهشدگان آن نیست؛ سوال اینجاست که چه کسانی یا چه گروههایی در قالب مدیران اسبق هپکو، موجب به وجود آوردن این بدهی انبوه شدهاند؛ چرا این بدهی به وجود آمده و چرا مقصران آن قسر در رفتهاند و بار تسویه آن را بر دوش سازمانِ تامین اجتماعی انداختهاند؟
از منظر هپکو که به مساله نگاه کنیم، هرچه زودتر این بدهی تعیین تکلیف شود، بهتر است چراکه چراغهای تولید زودتر و پرنورتر خواهند شد.
واردات بیرویه محصولاتی که توان بالقوه برای ساخت آنها در ایران وجود دارد، یک مشکل دیرپاست. این مشکل، بازار صنایع داخلی را حسابی کساد کرده است. در روزهای اخیر، در همین رابطه، خبر ناراحتکنندهای منتشر شد؛ ظاهراً یک شناور خوارزم حامل 15 عدد بیل مکانیکی روز جمعه 5 دی ماه مقارن ساعت19 بندر شناص عمان را به مقصد بندرعباس ترک کرد که در میانه راه و در موقعیت15 مایلی جنوب شرق جزیره لارک به دلایلی که درحال بررسی است، واژگون شده است. این خبر، نگرانکننده است. چرا در حالیکه هپکو میتواند بیل مکانیکی تولید کند و حتی در سالهای رونق و اوج خود، این محصول را به کشورهای منطقه صادر هم کرده است، باید یک شناور حاوی 15 عدد بیل مکانیکی بارگیری و وارد کشور شود؟!
گرچه سهام هپکو را به جای ایمیدرو یا ایدرو و نهادهای تحت نظارت مستقیم دولت، به تامین اجتماعی دادهاند و به نوعی دست سازمان را در حنا گذاشتهاند، اما لااقل باید برای آینده این مجتمع عظیم تدابیری بیندیشند؛ حل مشکل بدهیها، منع واردات ماشینآلات و جلوگیری از واگذاری مجدد، کمترین اقداماتی است که میتواند هپکوی به حالت نزع افتاده را سر پا کند و بگذارد کمی، فقط کمی این غولِ نیمهجان نفس تازه کرده و به سمت آینده پیش رود.
بخش هایی از یک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 10دی با تغییرات جزیی
*مجلس ودولت دست دردست شرکت های پیمانکاری برای لگدمال کردن حقوق کارگران پروژههای نفت و گاز
ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژهای) درباره حذف پیمانکاران از پروژههای نفت و گاز به خبرنگار رسانه ای گفت: دولت نمیخواهد کارگران پروژهای را در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تحت پوشش خود بگیرد و خدماتی برای این گروه شغلی ارائه دهد. به همین دلیل با بهرهگیری از واسطهها یعنی شرکتهای پیمانکاری، بین کارفرمای مادر و کارگران فاصله ایجاد میکند.
این فعال کارگری توضیح داد: کارگران مناطق آزاد تجاری و صنعتی، نه تنها بهصورت مستقیم با دولت و کارفرمای مادر ارتباط ندارند بلکه تحت پوشش قانون کار هم نیستند. اگرچه پیمانکاران پلهای ارتباطی میان دولت و کارگران ارتباطی هستند ولی بسیاری از این واسطهها، دانش کافی از امور محوله را ندارند. بسیاری از این پیمانکاران با استفاده از رانت و داشتن ژنهای برتر، مسئولیت پروژههای مناطق آزاد را در دست میگیرند.
او در ادامه گفت: پیمانکار برای مثال در پروژههایی مثل ساخت و ساز در بنادر و پتروشیمی، کارگرانی را استخدام میکند و نیروی کار را در اختیار دولت قرار میدهد. به دلیل اینکه پیمانکار در این مناطق تابع قانون کار نیست، واسطهگری به چالشی بزرگ برای کارگران تبدیل میشود زیرا مناطق آزاد تجاری تحت پوشش قانون کار نیستند بلکه مشمول قانون ویژه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند.
آقاجری با اشاره به تبعات ناشی از این موضوع گفت: واسطهها که همان پیمانکاران هستند به راحتی تخطی میکنند یعنی کارگران را از حقوق خود محروم میکنند و ساعت کاری آنها را افزایش میدهند. اگرچه کارمندان دولت در این مناطق هشت ساعت کار موظفی روزانه دارند ولی کارگران پروژهای باید 12 ساعت کار کنند. اگر کارگری از 12ساعت کار موظفی روزانه طفره برود، بدون شک با خطر بیکاری و اخراج روبرو خواهد شد. بنابراین در این شرایط، کارگران تن به 12 ساعت کار روزانه میدهند. تعداد نیروی بیکار در منطقه زیاد است و بسیاری در لیست انتظار استخدام قراردارند؛ بهطور قطع نیروی کار جدید به سرعت جایگزین کارگر اخراج شده میشود.
این فعال کارگری تاکید کرد: به دلیل حضور پیمانکاران، دولت دیگر در قید و بند کارگران نیست. اصلهای 29 تا 31و همچنین اصل 43قانون اساسی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اجرا نمیشود. اگر کارگری نسبت به این تضییع حقوق خود اعتراض کند با مجازات قضایی روبرو میشود.
