اخباروگزارشات کارگری 28 دی ماه 1399
– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
پروندهسازی قضایی برای کارگران پیشرو شرکت نیشکر هفتتپه را محکوم میکنیم
– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :
پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
– سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران،بازنشستگان سندیکای کارگران بافنده سوزنی وبازنشستگان فلزکار مکانیک: از برادران خود حمایت می کنیم!
– تجمع اعتراضی معلولان شهرستان جلفا نسبت به بی توجهی اداره بهزیستی به مشکلاتشان
– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
فشار و اجبار مدیریت سامانه دو بیآرتی به رانندگان برای کارکرد شش نیمراه در هشت ساعت
– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :
عظیم علی نژاد فعال کارگری با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی آزاد شد
– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
واکسیناسیون کرونا باید فوری و رایگان برای همه افراد کشور انجام شود
– کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین:واکسن کرونا را سیاسی نکنید
– بیانیه انجمن صنفی بازنشستگان کشوری برای مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
پروندهسازی قضایی برای کارگران پیشرو شرکت نیشکر هفتتپه را محکوم میکنیم
در ادامه اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه در اعتراض به لغو خصوصیسازی و فساد مدیریت، نهتنها تاکنون با وجود محرز بودن فساد کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفتتپه اقداماتی راستای خلع ید از کارفرما صورت نگرفته، بلکه هنوز مطالبات و خواسته های این کارگران تحقق نیافته است. اما در مقابل با شکایت اسدبیگی ازکارگران، مجددا برای ۲۸ تن از این کارگران معترض و پیشرو شرکت نیشکر هفتتپه در دادگاه پروندهسازی شده است که طی پیامکی که از سوی دادگستری بدست وکیل کارگران رسیده است، پرونده کارگران با اتهامات اخلال در نظم و آسایش عمومی به شعبه اول دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شوش ارجاع شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن برسمیت شناختن تمام مطالبات کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، هر گونه پروندهسازی و تهدید و تعقیب قضایی برای آنها را محکوم میکند و خواستار شنیده شدن فریاد دادخواهی کارگران و خلع ید از بخش خصوصی و رسیدگی به فساد مدیریت هفتتپه که یکی از خواستههای کارگران است میباشد.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است
*کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :
پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
در این دنیای وارونه ، دیوار کارگران همیشه کوتاه است . حقوق این کارگران زحمتکش و تولید کننده گان جامعه بار دیگر مورد تعرض حامیان کارفرما و قوه قضائیه قرار گرفت .
مگر آنها چه میخواهند ؟؟
مطالبات شان بر کسی پوشیده نیست .
خواسته هایشان شامل : پرداخت حقوق های معوقه ، پرداختن بیمه شان ، توقف بیکار سازی کارگران ، بازنگری به طرح طبقه بندی مشاغل، بازگشت به کار کارگران اخراجی و از همه مهمتر ؛ خلع ید از بخش خصوصی .
آنها زحمت می کشند ، و حق دارند ، حقوق مقرر شده قانونی خود را مطالبه نمایند .
انها از سال 97 پیگیر رفع مشکلات و معضلات محل کارشان هستند . اکنون پس از گذشت چند سال نه تنها به خواسته های خود نرسیدند ، بلکه مجددن مورد تعرض و پرونده سازی قوه قضائیه قرار گرفتند ؟؟!!
و طی این سالها به دفعات با بازداشت ، اخراج و زندان مواجه شدند .
ما کارگران از تمامی خواسته های همکاران خود در نیشکر هفت تپه حمایت می کنیم . همچنین خواهان توقف پرونده سازی علیه پانزده کارگر آن هستیم .
ما اعلام میکنیم که مطالبات آنها ، مطالبه همه کارگران ایران محسوب میشود . همچنین صدای اعتراض شان ، صدای ماست .
ما خواهان بازداشت و محاکمه کارفرمایان خصولتی آقازاده های مفت خور که به تمام هستی کارخانه و زندگی کارگران چنگ انداخته اند ، هستیم . زندان جای کارگران نیست ، بلکه جای کارفرمایان کلاهبردار و دزد و اختلاس گر است .
*سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران،بازنشستگان سندیکای کارگران بافنده سوزنی وبازنشستگان فلزکار مکانیک:از برادران خود حمایت می کنیم!
با فرسایشی کردن موضوع خصوصی سازی و ورود مافیا به این موضوع و ابهام در دادگاه اسدبیگی رانتخوار و برای اینکه هفت تپه همچنان در دست مافیای رانتخوار مانده و هزاران خانواده کارگری سرگردان و گرسنه بمانند، در نمایشی کودکانه 27 کارگر نیشکر هفت تپه به جرم حق خواهی به دادگاه فراخوانده شدند. ۱- یوسف بهمنی ۲- ابراهیم عباسی ۳- محمد امیدوار ۴- حسن جوادی کهنگی ۵- حسین خلف نوری ۶- حسین حمدانی ۷- عادل سرخه ۸- محمود خدایی ورپشتی ۹- حمید ممبینی ۱۰- صاحب ظهیری ۱۱- مسعود حیوری ۱۲- حامد حمدانی ۱۳- محمد حمدانی ۱۴- لهراسب طالبی بیرګانی ۱۵- محمد سرخه ۱۶- قاسم بلدی ۱۷- مهدی حجازیان ۱۸- عبدالرضا معتمد نیا ۱۹- مهدی فتحی ۲۰- محمد رضا دبیریان ۲۱- مهدی حسین وند ۲۲- علی سرخه ۲۳- امید آزادی نژاد ۲۵- مهدی احمدی ۲۶- فیصل تعالبی ۲۷- مهدی داوودی.
