اخباروگزارشات کارگری 25 و 26 دی ماه 1399
– اعتراض کارگران غیرپروژهای و مستمر بخش تعمیرات عسلویه نسبت به وعده های پوچ مدیران منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، وزیر نفت و پیمانکاران مبنی بر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران
– 16 سال حبس برای آرش جوهری را محکوم می کنیم!
– احضار جوانمیر مرادی به دادگاه
– بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری
– بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان در خصوص مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری
– بیانیه ی کانون صنفی فرهنگیان گیلان برای مطالبه واکسیناسیون عمومی مطابق با استاندارد های جهانی مورد پذیرش سازمان بهداشت جهانی
– تجمع اعتراضی متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن شهر زارچ نسبت به عدم واگذاری زمین مقابل بنیاد مسکن
– تجمع اعتراضی پیمانکاران شهرداری زنجان نسبت به عدم پرداخت مطالبات
*اعتراض کارگران غیرپروژهای و مستمر بخش تعمیرات عسلویه نسبت به وعده های پوچ مدیران منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، وزیر نفت و پیمانکاران مبنی بر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران
کارگران غیرپروژهای و مستمر بخش تعمیرات عسلویه درادامه کنش های چند ین وچند ساله شان در رابطه به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران،برای باری دیگر اعتراضشان را نسبت به وعده های پوچ مدیران منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، وزیر نفت و پیمانکاران رسانه ای کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 26 دی،کارگران غیرپروژهای و مستمر در بخش تعمیرات عسلویه، ماهها است که در انتظار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. بیش از 9 ماه از سال میگذرد و وعدههای مدیران منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، وزیر نفت و پیمانکاران برای اجرای قانون تاکنون بینتیجه مانده است.
بهرهکشی از نیروی کار حتی در صنایع مادر که چندین بار هم صدای اعتراض کارگران را بلند کرده، به حدی رسیده که عملاً مزایای مزدی حذف شده است. حداقل بگیری کارگران فارغ از سابقه و تخصص عمومیت پیدا کرده، آنهم در شرایطی که فعالان مستقل کارگری تاکید کردهاند که دستمزد تعیین شده در شورای عالی کار، متناسب با سبد معیشت خانوار نبوده است و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز بر آن صحه گذاشته است. درعین حال الزامات قانونی برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل که تا حدی میتواند مزد کارگر را افزایش داده و به حداقلهای سبد معیشت خانوار نزدیک کند، نیز مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
در این بین پیمانکاران نفتی در عسلویه، از پیمانکار ایرانی گرفته تا چینی، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل را با وجود مطالبه مکرر کارگران پشت گوش میاندازند. سیاست وقتکشی به حدی است که از پنجم شهریور ماه علیرغم تاکید وزارت نفت طی ابلاغیهای به 4 شرکت اصلی نفت، گاز، پالایش و
پخش و صنایع پتروشیمی مبنی بر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل طی 20 روز، این موضوع تاکنون به تاخیر افتاده است. البته کارگران از سال 92 درحال مطالبهگری هستند؛ یعنی بیش از هفت سال!
وعدهای که قرار بود نهایتاً تا 25 شهریور ماه عملی شود، بعد از گذشت حدوداً 4 ماه هنوز عملی نشده است. در ابلاغیهای که امضای وزیر نفت را دارد، اعلام شده بود که باید ترمیم حقوقها در قالب استانداردسازی و گروهبندی مشاغل، جدول مزد و سنوات و پرداخت فوقالعادهها اعمال شود.
یک کارگر شاغل در بخش تعمیرات عسلویه از شرایط سخت کار در عسلویه میگوید: «بیش از 10 سال سابقه کار در شرایط سخت عسلویه را دارم، اما هنوز حدود 5 میلیون تومان دریافتی شامل مزد و اضافهکاری دارم و حقوق حداقلی را میگیرم. اغلب ما کارگران مهاجر هستیم و در شرایط عادی 20 روز کار میکنیم و 10 روز به مرخصی میرویم. برای اینکه ساعات کاری را پر کنیم، معمولاً ساعات کار طولانی داریم و در معرض بیماری و حوادث کار هستیم. در دوره کرونا هیچگاه تعطیلی نداشتیم. ماهانه مبالغی بابت حمل و نقل به شهر و روستای خودمان باید بپردازیم که این روزها حتی هزینه قطار از جنوب به شهرهای دیگر هزینه زیادی است.»
کارگران عسلویه میگویند وقتی وعده اول مدیران محقق نشد به آنها وعده دادند که نهایتاً تا آبان و آذر ماه طرح طبقهبندی مشاغل اجرا خواهد شد اما هوز هم از اجرای این طرح خبری نیست و کارگران بارها نسبت به این مسئله معترض شدهاند. کارگران همچنین ابراز نگرانی کردند که شاید این طرح اصلاً تا پایان سال اجرا نشود.
چرا وزارت نفت پاسخگوی مطالبات کارگران نیست؟
یکی دیگر از کارگران نیز در این باره میگوید: «اوایل شهریور ماه وزیر نفت شخصاً نامهای با عنوان اجرای نظام طبقه بندی مشاغل برای نیروهای پیمانکاری شاغل در فعالیتهای مستمر و غیر پروژهای که تاکنون اجرا نشده است، ارسال کرد. حتی رئیس منطقه ویژه انرژی پارس اعلام کرد که طرح طبقه بندی مشاغل باید اجرا شود. اگر ما حق و حقوقمان را بخواهیم میگویند اینجا منطقه ویژه است و شما مثل دیگر کارگران نیستید، اما وقتی بحث کار کردن باشد، مثل بقیه باید کار کنیم. این منطقه ویژه بودن شغل ما عملاً چماقی بر سرمان شده است.»
یکی دیگر از کارگران میگوید: «از سال 92 قرار بود این طرح اجرا شود. الان نزدیک دو سال است که ما یک سری فرمهایی را پر کردهایم. سال قبل گفتند تا شهریور 99 آن را اجرا میکنند. تا چند سال باید به دنبال اجرای قانون باشیم؟ پیمانکاران مدام دم از حق و حقوق ما میزنند، اما وزارت نفت با وجود اینکه مسئولیت تضامنی در قبال کارگران دارد، به کارگران هیچ پاسخی نمیدهد. وقتی با پیمانکار، پیمان میبندند، حداقل و حداکثری برای حقوقها تعیین میکنند. معمولاً وزارت نفت حداقل را همان حداقل دستمزد ذکر میکند. این مسئله خود موجب شده تا پیمانکار هم عمدتاً همان حداقل را به کارگر بپردازد. در فیش حقوقی ما اصلاً سابقه هیچ جایی ندارد.»
این کارگر عسلویه تصریح میکند: «از وقتی کارگران پروژهای عسلویه دست از کار کشیدند، حقوقشان افزایش پیدا کرد. اگرچه به خواسته اصلی اعتصابشان نرسیدند، اما حقوقها تا حد زیادی بالا رفت. الان یک کارگر کمکی که کارگر ساده پروژهای به حساب میآید از من که 10سال سابقه کار دارم حقوق بیشتری میگیرد. نیروهای مستمر در نفت چرا باید در چنین وضعیتی کار کنند؟ ما بعد از مدتی بیماریهای عجیب و غریبی میگیریم. پیری سختی داریم، اما با پایینترین دستمزدها کار میکنیم.»
پس از انتشار نامه وزیر نفت و تعهد به کارگران غیرپروژهای نفت، ناصر مولایی، مدیرمنابع انسانی شرکت نفت طی مصاحبهای اعلام کرد: «الگوی واحد برای طبقه بندی مشال پیمانکاران مستمر تدوین شده و تا پایان آذر ماه در تمامی شرکتهای اصلی و فرعی تابعه پیاده سازی میشود.»
او گفته بود: «الحاق بندهای جدید به پیمانهای تامین نیرو بعضا با مشکلات همچون بالا رفتن منابع مالی بالاتر از سقف پیمان و سایر محدودیتها روبرو است. بر این اساس، برای حل همه مشکلات و چالشهای پیش روی اجرای این طرح، کارگروهی با حضور معاونت بیمه، منابع انسانی، کمیسیون مناقصات، حقوق و قراردادها تشکیل شده است.»
البته مولایی متعهد شده بود که این طرح از ابتدای سال اجرا شود و گفته بود: «اجرای طرح طبقهبندی مشاغل مشمول پرداخت مابه تفاوت از ابتدای فروردین ماه امسال خواهد شد. بر این اساس، کارکنان پیمانکار نگران تاخیر در اجرا نباشند، زیرا هر زمانی اجرایی شود مابه تفاوت ترمیم حقوق، مزایا و فوقالعادهها به همراه «بک پی» باید پرداخت شود.»
این درحالی است که خلیل قاسم زاده، مدیر منابع انسانی شرکت نفت مناطق مرکزی آبان ماه گفته بود: «موضوع طبقهبندی مشاغل پیگیری و به شرکتها جهت اقدام ابلاغ شده و مهلت اعلام نتیجه بیستم آبان تعیین شده و تا 30 آبانماه باید جمعبندی و به شرکت ملی نفت برای اقدامات بعدی ارسال خواهد شد.»