وی با اشاره وضعیت بهداشت در این پروژهها برخلاف گفته نماینده مجلس کنگان اظهار داشت: اتفاقا کارگرانی که در عسلویه توسط شرکتهای پیمانکاری استخدام میشوند، وضعیت مساعدی ندارند. آنها در خوابگاههایی زندگی میکند که فاقد بهداشت است؛ گاهی شپش و ساس در خوابگاه کارگران یافت شده است. وقتی هم بیماری سراغ کارگر بیاید، موجب میشود او در محل کار خود حاضر نشود و پیمانکار هم دستمزد به او پرداخت نمیکند. پیمانکاران به دلیل اینکه تحت قانون کار نیست، هیچ تعهدی درخصوص وضعیت سلامت و جسمانی کارگران ندارند و تنها موضوعی که از کارگران مطالبه میکنند، کار بیوقفه است.
آقاجری گفت: قوانین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توجهی به حقوق کارگران ندارند و تمام مصوبههای قانونی به نفع پیمانکار است. اگر مشکل حقوقی بین کارگر و پیمانکار ایجاد شود، حتی با صدور رای از سوی دادگاه مبنی بر بازگشت کارگر به کار خود، پیمانکار میتواند از حکم صادره سرپیچی کند. بهتر است بگویم، پیمانکاران در این مناطق، قدرت مطلقه دارند. وقتیکه قدرت در این مناطق مطلقه باشد، بهطور قطع حقوق انسانی در تمام مسائل کار پایمال خواهد شد و احقاق حقوق معنا نخواهد داشت.
تا اینجای کار به نظر میرسد مجلس تنها در ظاهر، خواهان حذف پیمانکاران نیروی انسانی از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است ولی برای بهبودی در وضعیت شغلی کارگران این مناطق هیچ گامی برنداشته است؛ در مقابل حضور پیمانکاران نیروی انسانی هر روز به استثمار و بهرهکشی از نیروی انسانی شده در این مناطق دامن زده و کارگران را از حقوق مسلم خود محروم میکنند.
*کانون نویسندگان ایران:آرش گنجی به ۱۱ سال زندان محکوم شد
امروز دهم دی ماه، حکم آرش گنجی، منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران به وکیل او، ناصر زرافشان ابلاغ شد.
بر اساس حکم صادره گنجی بابت «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، بابت «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، بابت «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعا به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.
مصداق همهی این اتهامها “ترجمه”ی کتابی دربارهی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازهای بزرگ) است.
این حکم که دو روز پس از آخرین جلسهی دادگاه گنجی در شعبهی ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عموزاد صادر شده است قابل فرجامخواهی است.
آرش گنجی روز یکم دی ماه ۱۳۹۸ بازداشت و پس از چهار هفته با تأمین قرار وثیقهی ۴۵۰ میلیون تومانی تا برگزاری دادگاه از زندان اوین آزاد شد. نخستین جلسهی دادگاه او ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد که به دلیل مبهم بودن برخی موارد دادگاه زمان دیگری را برای رسیدگی به پرونده تعیین کرد. با این همه محمد مقیسه وثیقهی گنجی را به ۳ میلیارد تومان افزایش داد که منجر به بازداشت مجدد او شد. گنجی پس از تأمین وثیقه روز ۳۱ خرداد موقتاً و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اوین آزاد شد.
*هادی تنومند با پایان دوران مرخصی به زندان بوکان بازگشت
هادی تنومند فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری پس از پایان دوران مرخصی در روز دوشنبه ۸ دیماه ۱۳۹۹ به زندان بوکان بازگشت.
هادی تنومند آذرماە سال جاری پس از شیوع کرونا در زندان بوکان بە مرخصی اعزام شده بود.
هادی تنومند در خردادماه سال ۹۱ به همراه تعداد دیگری از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در مجمع عمومی سالیانه کمیته در شهر کرج بازداشت و به زندان رجایی شهر منتقل شده بود.
هادی تنومند پس از آزادی از زندان رجایی شهر کرج، به اتهام “عضویت در کمیته هماهنگی و تبلیغ علیه نظام” دادگاهی و به ۴۲ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
کمیته هماهنگی ادامه بازداشت هادی تنومند را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط او می باشد و هر گونه فشار، تهدید و بازداشت فعالین کارگری را محکوم می کنیم.
*اعتراض کشاورزان شهرستان کارون نسبت به افزایش 10 برابری آب بهای نخلستانها توسط سازمان آب وبرق
روز سه شنبه 9 دی،جمعی از کشاورزان نخیلات کارون با نوشتن نامه ای خطاب به استاندار واهلی خوزستان ورسانه های محلی وکشوری از سازمان آب و برق خوزستان بدلیل افزایش10برابری آب بها نخلستانها شکایت کردند.
سازمان آبوبرق در سال قبل بابت هر هکتار آببها نخلستانهای کشاورزان شهرستان کارون 53هزار تومان از کشاورزان دریافت میکرد و امسال آن را به 550هزار تومان افزایش داده است.
*جان باختن یک کارگرجوان کارخانه آسفالت رفسنجان بر اثر برخورد دستگاه با سرش
صبح روز چهارشنبه 10 دی،یک کارگر33 ساله کارخانه آسفالت رفسنجان در استان کرمان براثر برخورد یکی از ماشین آلات با سرش در دم جان باخت.