مافیا می خواهد مجتمع نیشکر هفت تپه با نزدیک به 5 هزار کارگر که در کارخانه های الکل سازی، کاغذسازی،ملاس خوراک دام، کارگران کشاورزی نی بر تعطیل شود تا واردات شکر، خوراک دام، کاغذ و الکل به راحتی برایشان سودهای نجومی بیاورد. آنها می خواهند ارزهای حاصل از این کار و همچنین وام های بی در و پیکری که به هر آدم ناشناس اما حامی مافیا داده شود تا ثروت مردم ایران را به کشورهای خارجی برده از طریق این پول ها زمینه ای برای گروگان گیری بیشتر مردم و زحمتکشان با تحریم غذا و دارو گردد.
ما همچنان از برادران خود حمایت کرده و خواهان قطع دست رانتخوران و مافیا از سر صنایع و بویژه هفت تپه هستیم. اینگونه حرکات مذبوحانه خللی در امر مخالفت زحمتکشان ایرانی با خصوصی سازی و دستورات صندوق بین المللی پول و سیاست های ضد کارگری نئولیبرالیسم، نخواهد داشت و از همه توان مان برای حمایت از خواسته های کارگران هفت تپه ای استفاده خواهیم کرد.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران
بازنشستگان سندیکای کارگران بافنده سوزنی
بازنشستگان فلزکار مکانیک
*تجمع اعتراضی معلولان شهرستان جلفا نسبت به بی توجهی اداره بهزیستی به مشکلاتشان
روز شنبه 27 دی،جمعی از معلولان شهرستان جلفا در استان آذربایجان شرقی برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بی توجهی اداره بهزیستی به مشکلاتشان دست به تجمع مقابل این نهاد زدند.
به گزارش کانال حامیان جامعه معلولین شهرستان جلفا،در این تجمع معلولان ضمن انتقاد از سیاست های اداره بهزیستی شهرستان در حمایت از این قشر، خواستار شفاف سازی هزینه کرد مشارکت های مردمی و به ویژه سازمان منطقه آزاد ارس، اطلاع رسانی دقیق و به موقع بخشنامه ها و طرح های ابلاغی شدند.
علاوه بر این، تجمع کنندگان کم توجهی به معلولان مناطق دور افتاده و فعالیت خارج از چارت کارکنان اداره بهزیستی شهرستان جلفا در سایر مناطق را مورد نقد قرار دادند.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
فشار و اجبار مدیریت سامانه دو بیآرتی به رانندگان برای کارکرد شش نیمراه در هشت ساعت
بنابر گزارشات تعدادی از رانندگان خط دو بیآرتی، مدیران بهرهبرداری این سامانه، امینی و سلمانی، رانندگان سامانه دو خط بیآرتی (ترمینال آزادی – ترمینال خاوران) را با ابزارهای قطع اضافه کار، تغیر شیفت ثابتکاری به شیفت گردشی و … مجبور میکنند تا در طول هشت و نیم ساعت کاری، شش نیم راه در خط مسافر جابجا کنند، که در این زمان کم و با طول بسیار زیاد مسیر این خط و شلوغی منطقه تردد اتوبوسها این کار ریسک تصادف را افزایش میدهد و برای شهروندان و رانندگان بسیار پرخطر میباشد. به اضافه اینکه رانندگان متحمل فشارهای زیادی از نظر جسمی و روحی میشوند. با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا، رانندگان زحمتکش شرکت واحد که دچار استرس و نگرانی از ابتلا به کرونا هستند باید نگران پر کردن شش نیم راه نیز باشند.
این فشارها درحالی برای رانندگان از سوی مدیران بهرهبرداری سامانه دو ایجاد میشود که درحال حاضر به دلیل بازنشسته شدن رانندگان و عدم استخدام راننده جدید از سوی شرکت واحد و تعداد کم اتوبوسها، فشار و سختی کار بروی رانندگان بسیار بالاست و این فشارها ازسوی مدیریت به رانندگان برای پرکردن کمبودهای اتوبوسرانی باعث تصادفات و مشکلات جدی برای رانندگان شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام میدارد، وادار کردن رانندگان برای پرکردن نیم راههای بیشتر در جابجایی مسافر نه تنها در مقرارات راهنمایی و رانندگی تخلف محسوب میشود بلکه باعث حوادث غیر قابل جبران هم برای رانندگان و هم شهروندان خواهد شد.
مدیریت شرکت واحد بجای فشار به رانندگان شرکت واحد بهتر است فکری به حال کمبود راننده و اتوبوسهای از رده خارج خود بکند. ادامه این فشارها به رانندگان قطعا مدیریت را با اعتراضات رانندگان روبرو خواهد کرد.
*کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :
عظیم علی نژاد فعال کارگری با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی آزاد شد
به نقل از یک منبع مطلع روز گذشته(شنبه 27 دی) عظیم علی نژاداز اعضای کمیته پیگیری ایجادتشکل های ازاد کارگری ایران بعد از ماه ها بازجویی در بندهای امنیتی و عمومی با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی تا زمان محاکمه آزاد شد.
عظیم علی نژاد یکی از فعالین کارگری واز اعضای،کمیته پیگیری است که در حوزه های اجتماعی و کارگری فعالیتهای فراوانی داشته وی بارها از طرف نیروهای امنیتی بازداشت و تحت فشار قرار گرفته بود. چند ماه پیش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی یورش برده و با ضبط گوشی، کامپیوتر و دست نوشته هایش وی را بازداشت و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل و تحت بازجویی قرار دادند.