همین امروز و فردا کردن موجب نگرانی کارگران شده است. درباره کارگرانی که 20 روز از ماه را در شهری زندگی میکنند که روح زندگی و فراغت ندارد و همه این مدت از خانواده دور هستند، در شرایط آب و هوایی و آلودگی محیطی کار میکنند، انتظار دارند لااقل بیش از حداقلها دریافت کنند. سال گذشته با وجود اینکه شورای عالی کار رقم سبد معیشت خانوار را 4 میلیون و 900 هزار تومان اعلام کرد، حداقل دستمزد کمتر از 3 میلیون تومان تعیین شد. حالا سخت میتوان تصور کرد کارگری که انواع آسیبهای جسمی و روحی را برای کار در شهرک کارگری عسلویه به جان میخرد، بعد از چندین سال سابقه کاری چطور باید حداقل دستمزد را بگیرد و با اضافه کاری بیشتر هزینههای معاش خانوادهاش را تامین کند. زندگی چند هزار کارگر در عسلویه چنین نمایی دارد.
*16 سال حبس برای آرش جوهری را محکوم می کنیم!
16 سال حبس برای آرش جوهری را محکوم می کنیم!
آرش جوهری، فعال کارگری و اجتماعی که در شبکه های اجتماعی در دفاع از حقوق کارگران، زنان و کودکان، فعالیت می کرد، بیش از سه ماه است که در بازداشت بسر می برد.
آرش جوهری در تاریخ پانزدهم مهر ماه 99 توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران، در خانه خویش بازداشت شد. ماموران بعد از بازرسی خانه، وسایل شخصی از قبیل موبایل، لپ تاپ و برخی مدارک خصوصی وی را ضبط کرده و او را به مکان نامعلوم بردند. طی دوماه اعضای خانواده وی به کلی از سرنوشت او بی خبر بودند. هیچ ارگان و مقامی پاسخگوی پیگیری های آنان نبود. آرش بازجویی های آزار دهنده و طولانی را از سرگذراند و 20روز را در انفرادی به سر برد. او به اتهامات واهی، بی اساس و کلیشه ای در دادگاه نخست خویش در مجموع به 16 سال حبس محکوم شده است. او به “ده سال حبس تعزیری بابت اداره کردن دستجات غیر قانونی با هدف برهم زدن امنیت “، “پنج سال حبس تعزیری بابت اجتماع و تبانی”و “یک سال حبس تعزیری بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام” محکوم شده است. او پس از اتمام بازجوئی ها به بند چهار اندرزگاه اوین متتقل شد و به
سرعت برای او دادگاه برگزار شد. نحوه بازداشت، شیوه بازجویی ، پرونده سازی و صدور حکم سنگین 16 سال زندان برای آرش، نشان می دهد که نیرو های اطلاعاتی جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگری تلاش دارند که زور و قدرت خود را با به بند کشیدن فعالین اجتماعی به نمایش بگذارند. روزی نیست که در این کشور تعدادی از فعالین کارگری، فرهنگی و مدنی دستگیر نشوند و با اتهامات واهی به زندان های طولانی مدت، شلاق و تبعید محکوم نگردند.
ما در مقابل این زور گویی های عریان و پایمال کردن حقوق اولیه انسان ها سکوت نخواهیم کرد و صدای اعتراضمان را به جهانیان خواهیم رساند.
ما دستگیری و حکم بی اساس 16 سال زندان برای آرش جوهری را شدیدا محکوم می کنیم و از همه نهادهایکارگری، سازمانهای مدافع حقوق بشر، فعالین کارگری می خواهیم که نسبت به این حکم غیر انسانی اعتراض کنند و برای آزادی آرش جوهری تلاش کنند. باید صدای آرش جوهری و خانواده او باشیم.
آرش جوهری باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
14ژانویه 2021
*احضار جوانمیر مرادی به دادگاه
روز پنجشنبه 25دی99 طی یک ابلاغیه الکترونیکی توسط شعبه 4 بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب کرمانشاه به جوانمیر مرادی 5 روز مهلت برای حضور و ارائه دفاعیات خود به شعبه مذکور داده شد.
جوانمیر مرادی روز 14دی99 توسط اطلاعات سپاه پاسداران کرمانشاه بازداشت و بعد از 10 روز با قرار وثیقه 300 میلیون تومانی از زندان دیزل آباد کرمانشاه به طور موقت آزاد گردید.
مصادیق اتهامات مندرج در پرونده بازجویی که قاضی بر اساس آن اتهامات انتسابی را به جوانمیر مرادی تفهیم نموده است ، دفاع از حقوق کارگران، بیکاران، فعالیت علیه اعدام، شکنجه و زندانی نمودن فعالین کلیه عرصه های اجتماعی و اعتراضی، جمع آوری کمک های غذایی و بهداشتی برای کودکان کار و خیابان و توزیع آنها و انتشار عکس و گزارش از لحظات توزیع کمک ها از طریق کانال تلگرامی انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، خواست به مرخصی فرستادن زندانیان عادی و آزادی زندانیان سیاسی به منظور نجات جانشان از ابتلا به ویروس کرونا، دفاع از حق آزادی بیان تجمع، تشکل و تظاهرات، انجام مصاحبه ها در ارتباط با موضوعات مذکور با شبکه های ماهواره ای خارج کشوری، انتشار پیام ویدیویی خود به مناسبت سالگرد جانباختگان آبان 98، … است.
25دی99
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری
در یکسال اخیر شیوع بیماری مرگبار کرونا سایه سیاهی بر جامعه جهانی افکند. مردم ایران که همواره تحت فشارهای عظیم معیشتی، اجتماعی و سیاسی بودهاند با شروع اپیدمی کرونا، مشکلات
معیشتی و اجتماعیشان دهچندان شده و فقر و فلاکت عمومی بسیار بحرانیتر از پیش، زندگی و معیشت میلیونها نفر از مردم را در بر گرفته است. بر اساس آمار رسمی که هیچگونه اعتمادی به آن نیست دهها هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند و کمتر خانوادهای است که از نزدیکان و بستگان خود را بر اثر بیماری کرونا از دست نداده باشد.
تا زمانی که شیوع این بیماری وجود دارد جان انسانها به خصوص در اماکنی که کار و زندگی به صورت گروهی و جمعی در جریان است در مخاطره بسیار جدی قرار دارد. کارگران در محیطهای کاری و مراکز صنعتی، معلمان و دانشآموزان در محیطهای آموزشی، زندانیان در زندانهای کشور و هر قشر و بخشی از جامعه به شکلی کار و زندگیشان در ارتباط تنگاتنگ با دیگر انسانها است که هر کدامشان ممکن است ناقل بیماری باشند. مهمتر از همه کادر درمانی و پزشکی که برای جان بیماران فداکارانه جانفشانی میکنند بیشتر از هر کسی در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند.
اکنون که واکسنهایی برای مقابله با این بیماری در سطح جهان ساخته شده است و پس از تأیید سازمان جهانی بهداشت بسیاری از کشورها در حال تزریق عمومی این واکسنها هستند، هیچگونه ارادهی جدی از سوی حاکمیت برای تهیه واکسن و واکسیناسیون عمومی در جامعه نه تنها دیده نمیشود بلکه در مقابل آن ایستادگی شده و جان میلیونها زن و مرد و کودک ایرانی به بازی گرفته میشود.
جامعه ایران خسته و منزجر از تمامی بیحقوقیهای تحمیلی، فقر و فلاکت گسترده و سرکوب هر نوع صدای حقخواهی و مطالبهگری است و دیگر تداوم این مشکلات و بازی دادن جان انسانها در مواجهه با بیماری کرونا را برنمیتابد و قاطعانه خواهان مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری افراد جامعه است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام میدارد که تعرض به جان و زندگی افراد جامعه باید به فوریت پایان پذیرد و واکسیناسیون عمومی و رایگان کلیه کارگران در مراکز کاری و صنعتی و تمامی آحاد و افراد جامعه برای مقابله با بیماری کرونا بر اساس توصیههای سلامت جهانی و استفاده از واکسنهای مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی فوراً و بدون تبعیض و رایگان انجام گیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۶ دیماه ۹۹
*بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان در خصوص مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری
در حالی که نزدیک به یک سال از شیوع کرونا در کشور میگذرد و هزاران نفر از هموطنانمان قربانی این بیماری شدهاند که در میان آنها تعدادی از دانشآموزان معلمان و بازنشستگان فرهنگی دیده میشوند، همزمان ناکارآمدی سیستماتیک و سیاستهای غلط اقتصادی و تحریمها و فساد ساختاری فراگیر کمر ملت ایران را زیر فشار اقتصادی خم کرده است.