آزادی عظیم علی نژاد را به خانواده، دوستان و همه فعالان صنفی تبریک میگوییم.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
واکسیناسیون کرونا باید فوری و رایگان برای همه افراد کشور انجام شود
نزدیک به یکسال از شیوع ویروس کرونا (کوید-۱۹) در کشور سپری شده است و بسیاری از هموطنان جانشان را از دست دادهاند و بیشتر فوتشدگان از طبقه کارکر و فرودستان میباشند. چراکه عمدتا مشاغلی دارند که روزانه با افراد زیادی در تماس هستند و توانایی مالی تهیه تجهیزات بهداشتی و پیشگیری و انجام تست و آزمایشات برای تشخیص بموقع ابتلا به کرونا را ندارند و در صورت ابتلا به کرونا نیز توان پرداخت هزینههای بیمارستان و دارو را ندارند.
در این مدت کادر درمان در مقابله با کرونا جانفشانی کرده است و علیالخصوص کادر درمان غیر پزشکی که با وجود همه کاستیها و حقوق ناچیز و عدم امنیت شغلی، تلاش حداکثری خود را در حفظ جان بیماران کردهاند و خسته و فرسوده شدهاند که از آنان تقدیر و تشکر میکنیم. رانندگان زحمتکش شرکت واحد اتوبوسرانی نیز از جمله مشاغلی هستند که روزانه تماس حضوری با مسافران زیادی دارند و در شرایط کرونایی به شهروندان خدمترسانی کردهاند و متاسفانه تعداد زیادی از رانندگان به کرونا مبتلا شدهاند و شماری هم جانشان را از دست دادهاند.
چند ماه پیش از شیوع کرونا تورم افزایش بسیار شدید داشت و طبقه کارگر حدود هفتاد درصد قدرت خریدش را از دست داد و با شیوع کرونا به رغم اینکه بخشی از طبقه کارگر بیکار شد و درآمد بخش وسیعتری از طبقه کارگر کاسته شد اما تورم سیر صعودی داشته است و هیچ رمقی برای طبقه کارگر نمانده که در انتظار واکسن ساخت کشور بماند که هنوز میزان تاثیرش و زمان تولیدش مشخص نیست.
از ابتدا امید همگانی برای نجات از این شرایط، تولید واکسن کرونا بوده است. اما به رغم اینکه واکسن تولید شده و بسیاری از کشورها مدتی است واکسیناسیون سراسری را آغاز کردهاند، شاهد آن هستیم مسئولان کشور شعار تو خالی میدهند و با تعلل بسیار هنوز حتی تصمیمگیری نهایی در مورد نوع و چگونگی واکسیناسیون همگانی را انجام ندادهاند. این روند غلط موجب از دست رفتن جان بسیاری دیگر خواهد شد و نگرانی و استرس عمومی در کشور را افزوده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، خواهان آغاز فوری واکسیناسیون رایگان با واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت با اولویت قرار دادن افراد آسیبپذیر و بدون تبعیض میباشد. سندیکا همچنین خواهان رسیدگی جدی و مناسب به معیشت طبقه کارگر و فرودست و مراقبت و حمایتهای بهداشتی و درمانی از این طبقه آسیبپذیر در این شرایط سخت و اسفبار میباشد.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است
*کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین:واکسن کرونا را سیاسی نکنید
یک سال از همه گیری بیماری مرموز کرونا در سراسر جهان می گذرد؛ شوم جغدی که شغل های بسیاری را به تعطیلی کشاند و ساحت فقر را گسترده تر کرد.
سهم ایران نیز پنج میلیون دانش آموز بازمانده از تحصیل و تعطیلی ده ها شغل، بیکاری و فقر گسترده شد؛ کودکانی که در حسرت گوشی هوشمند برای آموزش، طناب دار را برگزیدند!
انتظار می رفت برای مقابله با این ویروس، بیش از هر زمان دیگری با تصمیمات کارشناسانه و تعقل محور مدیریت شود؛ اما مدیریت ناصحیح، بی برنامگی، تخیل گرایی، دشمن پنداری، غرب ستیزی و سنت گرایی، رویکرد علمی مقابله با این ویروس را تحت تاثیر قرار داد.
در این بین، دخالت نهادهای غیر متخصص با رویکرد توهم ساز مقابله با این ویروس به تصمیمات خلق الساعه منجر شد که نرخ آمار کشته شدگان را به صورت تصاعدی بالا برد و خانواده های بسیاری را داغدار کرد.
دراین بین، در کشاکش مرگ و زندگی، خبر کشف واکسن تایید شده سازمان بهداشت جهانی، برق امیدی در جهان روشن کرد؛ اما به ناگاه خبر محرومیت مردم ایران از این واکسن، تعجب همگان را برانگیخت؛ تصمیمی سیاسی که ردپایی از علم در آن دیده نمی شود.
بی تردید چنین تصمیمی، تقابل بین علم و سیاست است که پیامدهای جبران ناپذیری دارد.
مگر نه این است که اهم وظایف دولت ها فراهم آوردن امکانات رفاهی و بهداشتی برای مردم است؟ پس چگونه است این چنین بی محابا در مقابل ویروسی چنین بی رحم جان مردم سیاسی می شود؟
مگر فشارهای اقتصادی و تحریم ها که با ویروس کرونا سنگین ترشده و تاب را از مردم گرفته محسوس نیست؟ بر هر گوشه این ماتمکده، غم و حزن و عزا بر سر مردم آوار شده است و دیگر توانی برای تحمل حزنی افزون تر باقی نمانده است.
بی شک اهمال در واکسیناسیون سبب از هم پاشیدگی بیشتر اقتصاد به خصوص در بین اقشار فرو دست خواهد شد و دانش آموزان بیشتری از چرخه آموزش فاصله خواهند گرفت.
از سویی کرونا و مرگ های ناشی از این ویروس بر گرده ی مردم سوار شده است و از سویی فشارهای شدید اقتصادی ذره ذره آن ها را در خط فقر و نیستی فرو می برد؛ از این رو خود تحریمی دارویی مردمی که در زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی به سر می برند، پیامدی جز اشغال قبرستان ها ندارد.
بنابراین کانون صنفی فرهنگیان قزوین، هرگونه سیاسی کاری با جان هشتاد و پنج میلیون ایرانی را در مساله ویروس کرونا محکوم می کند و اظهار نظرهای غیر کارشناسی در حوزه علم را مردود اعلام کرده و تاکید می کند تنها راه نجات جان هموطنان در برابر ویروس کرونا تهیه واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.
کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین
۲۷ دی ماه۱۳۹۹
*بیانیه انجمن صنفی بازنشستگان کشوری برای مطالبه واکسیناسیون فوری وسراسری
▪ما بازنشستگان پس از سالها خدمت صادقانه در این سرزمین در شرایطی که وقت آسودگی مان است ،در زمانه ای زندگی میکنیم که نمی دانیم چگونه رنج هایمان را به دوش بکشیم .
▪رنج معیشت و فشار اقتصادی خودمان یا غم سرگردانی و بی آیندگی فرزندانمان .از هر طرف که می رویم نه چشم اندازی است و نه کورسوی امیدی. در میان همه این رنج ها، شیوع بیماری کرونا در کشور اگرچه روزگار تلخ تری را برای همه هموطنان فراهم کرد لیکن تلخی اش برای ما دو چندان بود .
▪بسیاری از همکاران بازنشسته که در نتیجه سالها تلاش برای معیشت ، انواعی از بیماریها را با خود داشتند حالا باید بیش از دیگران نگران حفظ جانشان می بودند. و صد افسوس که در همین یک سال ما تعدادی از همکارانمان را که سالها دوشادوش ما برای تحقق مطالبات ما ایستاده بودند از دست دادیم.
شرایط امروز ما و بسیاری دیگر از هموطنانمان نتیجه ناکارآمدی ساختاری حکومتی است که به نظر می آید به تنها چیزی که نمیاندیشد آسایش و رفاه ملتش باشد.این ناکارآمدی در ساختار بهداشتی کشور هم نمود داشت. اگرچه ما بازنشستگان از سال ها قبل و با توجه به وضعیت جسمانی و درگیری با بیماری های مختلف با این ناکارآمدی بیش از دیگران آشنا بودیم اما بیماری کرونا سطح و گستردگی آن را آشکار تر نمود.
▪حال در این شرایط وخیم اقتصادی که نتیجه فساد سیستمی ، ناکارآمدی مسئولان و تحریمهای بین المللی است ، تنها انتظار ما از مسئولان حکومتی این بود که به مانند بسیاری از کشورهای دیگر واکسیناسیون سراسری را در اولویت قرار دهند .
▪اما به ناگاه بدون هیچ منطق علمی و بنیان فکری، ورود واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی به کشور را قدغن میکنند.حتی لازم نمی دانند توضیحی جامع و کافی در این زمینه برای مردم ارائه دهند. ما انجمن صنفی بازنشستگان کشوری به عنوان یک نهاد مدنی و صنفی به مسئولان حکومتی هشدار میدهیم که ادامه این روند و تداوم این تصمیمات عجولانه نتیجه ای جز مرگ بیشتر هموطنان به ویژه سالمندان و فلاکت اقتصادی بیشتر برای همگان نخواهد بود.
▪درخواست ما از مسئولان حکومتی همکاری با سازمان بهداشت جهانی و ورود واکسنهای مورد تایید این سازمان به کشور و آغاز واکسیناسیون فوری و سراسری به ویژه سالمندان است همچنان که بسیاری از کشورهای همسایه ایران چنین مسیری را برگزیدهاند.
ما بازنشستگان به حکومت می گوییم فقط می خواهیم زنده بمانیم شما وظیفه ذاتی و قانونی خود را اجرا کنید فکر نمی کنیم این مطالبه ی زیادی باشد.
کانال انجمن صنفی بازنشستگان کشوری
اخباروگزارشات کارگری 27 دی ماه 1399
– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی
– اطلاعیه کارگران صنعتی گروه ملی فولاد اهواز دررابطه با خنثی کردن توطئه تشکیل شورای اسلامی کار و اعلام مطالباتشان درشرایط کنونی
– شکایت کارفرمای شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه از جمعی از کارگران حق طلب این مجتمع بدلیل اخلال در نظم و آسایش عمومی
– بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز پیرامون مسئله واکسن کرونا و آموزش
– عدم پرداخت 8 ماه حقوق کارگران شهرداری کوهدشت
– ادامه اعتراضات کشاورزان اصفهان نسبت به عدم اجرای مصوبات 9 ماده ای شورای عالی آب و احیای رودخانه زاینده رود با تجمع خانوادگی در میدان خوراسگان شهر اصفهان
– تجمع اعتراضی جمعی از صیادان اروند کنارنسبت به وعده های توخالی مسئولان بجای پاسخگویی به مطالباتشان مقابل بخشداری
– ادامه اعتراضات کامیون داران سیستان وبلوچستان نسبت به قطعی سوخت با تجمع مقابل فرمانداری سراوان
– ادامه کنش های دامنه دار اهالی شهرستان دیّر برای زنده نگه داشتن جنگل حرا با تشکیل زنجیره انسانی
– جان باختن یک کولبر 50 ساله در مرز برویشکانی ننور بانه
*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی
روز شنبه 27 دی برای باری دیگر، کارگران کارخانه هپکو اراک اعتراضشان را نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی اعلام کردند.
کارگران کارخانه هپکو اراک با اعتراض به تاخیر در حل معضل بدهیهای هنگفت این شرکت وخبردادن از برگزاری جلسه ای درروز دوشنبه 22 دی ماه با حضور مسئولان امر، به خبرنگار رسانه ای گفتند: خواهان حل هرچه زودتر مساله بدهیهای 1200 میلیارد تومانی هپکو هستند تا تولید از سر گرفته شود.