در این میان با وجود تلاشهای فداکارانه پرستاران ،پزشکان و کادر بیمارستانی کشور ،وبا وجود آمار سازی های هر روز از میزان ابتلا و قربانیان کرونا، ناکارآمدی سیستم بهداشتی کشور در کنترل بیماری کرونا بر همگان آشکار شده است .در این شرایط سخت ودر حالی که بسیاری از کشورهای همسایه ایران واکسیناسیون فوری را شروع کردهاند در کشور ما بدون ارائه هیچ گونه مبنای منطقی و علمی واکسنهای مورد تایید سازمان بهداشت جهانی رد شده و وعده واکسیناسیون در ماههای آینده داده می شود. وعدهای که قابل پیش بینی است که به خیل عظیمی از وعدههای برآورده نشده این سالها بپیوندد.
در حالی که تا پیش از این تصمیم گیران وزارت بهداشت سیاستهای خود را در هماهنگی کامل با سازمان بهداشت جهانی معرفی میکردند حتی خود را موظف نمیدانند که پاسخ روشنی به چرایی حذف واکسن های مورد تایید این سازمان بدهند. واکسن هایی که در بسیاری از کشورهای جهان در حال استفاده است.
ناگفته پیداست که با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، با وجود تلاشهای فراوان معلمان در ارائه آموزشهای مجازی تداوم دوری دانش آموزان از محیط مدرسه بیش از هر چیز بر وخامت وضعیت آموزش کشور افزوده است و البته که در شرایط کنونی و با توجه به شیوع کرونا آموزش های مجازی بهترین تصمیم است.و تا زمان واکسیناسیون سراسری باید ادامه پیدا کند. لازم است که تصمیم گیران حکومتی بر این مهم توجه داشته باشند تداوم شیوع کرونا علاوه بر آنکه حتماً به قربانی شدن تعداد دیگری از هم وطنان می انجامد و فشار روانی و اقتصادی بر ملت به ویژه اقشار آسیبپذیر همچون معلمان و کارگران را تشدید می کند، باید همچون روزها و ماههای گذشته شاهد روند افزایشی ناهنجاریهای اجتماعی خشونتها و قتلهای خانوادگی و خودکشی کارگران ،جوانان و دانشآموزان باشیم. ما به عنوان یک تشکل صنفی و نهاد مدنی وظیفه خود میدانیم که به تصمیم گیران سیاسی کشور هشدار دهیم که عواقب تاخیر در واکسیناسیون فوری و سراسری کشور بر عهده آنهاست و پیشنهاد میکنیم که هماهنگ با سازمان بهداشت جهانی و همراستا با استانداردهای جهانی به واکسیناسیون فوری و سراسری مردم اقدام کنند،همانگونه که بسیاری از کشورهای جهان در حال انجام ان هستند.
انجمن صنفی معلمان کردستان مریوان
*بیانیه ی کانون صنفی فرهنگیان گیلان برای مطالبه واکسیناسیون عمومی مطابق با استاندارد های جهانی مورد پذیرش سازمان بهداشت جهانی
هر دم دردی از پی دردی ای سال!
با این تن ناتوان چه کردی ای سال؟
رفتی و گذشتن تو یک عمر گذشت
صد سالِ سیاه برنگردی ای سال!
(قیصر امین پور)
▪سالی که گذشت سال انبوه اندوهان عالم بود که نحسی ویروس کرونا همچنان آوار بر آوار فزود و آواز مغموم درد از کران تا کران سرزمین های مختلف دنیا پیچیدن گرفت.
در این میان اما سرزمین ما متاسفانه از نخستین کشورهایی بود که میزبان خواسته و ناخواسته ی این ویروس منحوس گشت و چه جانها ی پاک که در خاک نشد! از معلم تا دانش آموز از کارگر تا کارمند از پزشک تا پرستار از هنرمند سینما تا نویسنده و شاعر و بسی جان های پاک دیگر از اقشار مظلوم و رنجور این سرزمین اهورایی که اکنون به هفت هزار سالگان پیوسته اند.
آنچه در این بین اندوه این رنجوری را دو صد چندان می کند،مدیریت های ناکارآمد،سیاسی،غیر حرفه ای و غیر مسئولانه با این پدیده شوم بوده است که از ابتدای شیوع تا به اکنون شاهد آن بوده ایم.
در ماه نخست که پروپاگاندای رسمی حاکمیت در پی انکار موضوع بر آمد و با حضور شبه کارشناسان از اساس این موضوع را دروغ و حتی کذایی خواندند.بعد از آنکه این ویروس منحوس با
سرعت متصاعدانه ای جان های بسیاری گرفت،چاره ای جز پذیرش واقعیت های تلخ نبود.اما این روزها آنچه که نگرانی بیش از اندازه ای در عموم مردم ما ایجاد کرده،ورود نگرش های بخش نامه ای و سیاسی کاری ها ی متداول در مواجهه با چگونگی استفاده از واکسن های خارجی است.مسئله واکسن و نحوه استفاده ی آن امری تخصصی در حیطه سازمان بهداشت جهانی است و نمی توان به سلیقه ی شخص خاصی و یا نهاد خاصی، مردم رنجور و بیمار را از حق استفاده قانونی،شرعی و عرفی از برخورداری واکسن برای درمان محروم کرد.امری که سه رکن مهم سازمان نظام پزشکی ایران و رئیس مجمع انجمن های علمی پزشکی ایران در نامه به رئیس جمهور،با تاکید بر تهیه واکسن از منابع علمی معتبر بر حق استفاده مردم از آن تاکید ورزیدند.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان به حاکمیت هشدار می دهد،جان مردم را وجه المصالحه نگرش های ایدئولوژیک و دعواهای سیاسی مرسوم قرار ندهد و در مواجهه با این امر به غایت خطیر، حداکثر تدبیر را به خرج دهد.هرگونه اصراری بر محروم کردن مردم از واکسن مطلوب،مطابق با استاندارهای جهانی و سازمان بهداشت جهانی، تلاش و مشارکت در مسیر مرگ و میرهای ناشی از کرونا ، کشتار عامدانه محسوب می شود و اگر در آتیه این بلیه در جهان رو به خاموشی گراید و از ملت ما به خاطر محروم شدن از واکسن مورد تایید مراجع علمی،همچنان قربانی بگیرد،هیچ عذری پذیرفته نخواهد بود.حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری که از طریق آرای عمومی به این جایگاه دست یافته، موظف است که شفاف و صریح مسیر تهیه واکسن معتبر را با تسریع بپیماید.کارنامه ی هشت ساله ی او پر از عهد شکنی های مدام و از یاد بردن تمام وعده های انتخابی است.او اکنون در نقطه فاینال ریاست جمهوریش در میانه ی آزمونی سخت و تاریخی قرار گرفته است تا بل این آخرین بار مسئولیتش را به درستی به مقصد مقصود نائل گرداند.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان انتظار دارد مجموعه ی حاکمیت نسبت به دیدگاه های سیاسی شده و بخش نامه ای در این عرصه به شدت احتراز ورزد و راه درست را تا ریشه کن کردن این معضل خانمان سوز در پیش بگیرد.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان ۲۵ دی ۹۹
*تجمع اعتراضی متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن شهر زارچ نسبت به عدم واگذاری زمین مقابل بنیاد مسکن
روز پنج شنبه 25 دی،متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن شهر زارچ برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی و عدم واگذاری زمین برای ساخت مسکن دست به تجمع مقابل بنیاد مسکن این شهر دراستان یزد زدند.
تجمع کنندگان با اشاره به واریز اولیه این طرح به خبرنگاریک رسانه گفتند:پنج ماه است مبلغ 40 میلیون تومان را واریز کرده، اما همچنان زمین به آنان واگذار نشده است.
آنها افزودند:با توجه به اینکه این طرح در بسیاری از شهرستانهای استان اجرایی شده و حتی در مرحله بهرهبرداری است، متأسفانه در زارچ هنوز زمین آن تأمین نشده است.
قابل یادآوری است که است بیش از 260 نفر در طح اقدام ملی مسکن در زارچ ثبت نام کردند که از این تعداد 84 نفر از متقاضیان در راستای افتتاح حساب به بانک معرفی شده و بیش از 70 نفر اولین قسط 40 میلیون تومان را پرداخت کردند.
*تجمع اعتراضی پیمانکاران شهرداری زنجان نسبت به عدم پرداخت مطالبات
روز پنج شنبه 25 دی،جمعی از پیمانکاران شهرداری زنجان برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل ساختمان محل برگزاری جلسات شورای این شهراجتماع کردند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 26 دی،در جریان جلسه هفته جاری شورای شهر زنجان، پیمانکاران مناطق چهارگانه شهرداری با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر و شعارهای پی در پی نظم جلسه شورا را برهم زدند.
آنها به دلیل پرداخت نشدن مطالبات امسال و سال گذشته خود، خواستار رسیدگی اعضای شورا به وضعیتشان بودند هرچند که این قبیل تجمعها در گذشته مقابل استانداری نیز رخ داده بود که برای پیمانکاران زنجانی نتیجهای نداشت.
یکی از این پیمانکاران به خبرنگار رسانه ای گفت:برخی از پیمانکاران بیش از یک سال است که از شهرداری طلبکار هستند و بسیاری با شرایط موجود اصلاً با شهرداری کار نمیکنند زیرا وضعیت درآمدی شهرداری مطلوب نیست و حتی توان پرداخت حقوق و مزایای کارمندان خود را هم ندارد.
این پیمانکار عمرانی با بیان اینکه برخی از پیمانکاران از گذشته با شهرداری کار میکنند و به ناچار با همان روند ادامه کار میدهند، اظهار میکند: پیمانکارانی که در حوزه جدول و آسفالت هستند بیشترین آسیب را در این روزهایی که تورم بیداد میکند، دیدهاند.
اوافزود: برخی از پیمانکاران حتی بعد از گذشت هفت یا هشت ماه از شهرداری طلبکار هستند درحالی که پیمانکاری که با گذشت یک سال به پول خود میرسد نه تنها سود نکرده است بلکه ضرر هم میکند.
وی درخاتمه گفت: انگیزهای برای ادامه همکاری با شهرداری در بین پیمانکاران حوزه عمرانی دیده نمیشود. akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری 24 دی ماه 1399
– کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز خطوط تولید را متوقف کردند
– دومین روز اعتصاب کارگران معدن روی گوجهر راوربرای اعتراض به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی
– تجمع اعتراضی جمعی از کارگران طرح آبرسانی به دشت سیستان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق
– اعتراض به وعده های توخالی برای خاتمه دادن به اعتصاب صدها معلم خريد خدمت يزد در راه دست یابی به امنیت شغلی ومعیشتی
– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران:پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
– عدم پاسخگویی درمورد وضعیت متهمان، به روال معمول دستگاه قضایی بدل شده است
– تجمع اعتراضی مرغ فروشان بوشهرمقابل اتاق اصناف نسبت به تصمیمات نهادهای دولتی
– تجمع اعتراضی حوالهداران خودرو شاهین نسبت به وعده های پوچ مقابل سازمان بازرسی کل کشور
– جان باختن کارگر کارخانه ایستک مریوان بر اثر برق گرفتگی
*کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز خطوط تولید را متوقف کردند
امروز چهارشنبه ۲۴ دی ماه کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در اعتراض به حضور مدیران فاسد ، عدم پرداخت حق بدی آب و هوا و اضافه کار ایام کرونا با متوقف کردن تولید در بخش های لوله سازی،کوثر و تیرآهن خواستار رسیدگی فوری مدیریت شرکت به مطالبات خود شدند.
به دنبال این حرکت اعتراضی مدیران اداره حراست و دایره حقوقی وعده دادند روز شنبه پاسخ مطالبات مطرح شده را به کارگران خواهند داد.
ساعاتی پیش کارگران گروه ملی فولاد تصمیم به شروع مجدد تولید گرفته و اعلام کردند در صورت عدم ارائه پاسخ مناسب مجددا تولید را متوقف خواهند کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران به عزم و اراده راسخ کارگران فولاد اهواز درود میفرستد و خود را بخشی از مبارزات آنان میداند و اعلام میدارد که مطالبات و خواستههای به حق کارگران باید به فوریت تحقق یابد و تحقق آن در گرو اتحاد و همبستگی کارگران است.
زنده باد کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۴ دیماه ۹۹
*دومین روز اعتصاب کارگران معدن روی گوجهر راوربرای اعتراض به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی
روز چهارشنبه 24 دی برای دومین روز متوالی، کارگران معدن روی گوجهر راور دراستان کرمان به اعتصابشان در اعتراض به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی ادامه دادند.
یکی از کارگران اعتصابی معدن روی گوجهر راوربه خبرنگاریک رسانه محلی گفت: با 2 فرزند، 3 میلیون و 200 هزار تومان حقوق میگیرد. او از مخارج سنگین زندگی و این حقوق کم گله دارد. امنیت شغلی هم که مثل همیشه پازل گمشده زندگی کارگران است.
بر اساس گزارش همین منبع خبری محلی،مدیرعامل این معدن قصد افزایش حقوق را داشته اما با مخالفت هیات مدیره مواجه شده است. حتی خبرهایی از تغییر مدیر عامل نیز شنیده میشود.
حدود 220 کارگر در این معدن مشغول به کار هستند. معدنی که از سال 86 تا 94 در مقاطع زمانی مختلف با تعطیلی مواجه شده و 5 مدیرعامل عوض کرده است.
*تجمع اعتراضی جمعی از کارگران طرح آبرسانی به دشت سیستان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق
روز سه شنبه 23 دی، جمعی از کارگران طرح آبرسانی به دشت سیستان(شکت پیمانکاری جهاد نصر کرمانشاه)برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق در محل کارشان اجتماع کردند.
*اعتراض به وعده های توخالی برای خاتمه دادن به اعتصاب صدها معلم خريد خدمت يزد در راه دست یابی به امنیت شغلی ومعیشتی
روز چهارشنبه 24 دی،معلمان خريد خدمت حق طلب یزد از وعده های توخالی برای خاتمه دادن به اعتصابشان دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی +خبردادند.
بعد از ماه ها سرگردانی معلمان خرید خدمات آموزشی استان یزد که منجر به تعطیلی کلاس های مجازی گردید.
با تغییر دیدگاه حاکم در اداره ی آموزش و پرورش، با قول شَرَف مدیر کل محترم بنا را بر اعتماد گذاردند و به امید فردایی بهتر به کلاس ها برگشتند.
یک هفته از بازگشت به کلاس ها گذشته است در حالیکه هنوز به هیچ یک از قول ها عمل نشده است.
وقتی موضوع را از مسوولان پیگیری کرده ایم به یاد ضرب المثل معروفی می افتیم که می گوید شاه بخشیده ولی شیخ علی خان نمی بخشد.
پیگیری های تعداد بسياری از همکاران نشان می دهد که رئیس شرکت طرف قرارداد با اداره کل آموزش و پرورش استان با دخل و تصرف در بندهای قرارداد آن را به یک عهدنامه ی ترکمنچای دیگری مبدل ساخته است.
چرا که علی رغم ظاهری فریبنده و البته وسوسه انگیز وقتی با دقت بیشتری به آن می نگریم چیزی جز بی اعتمادی را نمایش نمی دهد.
ما معلمان طرح خرید خدمات آموزشی برادرانه از رئیس شرکت طرف قرارداد درخواست داریم راه گذشته را طی نکنند و به توصیه های خیرخواهانه ما برادران و خواهران کوچکترش گوش فرا دهد تا کار مجدد گره نخورد.
قرارداد را اصلاح نمایند تا کارها به روال بیفتد و حق 800 معلم مظلوم بعد از 5 ماه کار خالصانه پرداخت شود.
+ هفتمین روز اعتصاب صدها معلم خريد خدمت يزد در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی وتجمعشان مقابل مجلس
حدود یک هفته است كه نزديك به 700 معلم خريد خدمتی يزد دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی دست از كار كشيدهاند وجمعی از معلمان خرید خدمتی یزد هم برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان راهی تهران شدند و روزیکشنبه 7دی تجمعی مقابل مجلس برپاکردند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 9 دی،«فكر كنيد مثل ايامي كه در تهران آلودگي هست و كلاس تعطيل ميشود، يا مثل خوزستان كه به خاطر ريزگردها تعطيل ميشود، يا به هر علت طبيعي ديگري كلاسهاي ما هم تعطيل شده… همه اين ساعتها قرار است جبران شوند.» اين بخشي از پيامهايي است كه معلمان قبل از تعطيل كردن كلاسها (مجازی) به خانواده دانشآموزانشان ارسال كردند. سعي كردند همدلي آنها را به دست آورند و خيالشان را راحت كنند كه قرار نيست اين روزهاي آموزشي سوخت شوند و بعدا حتما جبران ميكنند.
از زمان وزارت علياصغر فاني تاكنون، آموزش و پرورش سه وزير ديگر به خود ديده است اما آن قراردادهايي كه اول با نام «بسته حمايتي از مدارس غيردولتي» و بعد «طرح خريد خدمات آموزشي» با هزاران معلم غيررسمي بسته شد هنوز كه هنوز است محل شكوه و شكايت است. از سال 93 تاكنون آموزش و پرورش ميداند كه با واگذاري بخشي از مسووليتش در تامين نيروي انساني به واسطههايي به نام «شركتهاي آموزشي» عملا قراردادهای بخشي از معلمان (اغلب در مناطق شهري و روستايي داراي كمبود) را به دست بخت و اقبال سپرده است.