آنها افزودند: اگر مساله بدهیها هرچه زودتر حل نشود تولید، معیشت کارگران و آینده مجتمع به مخاطره میافتد؛ امروز به بهانه توقف تولید در هپکو، ماشینآلات معدنی وارد میکنند اما اگر ظرف مدت یک ماه، مساله بدهیها به سرانجام نرسد، آینده هپکو و کارگران آن به خطر میافتد.
کارگران هپکو درخاتمه با اشاره عملی نشدن وعدههای پیشین مسئولان،افزودند: امیدوارند مشکل بدهیها هرچه زودتر حل شود و چرخ تولید هپکو به راه افتد.
درهمین رابطه:
/ادامه دور جدید اعتراضات کارگران هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی با تجمع مقابل درب ورودی کارخانه
عصرروز یکشنبه 21 دی،کارگران هپکو اراک در ادامه دور جدید اعتراضات کارگران هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل درب ورودی کارخانه زدند.
براساس گزارشات رسانه ای شده،امروز قرار است استاندار مرکزی با وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی جلسهای داشته باشد و کارگران خواستار پیگیری مطالبات خود در این جلسه هستند.
کارگران هپکوگفتند: باید تهاتر بدهیهای شرکت در اسرع وقت انجام شود تا قفلها باز شده و تولید رونق بگیرد؛ از سوی دیگر، باید واردات ماشینآلات صنعتی و معدنی که توان ساخت آنها در هپکو وجود دارد، جداً ممنوع شود.
این کارگران میپرسند: مقصر این اوضاع و قفل شدن تولید در هپکو، به راستی چه کسی است؟!
/ازسرگیری اعتراضات کارگران هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی با تجمع در کارخانه
روز دوشنبه 15 دی، کارگران کارخانه هپکو اراک برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی تجمعی دراین واحد تولیدی برپاکردند.
تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکاردی با سئوال مقصربدهی 1000میلیاردی هپکو، رفت و آمد مدیران نجومی بگیر، اعتراضات به حق کارگری، واگذاری به تأمین اجتماعی، عدم تهاتر بدهیهای این شرکت، عدم صدور کارت بازرگانی، نبود توانایی ارائه ضمانت نامه بانکی، سالنهای خالی از تولید و حقوق معوقه کارگران و بحران،کیست؟اعتراضشان را نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی اعلام داشتند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت:باید هرچه زودتر مساله تهاتر بدهیها به سرانجام برسد و قفلهای مجموعه باز شود؛ ما توان ساخت بسیاری از ماشینآلات صنعتی و معدنی را داریم و درست نیست که این ماشینآلات را از خارج وارد کنند.
یکی دیگر از کارگران هپکو گفت: کارگران هپکو به دنبال حاشیه نیستند؛ فقط به دنیال رونق تولید و حل مشکلات مجتمع هستند؛ حیف است که این مجتمع عظیم، دچار مشکلات باشد و نتواند با تمام ظرفیت، تولید کند؛ حالا که بیشتر سهام این مجتمع را به تامین اجتماعی واگذار کردهاند، لااقل راهکارهایی بیندیشند که زودتر هپکو به ظرفیت کامل برسد.
*اطلاعیه کارگران صنعتی گروه ملی فولاد اهواز دررابطه با خنثی کردن توطئه تشکیل شورای اسلامی کار و اعلام مطالباتشان درشرایط کنونی
جمعی ازکارگران صنعتی گروه ملی فولاد اهواز با انتشار اطلاعیه ای تحت عنوان« اتحاد رمز پیروزی است» ضمن قدردانی از ایستادگی و مقاومت در مقابل شورای اسلامی کار همکارانشان وخنثی کردن این توطئه مطالباتشان را درشرایط کنونی اعلام کردند.
بخش هایی از این اطلاعیه بقرارزیراست:
در موضوع شورای کارگری ،دلایل فراوانی برای نپذیرفتن این موضوع میباشد .تشکیل چنین شورای فرمایشی، هدفی در راستای تعالی طبقه کارگر و اعطای حق و حقوق قانونی وی نداشته و تنها هدف از تشکیل آن در چنین موقعیت حساسی و در مقطع کنونی ایجاد یک فضای نمایشی جهت سرپوش گذاشتن بر اعمال ننگین و نابخردانه خود مانند گماشتن مینو طالبی در راس هرم مدیریت امور مالی که سوابق درخشانی در سند سازی های دوره عزیز قنواتی تا دوران نادر جعفر یوسفی،افشین محمدی و ابوالفضل جنتی را دارا میباشد،و هدف دوم سرکوب کارگران بنام شورای نااسلامی کار و رساندن شرکت به مرحله سقوط دائم بوده،اما با درایت و اتحاد مثال زدنی جمع کثیری از کارگران شرکت، مثل همیشه یک توطئه بزرگ خنثی گردیده و سیلی بزرگی بر دهان نادر جعفر یوسفی و اربابان و زیر دستان و هم پیمانان وی در استانداری،اداره کار(اداره ضد کارگری)،فرود آمد و همچنین درس عبرت بزرگی به فرد نادانی بنام پویا منش و کارگزاران این انتخابات از قبل شکست خورده وارد گردید.
مسئله دوم عدم رضایت جمعی کارگران از عملکرد 14 ماهه تیم نامشروع نادر جعفر یوسفی و تمامی مدیران گماشته وی است که با لابی فولاد و استانداری خوزستان ایفای نقش نموده و باعث عصبانیت و اعلام انزجار جمعی در کارخانجات نوردی شرکت گردید و مثل همیشه ایشان پاسخی برای کارگران نداشته و همچنان بر طبل عکاسی و فیلمبرداری برای پر نمودن رزومه خود و همچنین حیف و میل کردن اموال بیت المال (اموال نقدی و غیر نقدی ) در راستای اهداف نابخردانه خود میباشد در حالی که موضوعات اصلی پرسنل همچنان در امور اداری،مالی و … خاک می خورند.