يكي از معلماني كه از آغاز طرح همراهش بوده و تازه يك سال است كه بالاخره شاخ غول را شكسته و توانسته قراردادش را تغيير وضعيت بدهد و از نام خريد خدمتي خلاص شود به يادش ميآيد كه بدتر از همه چيز «تهديدها و تحقيرها بود. تا اعتراض ميكردي ميگفتند نميخواهي برو.» اينها به خاطر قراردادهاي موقت و حقوق ساعتي بود كه به كارفرمايشان كه واسطه آنها آموزش و پرورش بود اجازه ميداد به راحتي عذر معلم را بخواهند، در بسياري از موارد كساني گفته بودند كه قراردادهاي هر نيمسال تحصيلي تازه پس از پايان دوره به دستشان ميرسد، يعني براي اعتراض حتي قرارداد مكتوبي هم در دست نداشتند تا نيمسال و گاهي كل سال تحصيلي به پايان برسد. آخرين حقوقي كه او به عنوان معلم خريد خدمتي گرفته بود يك ميليون و 600 هزار تومان بود و خاطره امضا كردن قرارداد سفيدِ بدون شرايط در خاطرش هست به قول او «بدتر از قرارداد تركمانچاي». در ضمن به خاطر ميآورد كه در اين ميان معلمان زن چه مصايب بيشتري را متحمل ميشدند: «مرخصي زايمان يك هفته بود، بيشتر ميشد نيروي ديگري ميآورند.»
حالا ماجراي معلمان خريد خدمت گره جديدي خورده، آنهم درست زماني كه به نظر ميرسيد قرار است بخشي از مشكلاتشان حل شود. شهريور ماه سال جاري، بعد از سالها اعتراض و پرداختن رسانهها به موضوع حقوق و قرارداد معلمان خريد خدمتي، آموزش و پرورش عاقبت شيوهنامهاي صادر كرد تا نوع قراردادها و پايههاي حقوق معلمان نه براساس عملكرد و سيلقه واسطهها كه براساس اين شيوهنامه تنظيم شود. «شيوهنامه صريح و روشن گفته كه شما معلم تماموقت هستيد و بايد شركتي بيايد و كار را بگيرد كه ثابت كند توانايي مالي دارد تا حقوق و بيمه را برمبناي 30 روز بدهد. اداره كل يزد ميگويد، شيوهنامه ابهام دارد و بايد از تهران استعلام كنيم. حاضر هم نشدند استعلام را به بچهها نشان دهند. خود بچههاي يزد رفتند با آقاي لاشكي (معاون پارلماني وزير آموزش و پرورش) صحبت كردند. استاندار يزد وارد شده گفته بودجه را داخل استان تامين كنيم، گفتهاند دنبال شركتي مثل فولاد يا سنگآهن بافق ميگردم تا بيايند و قضيه حقوق و بيمه را درست كنند.» استانداري يزد 10 روز مهلت خواسته كه حالا حدود هشت روزش گذشته است. كميسيون آموزش مجلس روز يكشنبه موضوع خواستههاي معلمان خريد خدمت را بررسي كرد. يكي از اين معلمان ميگويد: تعداد معلمهاي خريد خدمتي به بيش از 13 هزار نفر در كل كشور ميرسد و اشاره ميكند كه اين تعداد را بايد در كنار ساير معلماني گذاشت كه تكليفشان چندان روشن نيست: پيشدبستاني، نهضت و حقالتدريس. «ما اگر مورد نياز دولت نبوديم كه از سال 93 تا الان اين طرح ادامه پيدا نميكرد. ما كنار معلمان رسمي كار ميكنيم، دولت نياز داشته كه به مناطق محروم، صعبالعبور و عشاير آنها را به كار بگيرد. معلمي كه با اين بيمه و حقوق مانده يعني به تغيير وضعيت اميد داشته يعني حداقل دو سال و حداكثر هفت سال سابقه دارد. حالا اين معلم ميگويد من آزمونم را در كلاس دادهام، ضمن خدمتهاي معلمهاي رسمي را گذراندهام، من هم آزمون دادهام و وارد طرح شدهام، گزينش عقيدتي سياسي دادهام، از سر چهارراه كه من را نياوردهاند معلم شوم.» اشاره او به طرح اخير «شوراي عالي انقلاب فرهنگي» براي نحوه جذب معلمان. اواخر آبان ماده واحدهاي به عنوان لايحه توسط وزارت آموزش و پرورش به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارايه شد. همان زمان سعيدرضا عاملي، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي توضيح داد: «در اين ماده واحده آمده است كه جذب معلم فقط از مسير دانشگاه فرهنگيان و دانشگاه رجايي باشد و از ساير مسيرها امكان جذب معلم براي آموزش و پرورش وجود نخواهد داشت.» حالا معلمان معترض ميگويند، عمر فعاليت بلاتكليف آنها در آموزش و پرورش تقريبا همعمر خود دانشگاه فرهنگيان است. با اين حال اگر هم چارهاي نباشد بايد شرايط آزمون و جذب آنها مستثنا شود و علاوه بر اين جايگاه استخدامي معلمان خريد خدمتي با نهضتي و پيشدبستاني و حقالتدريس مشخص باشد. معلم يزدي ميگويد، در طرحي كه از سمت معلمان خريد خدمت به مجلس ارايه شده ارقام و اعداد هم درنظر گرفته شده: «در لايحه بودجه
1400 براي طرح خريد خدمات بودجهاي معادل 940 ميليارد و 125 ميليون تومان درنظر گرفتهاند. از سوي ديگر باتوجه به گزارش سال قبل سازمان امور استخدامي، هزينه استخدام هر كارمند دولت 45 ميليون تومان بود كه اگر درصدهاي افزايش امسال و سال آينده را هم حساب كنيم به عددي حدود 60 ميليون تومان ميرسد. حال بودجه لازم براي خريد خدمات را بر اين عدد 60 ميليون اگر تقسيم كنيم متوجه ميشويم كه با همان بودجه ميشود حدود 15 هزار و 700 معلم خريد خدمتي را استخدام كرد.» او ميگويد كه در جلسه كميسيون اغلب نمايندگان موافق اين طرح بودهاند اما گفتهاند بايد طرح در كميته آموزش و پرورش بررسي و تمام گروهها تعيين تكليف شوند: «گفتند طرح بايد چكش بخورد. هر بار اين را ميگويند تن ما ميلرزد.» حالا گذشته از همه اينها، وضعيت حال حاضر هم با وجود ابلاغ شيوهنامه وزارتي تكاني نخورده است: «من كه در استان يزد هستم از نيمه شهريور تا به حال يك ريال هم حقوق نگرفتهام.» اين همان حقوقي است كه قرار بوده براساس پايه حقوق كارگري مصوب پرداخت شود: «حتي قرارداد هم نداريم كه بدانيم قرار است چند بگيريم.» آخرين حقوقي كه گرفته بود يك ميليون و 700 هزار تومان بود. فقط يزد اين مشكل را دارد؟ «يزد، اصفهان، كرمان، سيستانوبلوچستان، تهران، خراسانها و… هيچكدام شيوهنامه وزارتي را اجرا نميكنند. براي همين است كه ميگوييم دلالها را حذف كنيد.» ميگويد حاضرند ده برابر آنچه تاكنون دست از تدريس كشيدهاند كار كنند تا بچهها عقب نمانند اما از مهلتي كه استانداري يزد براي جور كردن منابع مالي خواسته هشت روزش گذشته و فعلا جز تهديد اينكه «اگر نياييد جايگزين ميكنيم» خبري از حل مشكلات ديگر نيست.
*کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران:پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
در این دنیای وارونه ، دیوار کارگران همیشه کوتاه است . حقوق این کارگران زحمتکش و تولید کننده گان جامعه بار دیگر مورد تعرض حامیان کارفرما و قوه قضائیه قرار گرفت .
مگر آنها چه میخواهند ؟؟
مطالبات شان بر کسی پوشیده نیست .
خواسته هایشان شامل : پرداخت حقوق های معوقه ، پرداختن بیمه شان ، توقف بیکار سازی کارگران ، بازنگری به طرح طبقه بندی مشاغل، بازگشت به کار کارگران اخراجی و از همه مهمتر ؛ خلع ید از بخش خصوصی است.
آنها زحمت می کشند ، و حق دارند ، حقوق مقرر شده قانونی خود را مطالبه نمایند .
انها از سال 97 پیگیر رفع مشکلات و معضلات محل کارشان هستند . اکنون پس از گذشت چند سال نه تنها به خواسته های خود نرسیدند ، بلکه مجددن مورد تعرض و پرونده سازی قوه قضائیه قرار گرفتند ؟؟!!
و طی این سالها به دفعات با بازداشت ، اخراج و زندان مواجه شدند .
ما کارگران از تمامی خواسته های همکاران خود در نیشکر هفت تپه حمایت می کنیم . همچنین خواهان توقف پرونده سازی علیه پانزده کارگر آن هستیم .
ما اعلام میکنیم که مطالبات آنها ، مطالبه همه کارگران ایران محسوب میشود . همچنین صدای اعتراض شان ، صدای ماست .
ما خواهان بازداشت و محاکمه کارفرمایان خصولتی آقازاده های مفت خور که به تمام هستی کارخانه و زندگی کارگران چنگ انداخته اند ، هستیم . زندان جای کارگران نیست ، بلکه جای کارفرمایان کلاهبردار و دزد و اختلاس گر است .
*عدم پاسخگویی درمورد وضعیت متهمان، به روال معمول دستگاه قضایی بدل شده است
متاسفانه کماکان وضعیت پرونده حامد قرهاوغلانی دانشجوی معماری کامپیوتر دانشگاه بهشتی مبهم است
مقامات قضایی از رسیدگی به پرونده طفره میروند و با اعمال فشارهای روانی به تهدید و ارعاب او و خانوادهاش میپردازند.
حامد قره اوغلانی، با محرومیت از داشتن وکیل انتخابی و طی شدن روند قانونی بازپرسی، با اتهام واهی ارتباط با گروههای معاند در دادگاه بدوی به دو حکم ۱۴سال زندان و یک حکم اعدام محکوم شده است.
منبع:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*تجمع اعتراضی مرغ فروشان بوشهرمقابل اتاق اصناف نسبت به تصمیمات نهادهای دولتی
مرغ فروشان بوشهر برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به تصمیمات نهادهای دولتی دست به تجمع مقابل اتاق اصناف این مرکز شهر استان زدند.
روز چهارشنبه 24 دی،تجمع کنندگان به خبرنگار یک رسانه محلی گفتند:طبق مقررات و دستورالعمل سازمان حمایت، سود خرده فروشی مرغ باید 10درصد باشد و اگر مرغفروشان این سود را برای مرغ گرم لحاظ کنند مورد مواخذه قرار گرفته و ازسوی بازرسان سازمان صنعت معدن وتجارت با تشکیل پرونده گرانفروشی راهی تعزیرات حکومتی ودر آنجا بدون توجه به مقررات محاکمه و جریمه میشوند!
یکی از مرغفروشان بوشهرنیز گفت: در تمام نقاط ایران حاشیه ده درصدی سود برای خرده فروشی مرغ در نظر گرفته میشود اما برخی سازمانها دولتی در بوشهر برای این که در گزارشهای خود اعلام کنند مرغ در بوشهر ارزانتر از سایر نقاط کشور است این قانون را زیرپا میگذارند و از ما میخواهند که مرغ را با کیلویی هزار تومان سود بفروشیم.
وب افزود: با توجه به این که نظارت جامعی روی کشتارگاههای مرغ صورت نمیگیرد و همه مرغ های کشتار شده روی خط آب چکان نمیروند تا آب درون شکم مرغ خالی شود، با آب شدن یخ درون شکم مرغی که به واحدهای صنفی عرضه میشود مرغ دچار افت وزن میشود که هزینه این افت وزن هم بر دوش خردهفروشی هاست.
*تجمع اعتراضی حوالهداران خودرو شاهین نسبت به وعده های پوچ مقابل سازمان بازرسی کل کشور
روز سه شنبه 23 دی، حوالهداران خودرو شاهین برای بنمایش گذاشت اعتراضشان نسبت به وعده های پوچ دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان بازرسی کل کشورزدند.
برپایه گزارشات رسانه ای شده بتاریخ 24 دی،اعتراض اکثر آنها این بود که شرکت خودروسازی به وعدههایش عمل نکرده است.طبق آنچه حوالهداران میگویند قرار بوده قیمت شاهین برای ثبتنامکنندگان 160 میلیون تومان تمام شود؛ این در حالی است که در قرارداد آنها قیمت قطعی شاهین قید نشده است. دومین موضوع این است که خودروسازان وعده دادند موتور بلریانس بر خودرو شاهین سوار شود اما موتور تیبا و پراید بر این خودرو نصب شده است!هر چند که چندی پیش شورای رقابت تکلیف حوالهداران را روشن و اعلام کرد:« قیمت شاهین برای خریداران 267 میلیون و 400 هزار تومان است.» اما همچنان متقاضیان خودرو شاهین معتقدند قیمت شاهین کمتر از نرخ اعلام شده، میارزد.
*جان باختن کارگر کارخانه ایستک مریوان بر اثر برق گرفتگی
روز دوشنبه 22 دی،یک کارگر کارگر کارخانه ایستک مریوان بنام ابوبکر یعقوبی متاهل وصاحب یک بچه حین کار دچار برق گرفتگی شد وبه کما رفت وپس از انتقال به بیمارستان سنندج جانش را ازدست داد. akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری 23 دی ماه 1399
– آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور در راه دست یابی به به مطالباتشان شب هارا درخیابانها، پارکها و…پایتخت سپری وروزها مقابل مجلس تجمع میکنند
– تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی باغملک نسبت به اخراج گروهی از آموزش و پرورش
– تجمع اعتراضی کارگران ایثارگر شرکتی نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی پرستاران وکارکنان بیمارستان میلاد تهران نسبت به سطح نازل دستمزد،عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن بموقع مطالبات
– تجمعات اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 2 خرم آباد نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق وحق بیمه
– جوانمیر مرادی آزاد شد
– درسهایی از تجمع مطالبه محور سراسر کشور در روز ۲۱ دی ماه
– ناصر آقاجری:تظاهرات 21 دیماه
– مدیریت ناکارآمد شرکت واحد به کارگران شیر تاریخ گذشته داد!
– جان باختن یک کارگر در قم زیر آوار
*آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور در راه دست یابی به به مطالباتشان شب هارا درخیابانها، پارکها و…پایتخت سپری وروزها مقابل مجلس تجمع میکنند
یکی از آموزشیاران معترض نهضت سوادآموزی کشو:ر در طول روزهایی که در تهران مطالباتمان را پیگیری میکنیم با وجود اینکه همه مسئولان و رسانههای دولتی و صداوسیما از اعتراض ما باخبر هستند، حتی کوچکترین سختی به خود راه ندادند تا بیایند و از نزدیک مشکلات ما را جویا شوند. در طول این روزها هیچ مسئولی نه تنها حاضر نشد از مشکلات ما بپرسد حتی کسی نپرسید که در این مدت چه میخورید و شبها به کجا میروید؟
ازروز یکشنبه 21 دی،جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی که در آزمون 20 تیرسال جاری پذیرفته نشدهاند، در راه دست یابی به به مطالباتشان خودرا به پایتخت رسانده اند و شب ها را درخیابانها، پارکها و…پایتخت سپری وروزها مقابل مجلس تجمع میکنند.
براساس گزارش رسانه ای شده،در ادامه تجمع روز یکشنبه21 دی ماه آموزشیاران نهضت سوادآموزی، صدها نفر از آنها دو شب گذشته را در خیابانها، پارکها و اماکن متبرکه شهر تهران سپری کردند و صبح امروز با طلوع آفتاب به تجمع اعتراضیشان ادامه دادند.
بنا بهمین گزارش،بامداد روز یکشنبه 21 دی ماه گروهی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی به نمایندگی از جمعیت 6 هزار نفری کارکنان که در آزمون استخدامی 20 تیرسال جاری پذیرفته نشدهاند، در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود و همچنین مصوبهای که در کمیسیون آموزش مجلس برای برگزاری آزمون مجدد آنها در حال پیگیری است، مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
یکی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: با وجود اینکه دو شب گذشته را با سرمای زمستانی به سختی در پارکها و اماکن متبرکه شهر تهران به صبح رساندهایم اما اگر مشکلاتمان بیپاسخ بماند، همچنان به تجمع خود ادامه میدهیم.
به گفته وی، اعتراضات آموزشیاران به ایجاد تبعیض در آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان است. آموزش پرورش از هیچ گروه شغلی بجز آموزش یاران نهضت سوادآموزی آزمون نگرفت. به همین دلیل در تاریخ 20تیر ماه که بین 24 هزار آموزشیار آزمون گرفته شد ما 6 هزار نفر بعد از 15 سال خدمت در مناطق محروم کنار گذاشته شدهایم.
او گفت: برخی نمایندگان مجلس پیشتر وعده پیگیری وضعیت شغلی آنها را با نوشتن طرح حذف آزمون برای همه مشمولین وزرات آموزش و پرورش را مطرح کرده و حتی رای نیز در جلسه علنی مجلس آورده است اما به یکباره با مخالفت برخی، همه چیز تغییر کرده و میخواهند این طرح را در صحن بررسی و به رای بگذارند.
طبق اظهارات وی، در چنین شرایطی وضعیت شغلی همه جا ماندگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی نامشخص خواهد بود و در این خصوص نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون آموزش باید باتوجه به سوابق کار ما تصمیمگیری کنند.
یکی دیگر از آموزشیاران معترض در تشریح اعتراضات خود و همکارانش در تهران گفت: در سال جاری چندین بار به تهران آمده و مقابل ساختمان مجلس تجمع کردهایم.