*****
مطالبات کارگری :
۱/ عدم اجرایی شدن احکام پرسنل پس از یک سال از تصویب آنها توسط بخش هاو برعکس آن صدور احکام یک شبه برای هم دستان خود در اعمال ننگین و خارج عرف
۲/ جابجایی های مکرر در سطح معاونین و مدیران به علت نداشتن تسلط کافی به امور پیرامون خود و دور کردن پرسنل از اصل موضوعات جاری شرکت
۳/ عدم پرداخت مطالبات ایام کرونا با توجه به حضور اجباری پرسنل و کارکرد حداکثری در آن ایام و دیگر مطالبات به حق پرسنل با توجه به صدور اطلاعیه های مختلف توسط امور اداری و لغو شفاهی و شبانه آنها.
۴/ غیر بومی و پروازی بودن نادر جعفر یوسفی و تمامی همراهان وی و عدم اعتقاد به شفاف سازی جمعی.
۵/ عدم سنخیت دریافتی بالای ۵۲ میلیونی نادر جعفر یوسفی و همراهانشان، با نوع مظلوم نمایی ایشان در حالی که از نظر ایشان آیتم های مصوب و قانونی کارگری باعث تحمیل بار مالی هنگفت به شرکت میباشد.
٦/ گماشتن و نفوذ افراد خود فروخته در تصمیمات جاری مدیریت شرکت
۷/ دادن محصولات تولیدی بدون دریافت هیچ گونه وجهی به شرکت فقط در ازای گرفتن چند عکس یادگاری و خرید زمان برای ابقای بیشتر
۸/ نداشتن یک بیمه تکمیلی درمانی مناسب و درخور شأن پرسنل و خانواده محترم ایشان.
این در حالی است که فرد نادانی بنام شهرام خطیبی،که عدم تعادل مردانگی در رفتارهای وی نمایان است پرسنل را تهدید به اخراج و عدم پرداخت حقوق مینماید ،انگار فراموش کردهاند طوفان کارگری بسیار سخت میباشد و این کلام در گروه ملی جایی ندارد و عمر امثال آنها در شرکت رو به اتمام است و اگر حجب و حیاء در بین عامه کارگران نبود امروز شما بودید که اخراج و به زباله دان تاریخ می پیوستید،موضوعی که با این صحبتهای نابخردانه شما به زودی نسبت به شما جامعه عمل خواهد دید.
خاتمه این اطلاعیه با مصرع اندکی صبر سحر نزدیک است رقم میخورد.
*شکایت کارفرمای شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه از جمعی از کارگران حق طلب این مجتمع بدلیل اخلال در نظم و آسایش عمومی
براساس گزارشات منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 27 دی، کارفرمای شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه شکایتی را دررابطه با جمعی از کارگران حق طلب این مجتمع بدلیل اخلال در نظم و آسایش عمومی تنظیم و به شعبه یک دادیاری دادسرای شهرستان شوش ارسال کرده است.
بنان بهمین گزارشات اسامی 27 نفر از این کارگران حق طلب بقرارزیراست:
1- امید آزادی نژاد
2- مهدی احمدی
3- محمد امیدوار
4- قاسم بلدی
5- یوسف بهمنی
6- فیصل تعالبی
7- مهدی حجازیان
8- حامد حمدانی
9- حسین حمدانی
10-محمد حمدانی
11- مسعود حیوری
12- حسن جوادی کهنگی
13- محمود خدایی ورپشتی
14- حسین خلف نوری
15- مهدی حسین وند
16- محمد رضا دبیریان
17- مهدی داوودی
18- عادل سرخه
19- علی سرخه
20- محمد سرخه
21- ابراهیم عباسی
22- مهدی فتحی
23- فیص
24- لهراسب طالبی بیرګانی
25- صاحب ظهیری
26- عبدالرضا معتمد نیا
27- عبدالرضا معتمد نیا
*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز پیرامون مسئله واکسن کرونا و آموزش
▪یکسال از شیوع کرونا در کشور گذشت، متاسفانه به علت بیتدبیری و تغافل مسئولین، گسترش این ویروس در مراحل اولیه کنترل نشد و امروزه طبق آمار رسمی شاهد آن هستیم که روزانه حداقل ۵۰ نفر و حداکثر ۵۰۰ نفر از هموطنانمان قربانی این ویروس شده اند
انسانهایی که برای برخی فقط آمار وارقام هستند ولی برای هر کدام از ما عزیزی، شاگردی یا همکاری بودند که یادآوری فقدانشان رنجِ افزونِ زندگیمان شده است.
تصمیمات غیرکارشناسی و مقاومت در برابر توصیههای بخردانه متخصصان در پیشگیری از برگزاری اجتماعات و رعایت دستورالعملهای جهانی آسیبها را بیشتر کرد.
اختیار زندگی دانشآموزان و معلمان به دستان بیتدبیری سپرده شد که سال تحصیلی را بر خلاف قانون پیش از زمان مصوب و با حضور شاگردانمان آغاز کردند.
مجال نام بردن تک تک تصمیمات زنجیرهای نادرست نیست ،تصمیماتی که در هر مرحله نسبت به عواقب آن از سوی متخصصان بهداشت و درمان بینالمللی و داخلی و حتی معلمان و خانوادههای شاگردانمان هشدار داده شد ولی کسی توجهی نکرد.