وی افزود: در طول روزهایی که در تهران مطالباتمان را پیگیری میکنیم با وجود اینکه همه مسئولان و رسانههای دولتی و صداوسیما از اعتراض ما باخبر هستند، حتی کوچکترین سختی به خود راه ندادند تا بیایند و از نزدیک مشکلات ما را جویا شوند. در طول این روزها هیچ مسئولی نه تنها حاضر نشد از مشکلات ما بپرسد حتی کسی نپرسید که در این مدت چه میخورید و شبها به کجا میروید؟
درهمین رابطه:شماره ای دیگر از سریال تجمعات اعتراضی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس
روز یکشنبه 21 دی،جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی که در آزمون 20 تیرسال جاری پذیرفته نشدهاند، با سفر به تهران برای چندمین بار مقابل ساختمان مجلس اجتماع کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان از کارکنان که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شدهاند، میگویند: حدود 6هزار نفر هستیم که پس از 10 تا 15 سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه شغلمان را از دست دادهایم و در عین حال سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی ما نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کرده است.
یکی از این آموزشیاران با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مقایسه با نیروهای حقالتدریس پیش دبستانی و سرباز معلمان، گفت: این در حالیست که بعد از تجمعات مختلف مقابل ساختمان مجلس و پیگیری اعضای کمسیون آموزش در نهایت طرح جذب شش هزار نفر نهضتی پذیرفته نشده را در صحن علنی مجلس مطرح و پیگیری کردند که در نهایت با طرح (حذف آزمون برای همه مشمولین وزرات آموزش و پرورش قبل از سال ۹۲) نوشته شده علی علیزاده، نماینده مردم مراغه و عجبشیر، این طرح با موافقت۱۷۵ نماینده رای آورد.
به گفته وی؛ مشکل آنجاست که متاسفانه علارغم تایید این مصوبه که خشنودی 6 هزار آموزش یار نهضت را بعد از سالها سختی به همراه داشت اخیرا (هفتم دی ما) اعضای کمسیون آموزش با نادیده گرفتن مصوبهای مذکور مجددا تصمیم به بررسی آن در صحن گرفتهاند.
او گفت: همه گروههای آموزشی کشور بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند؛ اما برای آموزشیاران چنین شرایطی به وجود نیامد و برای ادامه فعالیت؛ همه آنها را وادار به برگزاری آزمون کردند. این تبعیض محسوب میشود. از یک نهضتی بعد از 14 تا 15سال خدمت چرا باید الان آزمون استخدامی گرفته شود؟ چرا از بدو شروع به کارمان از ما آزمون نگرفتند تا امروز در شرایط فعلی اقتصادی کشور، مشکلاتمان با از دست دادن شغل چندبرابر نشود؟
او تاکید کرد: در بدو شروع به کارمان به ما گفته بودند پس از 2 سال کار در نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشویم اما حالا بعد از 14سال پشت سد آزمون جا ماندهایم.
او با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی با مقایسه خود با نیروهای حقالتدریس پیش دبستانی، افزود: آنها بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند؛ اما برای آموزشیاران چنین شرایطی به وجود نیامد؛ این تبعیض محسوب میشود. این در حالی است که قرار بود پس از 2سال کار، در وزارت آموزش و پرورش استخدام شویم اما حالا پشت سد آزمون ماندهایم.
این آموزشدهنده نهضت در ادامه با بیان اینکه نباید در مورد آموزشدهندگان تبعیض روا بدارند، افزود: آموزشدهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کردهاند و استحقاق توجه بیشتر را دارند.
وی در خاتمه تصریح کرد: باتوجه به موارد یاد شده فوق از نمایندههای مجلس یازدهم که شعار انقلابی بودن سرمیدهند خواهشمندیم طرحی را مصوب کنند تا نیروهای نهضتی نیز همانند سایر گروهها بدون آزمون شرایط استخدام داشته باشند و عدالت برای همه نیروها بهطور یکسان اجرا شود.
*تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی باغملک نسبت به اخراج گروهی از آموزش و پرورش
روز سه شنبه 23 دی ماه، مربیان پیش دبستانی باغملک برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به اخراج گروهی از آموزش و پرورش دست به تجمع مقابل ساختمان آموزش و پرورش این شهر در استان خوزستان زدند.
*تجمع اعتراضی کارگران ایثارگر شرکتی نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس
روز سه شنبه 23 دی برای چندمین بار،ده ها نفر از کارگران ایثارگر شرکتی برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل ساختمان مجلس زدند.
*تجمع اعتراضی پرستاران وکارکنان بیمارستان میلاد تهران نسبت به سطح نازل دستمزد،عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن بموقع مطالبات
روز سه شنبه 23 دی، جمعی ازپرستاران وکارکنان بیمارستان میلاد تهران برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سطح نازل دستمزد،عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن بموقع مطالبات دست به تجمع مقابل این واحد درمانی زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: از زمان آغاز کرونا، برخلاف پرستاران سایر بیمارستانها حق کرونا نگرفتهایم؛ دستمزد ما نیز در ماههای اخیر افزایش نیافته است؛ این در حالیست که بعد از پذیرش بیماران کرونایی، کار ما سخت و پرخطر شده است.
تجمع کنندگان خواستار افزایش 50 درصدی دستمزد، پرداخت حق کرونا و پاداش معوق، برقراری امنیت شغلی و عقد قرارداد رسمی و رسیدگی به مطالبات خود شدند.
پرستاران میلاد میگویند: پیش از این نیز اعتراضاتی صورت دادهایم اما تا امروز به نتیجه نرسیدهایم و مسئولان به مطالبات ما توجه نکردهاند.
*تجمعات اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 2 خرم آباد نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق وحق بیمه
طی روزهای گذشته، کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 2 خرم آباد برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق وحق بیمه تجمعاتی را مقابل ساختمان این شهرداری در استان لرستان برپا کردند.
روز سه شنبه 23 دی،یکی از کارگران معترض این شهرداری به خبرنگار رسانه ای گفت: حدود 50 نفر هستیم که در بخش فضای سبز شهرداری منطقه دو تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستیم و دستکم 8 ماه مطالبات مزدیمان به تاخیر افتاده است.
او گفت: علاوه بر تعویق حقوق، حق بیمه ما نیز به سازمان تامین اجتماعی با تاخیر پرداخت میشودو این بدحسابی در حالی اتفاق افتاده که سهم درصدی حق بیمه از حقوقمان کسر میشود.
این کارگر با بیان اینکه این مشکل مختص ما کارگران منطقه دو نیست بلکه کارگران فضای سبز چهار منطقه دیگر شهرداری خرمآباد که با مسئولیت همین پیمانکار کار میکنند نیز با مشکل معوقات مزدی روبرو هستند، در ادامه گفت: عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمهای، مشکلات بسیاری برای خانوادههای ما به وجود آورده است.
به گفته وی، آنچه کارگران پیمانکاری فضای سبز منطقه دو شهرداری هر ماه به عنوان دستمزد میگیرند، حداقلهای مزدی قانون است اما این حداقلها کفاف معیشت آنها را نمیدهد. از طرفی حقوق کارگران تنها یکبار در سال افزایش پیدا میکند و آن یکبار هم به گونهای تعیین میشود که با هزینههای زندگی و نرخ تورم واقعی همخوانی ندارد.
این کارگر در خاتمه گفت: نداشتن احساس مسئولیت و بیتوجهی برخی مسئولان به استیفای حقوق کارگران حوزه خدمتمان باعث شده مشکلات پابرجا بماند و نتوانیم به حقوق اولیه خود دست یابیم.
*جوانمیر مرادی آزاد شد
جوانمیر مرادی عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز ۲۳ دیماه به قید وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی از زندان دیزل آباد کرمانشاه آزاد گردید.
جوانمیر مرادی کارگر برقکار پروژهای و دبیر انجمن کارگران برق و فلزکار کرمانشاه نیز میباشد که روز ۱۴ دیماه توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده بود و تحت بازجویی قرار داشت.
جوانمیر مرادی تنها به خاطر دفاع از حقوق کارگران و تلاش برای مطالبات اجتماعی دستگیر شد اما نهادهای امنیتی فعالیتهای اجتماعی را با اتهامات واهی امنیتی روبرو میکنند تا بتوانند فعالین جنبشهای اجتماعی را به احکام زندان محکوم نمایند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی جوانمیر مرادی را به خانواده او و دیگر کارگران شادباش میگوید و ضمن ابراز انزجار از بازداشت کارگران خواهان پایان دادن به پرونده سازیهای امنیتی علیه کارگران و منع تعقیب قضایی از جوانمیر مرادی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۹۹/۱۰/۲۳
*درسهایی از تجمع مطالبه محور سراسر کشور در روز ۲۱ دی ماه
۱– خوشبختانه جنبش مطالبه محور در بین اقشار مختلف مردم ( بازنشسته، شاغل و… ) بهعنوان یک حق تلقی میشود و خاموشی بهعنوان یک نـنـگ
۲– خرد و دانایی بدنهی جنبش مطالبهگر ثابت کرد که نیازی به پیشوا و علمدار… ندارد. بهعبارتی خردورزی مطالبهگران افق روشنی را برای اتحادی پولادین در آینده ای نه چندان دور نوید میداد.