اگر آگاهی و دلسوزی معلمان و والدین نبود، نمیدانیم چه تعداد قربانیان بیشتر میشد.
فقر مالی ناشی از تصمیماتی که به تحریم کشور منجرشده کمر مردم را شکسته بود اما اخبار فقر مضاعف ناشی از قرنطینهی بدون حمایت از اقشار آسیب پذیر که باعث خودکشی شاگردانمان میشود، به گوش می رسد.
نیمی از سال تحصیلی جاری را با دشواری و تنش بسیار گذراندیم.
هنوز در سوگ همکارانمان هستیم و دیدن تصاویر شاگردانمان بر سنگ قبرهای کوچک ،دلهای رنجدیده مان را تکه تکه میکند.
اما خبرهای خوش هم رسید، شرکتهای معتبر خصوصی، واکسنهایی ساختند که معتبرترین تاییدیههای جهانی را گرفتند. شنیدیم کشورهای توسعه یافته بعضاً از چند ماه قبل این واکسنها را پیشخرید کردهاند تا در شرایط افزایش شدید تقاضا در صف انتظار نمانند و جان مردمانشان را حفظ کنند.
امید داشتیم کشورمان نیز بتواند از این واکسنها برخوردار شود و زندگی به شرایط عادیتری برگردد که ناگهان خبر ممنوعیت ورود واکسن های معتبر و تاکید بر استفاده از محصول داخلی یا محصول کشورهایی که تاییدیه معتبری ندارند، شوک بزرگی به مردم وارد کرد.
گویا جان ما خیلی بیارزشتر از چیزی است که تصور میکردیم.
▪کانون صنفی معلمان الیگودرز برای بازگشت امن دانشآموزان و معلمان به کلاسهای درس با ذکر دلایل زیر خرید واکسن معتبر را از شرکتهای طراز اول ضروری میداند:
▪خصوصی بودن این شرکتها و عدم وابستگی مستقیم به نهادهای قدرت و احتمالاً فساد کمتر در این شرکتها.
▪مستقل بودن ساختار قضایی و به روز بودن قوانین حقوقی در کشورهای مقر این شرکتها،در صورت بروز هرگونه مشکل برای افراد، امکان شکایت و دریافت غرامتهای سنگین وجود دارد و این باعث میشود شرکت تمام تلاش خود را برای کاهش عوارض احتمالی انجام دهد.
▪داشتن تاییدیه سازمان بهداشت جهانی در صورتی که واکسن داخلی هنوز در مراحل آغازین آزمایش است.
▪سابقه مثبت کشورهای سفارش دهنده این واکسنها در حفظ امنیت و جان شهروندان خود در مقایسه با کشورهایی که احتمالاً منبع خرید ما خواهند بود.
در پایان از دولت و متولیان بهداشت درخواست می کنیم نسبت به خرید و ورود واکسن با برندهای مختلف مورد تایید سازمان بهداشت جهانی اقدام نمایند تا عموم هموطنان از جمله معلمان و دانش آموزان ،حق انتخاب آزاد نوع واکسن دریافتی را داشته باشند.
از وزیر آ، پ هم می خواهیم تا قبل از واکسینه کردن افراد آسیب پذیر و در معرض خطر از هر گونه تصمیم عجولانه نسبت به باز گشایی حضوری مدارس خودداری کنند .
کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز
۱۳۹۹/۱۰/۲۷خورشیدی
*عدم پرداخت 8 ماه حقوق کارگران شهرداری کوهدشت
خبرکوتاه: 8 ماه حقوق کارگران شهرداری کوهدشت دراستان لرستان پرداخت نشده است.
*ادامه اعتراضات کشاورزان اصفهان نسبت به عدم اجرای مصوبات 9 ماده ای شورای عالی آب و احیای رودخانه زاینده رود با تجمع خانوادگی در میدان خوراسگان شهر اصفهان
روز شنبه 27 بهمن، کشاورزان شرق وغرب اصفهان در ادامه اعتراضات دامنه دارشان+ نسبت به عدم اجرای مصوبات 9 ماده ای شورای عالی آب و احیای رودخانه زاینده رود وطرح های انتقال آب زاینده رود دست به تجمع خانوادگی در میدان خوراسگان کلانشهر اصفهان زدند.
براساس گزارشات رسانه ای شده،کشاورزان حاضر در این تجمع بیشتر از روستاهای شهرستان اصفهان، رودشت، زیار، ورزنه و برخی نیز از غرب اصفهان آمده بودند.
یکی از تجمع کنندگان گفت: اجرای مصوبات چندین ساله دولتها در خصوص حقوق کشاورزان، عمده مطالبات این قشر است، زیرا تاکنون مصوبات 9 مادهای شورای عالی آب اجرا نشده است که از جمله آن میتوان به ممنوعیت بارگذاری جدید بر حوضه آبریز زایندهرود، تعیین حقابهها از سرچشمه تا پایاب، پرداخت خسارت کشاورزان و ساماندهی رودخانه اشاره کرد.
وی درباره خسارت نکاشت کشاورزان نیز عنوان کرد: طبق مصوبات 9 مادهای شورای عالی آب مقرر شد از محل برداشت حقابه کشاورزان برای صنایع و شرب در پایان سال زراعی به آنها خسارت پرداخت شود که این موضوع نیز محقق نشده است، البته دو سال پیش مبلغ جزئی از خسارت نکاشت به کشاورزان پرداخت شد.
یکی دیگر از حاضران در تجمع گفت:ما کشاورزان اصفهان به بیتوجهی صدا و سیما برای انعکاس مطالباتمان نیز اعتراض داریم؛ چرا صدا و سیما برای تهیه گزارش بین مردم نمیآید تا صدای مطالبات بحق ما را به گوش مسئولان برساند؟ ما کشاورزان از نیروی انتظامی نیز خواهان حمایت و پیگیری هستیم.