۳– در این تجمع جماعتی انگشت شمار سعی داشتند با شعارها و پیامهای خاصی که بوی مزدوری داشت، مسیر مطالبهگری را تغییر دهند که خوشبختانه با هوشیاری بدنهی مطالبهگر این امر ناموفق ماند.
۴– شجاعت، حق طلبی و … از ویژگیهای خوب جنبش مطالبهگری شده است.
۵– انزجار مطالبهگران از دزدی و اختلاس، وعده و وعیدهای پوچ، بیکفایتی بسیاری از مسئولان و… به خوبی حس می شود.
به امید اتحادی پولادین بین اقشار مختلف مطالبهگر برای رسیدن به معیشت، منزلت، سلامت و…
بعضی از شعارها
فقط کف خیابون/به دست میآد حقمون
دزدیهای نجومی/فلاکت عمومی
محســن نورایــی بازنشسته
مسعـــود فرهیختـــه دبیـر شاغل البرز
*ناصر آقاجری:تظاهرات 21 دیماه
آن هایی که باور دارند تا زمانی که نتوانند ستم طبقاتی و اختناق را واداریه تسلیم کنند، می باید مبارزه تداوم یابد، برغم وجود مرگبار کرونا و کرونای اجتماعی که 40 سال است دامان ایران را رها نکرده است و هم چنان، از فرزندان ایران قربانی می گیرد، به خیابان آمدند تا نشان دهند هیچ نیروی طبیعی یا اجتماعی مرگباری نمی تواند برای یک عدالت جو و آزادی خواه بازدارنده باشد. جمعیت نسبت به تظاهرات پیشین ( یک ساله کرونا) بیشتر و قابل توجه و پر شور بود. نیروهای اصول گرا برای انحراف مسیر تظاهرات با برنامه ریزی به تظاهرات آمده بودند. بلندگویی وجود داشت که نیروهای فعال بازنشستگان توانستند از آن استفاده کنند. سخنرانی و شعار ها دیوارهای مجلس استصوابی را لرزاند از این رو در روند ادامه تظاهرات یکی از نمایندگان مجلس در جمع حظور یافت. اداره کنندگان تظاهرات به او اجازه دادند سخنرانی کند تنها به این دلیل که تریبون یک تریبون آزاد بوده و برخلاف اختناق نظام هر کسی می توانست سخنرانی کند. ایشان طبق معمول وابستگان حاکمیت شروع به تبلیغات برای یک جناح و کوبیدن جناح دیگر دولت کردند و مجلس فعلی را یک مجلس انقلابی که می خواهد حق مردم را از دولت واپس گرا پس بگیرد!! معرفی کردند، همراه با وعده های بیشمار دیگری که با فریاد و شعار یک گروه از تظاهر کنندگان مواجه شد ” دروغ گو دروغ گو”. بخشی از تظاهر کننده با فریاد دروغ گو به این ادعاها پاسخ دادند وگروه دیگری با شعاری که نشان می داد بازنشستگان از این وعده ها زیاد شنیده اند و فریب نمی خورند او را مشایعت کردند. و شعار تنها ” درکف خیابان می توانیم حقوق خود را پاسداری کنیم” ( نقل به مضمون) به دفعات با شور و فریاد این نماینده را به درون مجلس راند و بر دیگر بازنشستگان که در اجتماعات شرکت نمی کنند انتقاد کرد. سخنرانان هر کدام از یک زاویه دولت های حاکم و گذشته را نقد کردند. یکی از این سخنرانان اعلام نمود علت بی عدالتی ها در جامعه علاوه بر بی کفایتی حاکمیت پذیرفتن مناسبات اقتصادی تعدیل ساختاری و خصوصی سازی است، بدین جهت نه تنها دولت های پس از جنگ بلکه همه حاکمیت که این مناسباتِ تعدیل ساختاری و خصوصی سازی را با سماجت کاربردی می کنند مقصرند، زیرا تعدیل ساختاری این مناسبات سرمایه داری نولیبرالی است که امکان وعامل قانون زدایی را فراهم کرده است و اصول های قانون اساسی و قانون کار را از میان برده است. با این سخنرانی چند نفری زمزمه کردند که تظاهرات دارد سیاسی می شود، شاید این عزیزان نمی دانند ادعای بهترین دموکراسی دنیا تنها یک ادعای دروغین بیش نیست و شاهد این مدعا، تغییرمهندسی شده ی حرکت مسالمت آمیز مردم طی این سالهای اخیر است که با دخالت عناصر مشکوکی ( لباس شخصی ها) که روند مسالمت آمیز و تظاهرات اعتراضی مردم را به حرکتی تخریبی بدل کردند تا امکان سرکوب خونین فراهم گردد و . . . از سوی دیگر گویی نمی دانند شرکت کردن آن ها در این تظاهرات خیابانی که مجوز ی ندارد، یک حرکت سیاسی ضد حاکمیت بدون قانون است یا نمی دانند حاکمیتی که قانون اساسی را بدون یک مجلس موسسان تغییر می دهد با تکیه بر یک حکومت فردی و مطلقه، دیگر مشروعیت قانونی ندارد. در هر صورت دوخانم بازنشسته هم سخنرانی کردند و شرایط موجود را به چالش گرفتند، خانم سخنران دوم برخی مسایل کلیدی را مطرح کردند. بر اساس برخی ادعا ها قطعنامه خوانده شده، توسط یکی از طرفداران گروه تبلیغاتی احمدی نژاد تنظیم شده بود، این فرداعلام نمود با هر بند خواند شده جمعیت تکبیرو صلوات بفرستند، که جمعیت با دست زدن پاسخ دادند وتکبیر مورد استقبال قرار نگرفت. این فرد پس از خواندن مطلب ش می خواست مانع ادامه تجمع بشود که موفق نشد و سخنرانی ها ادامه یافت. در این تظاهرات تاریخ تظاهرات بعدی اعلام شد تا آتش مبارزه بر علیه مناسبات نولیبرالی و ستم طبقاتی خاموش نشود وبا تاکید ادامه مبارزه در ” کف خیابان” نقد عملی خود را نسبت به طومار نویسان به اصطلاح روشنفکری که با ژستی چپ روانه راه سومی های تاریخ را به برخی ساده اندیشان فریب خورده دیکته می کنند اعلام نمودند.راه سومی هایی که با ظهور اندیشه های دادجویانه و ضد استثمارزحمت کشان از قرن نوزدهم با اندیشه سوسیال دموکراسی که بزعم خودشان می خواستند به تدریج سرمایه داری را به عدالت اجتماعی تبدیل کنند، شروع شد و در قرن بیستم در اشکال متنوع و پیچیده ای هر بار از آستین یک خرده سرمایه داری بیرون می زد تا عدالت اجتماعی موجود را دچار تفرقه و شکست کند و از میان بردارد و امروزه نیز، هم چنان در اشکال متفاوتی ظهور کرده است از نوع دینی گرفته تا نوع چپ با چهره انسانی!!! ( هوادار شرمگین حاکمیت نو لیبرالی موجود).
ناصر آقاجری بازنشسته ای از اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران
22 دی ماه 99
*مدیریت ناکارآمد شرکت واحد به کارگران شیر تاریخ گذشته داد!
بعنوان میانوعده میبایست به رانندگان و کارگران شرکت واحد روزانه یک عدد شیر و کیک پرداخت شود ولی در دو سال گذشته شیر و کیک دائما برای ماهها معوق میشود. رانندگان و کارگران سامانه چهار شرکت واحد شش ماه هست که شیر و کیکشان معوق شده و وضعیت در دیگر سامانهها نیز به همین منوال است.
مدیریت شرکت واحد پس از شش ماه تاخیر شروع به دادن شیر تاریخ گذشته به رانندگان و کارگران سامانه چهار کرده است و سهمیه هر کارگر تا پایان مهر ماه را بطور میانگین ۶۰ شیر تاریخ گذشته داده است! شیری که تاریخ آن گذشته به چه درد کارگر میخورد؟ قابل ذکر هست کیک این ایام را هم نداده است.
چرا مدیران ارشد شهرداری و نمایندگان شورای شهر نسبت به این سوء اقدامات مدیریت شرکت واحد واکنشی نشان نمیدهند؟ چرا وزارت بهداشت وظیفه نظارتی خود را انجام نمیدهد؟ و با این وسعت شیر تاریخ گذشته بین کارگران توزیع میشود.
در هفتههای گذشته رانندگان و کارگران شرکت واحد با امضای طوماری نسبت به معوقه شدن بسیاری از مطالبات خود از جمله شیر و کیک روزانه اعتراض کردند و این طومار اعتراضی در دبیرخانه شهرداری تهران، شورای شهر تهران و وزارت کار ثبت شد. و پس از آن رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران به شهردار تهران، نسب به معوق شدن مطالبات کارگران شرکت واحد تذکر کتبی داد.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است!
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*جان باختن یک کارگر در قم زیر آوار
روز دوشنبه 22 دی،یک کارگر حین کارگود برداری در خیابان باجک قم،براثر ریزش دیوار زیرتلی از خاک گرفتار و جانش را ازدست داد.