کشاورز معترض دیگری گفت: تاکنون برای کشت پاییزه امسال آبی رهاسازی نشده و میگویند سد زایندهرود آب ندارد،کشاورزان در هفتههای گذشته از مسئولان خواستار تخصیص آب در ابتدای بهمن ماه شده بودند که هنوز کسی پاسخی نداده است و برای انجام کشت بلاتکلیف هستیم.
+ دوشنبه های اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان این هفته مقابل صداوسیمای مرکز اصفهان
روز دوشنبه 22 دی ماه، کشاورزان شرق اصفهان درادامه دوشنبه های اعتراضیشان باتجمع مقابل صداوسیمای مرکز اصفهان خواستار لغوهرگونه بارگذاری جدید در حوضه زاینده رود شدند.
تجمع کنندگان طی گفتگویی با خبرنگار رسانه ای،به بارگذاری 42 طرح توسعهای و پیشروی برخی از این طرح ها اعتراض و اعلام کردند از بی آبی زمینهای مزروعی شان خشکیده شده در حالی که این جامعه کشاورزی هرکدام از زاینده رود سهم آب دارند.
نمایندگان کشاورزان با بیان اینکه اگر آب نیست چرا دولت اجازه بار گذاری جدید میدهد گفت: چرا فقط سهم کشاورزان اصفهان را خیرات میکنند.
مزرعه داران شرق در این تجمع اعلام کردند طبق مصوبات قانونی جلسات دهم و سیزدهم شورای عالی آب تا زمانی که کمبود آب ناشی از برداشتها و بارگذاریهای بی رویه رودخانه زایندهرود جبران نشود، بارگذاری جدید در این حوضه ممنوع است و حق اجرای این طرحها را ندارند.
کشاورزان معترض گفتند که وعده مسوولان در زمینه اختصاص آب از 20 دی تا اول بهمن برای رونق کشت کشاورزان این منطقه عملی نشده است.
آنان با بیان اینکه امسال حدود 500 میلیون مترمکعب آب که حق کشاورزان بوده هدر رفته از نحوه مدیریت تقسیم آب گلایه کردند.
کشاورزان معترض اعلام کردند بخشی از آب حوضه زاینده رود به صنایع و استان یزد تخصیص یافته و قرار شد که طرحهای انتقال آب تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد اجرا شود، اما هنوز این وعدهها تحقق نیافته است.
آب مورد نیاز کشت بهاره و تابستانه کشاورزان اصفهان در فصل تابستان امسال توزیع شد و پس از آن خروجی سد زاینده رود از پایان شهریور کاهش یافت و توزیع آب برای مصارف کشاورزی قطع شد، به همین دلیل تمام محصولات کشاورزان شرق اصفهان خشکید.
*تجمع اعتراضی جمعی از صیادان اروند کنارنسبت به وعده های توخالی مسئولان بجای پاسخگویی به مطالباتشان مقابل بخشداری
روز شنبه 27 دی،جمعی از صیادان اروند کناربرای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به وعده های توخالی مسئولان بجای پاسخگویی به مطالباتشان مقابل بخشداری اروند کنار دراستان خوزستان تجمع کردند.
یکی از صیادان حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: متاسفانه اداره شیلات اروندکنار پس از گذشت سالها هنوز نتوانسته مشکلات صیادان را در زمینه مختلف برطرف کند.
وی به چند نمونه از مشکلات صیادان اشاره کرد واضافه کرد: مهمترین مطالبات صیادان اروند کناری؛ برخورداری جامعه صیادی (ملوانان و خدمه شناورهای صیادی) از مزایای مشاغل سخت و زیانآور، اختصاص منابع مالی برای پرداخت حق بیمه و صدور کارت صیادی برای ملوانان جوان بالای 23 سال از جمله مطالبات صیادان اروند کناری است.
این صیاد معترض ادامه داد: وضعیت منطقه از نظر کار و کسب درآمد مساعد نیست یعنی منبع درآمدی به جز صیادی وجود ندارد. مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند و اجازه فعالیت به شناورهای کفروب را ندهند.
*ادامه اعتراضات کامیون داران سیستان وبلوچستان نسبت به قطعی سوخت با تجمع مقابل فرمانداری سراوان
روز شنبه 27 دی، کامیون داران سراوان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به قطعی سوخت خودروهای سنگین دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان سیستان وبلوچستان زدند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،یک منبع مطلع در این مورد گفت: بسیاری از کارت های سوخت ناوگان حمل و نقل درون شهری و بیرون شهری مسدود و باطل شدند.
این منبع افزود: مسئولین در حالی کارت های سوخت کامیون داران را باطل کرده که روزانه صدها لیتر سوخت توسط عوامل وابسته به دستگاه های دولتی به آن سوی مرز صادر می شود.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کامیون داران قصرقند نسبت به قطع شدن سهمیه سوخت مقابل فرمانداری
روز شنبه 20 دی ماه، کامیون داران قصرقند برای اعتراض به قطع شدن سهمیه سوخت مقابل فرمانداری این شهرستان در استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند.
یک منبع مطلع در این مورد به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: ”شهرکی رئیس شرکت نفت شهرستان بدون هیچ دلیلی کارت های سوخت کامیون ها را باطل کرده است.“
وی افزود: ”کامیون داران با مراجعه به شرکت نفت از علت این قطعی ها سوال کرده که رئیس شرکت نفت فرسودگی کامیون ها را دلیل ابطال کارت های سوخت آنها اعلام کرده است.“
وی ادامه داد: ”سال گذشته نیز شرکت نفت منطقه اقدام به کدینگ و ابطال کارت های سوخت کرده بود و پس از دریافت مبالغ بیش از 10 میلیون تومانی، کارت های سوخت کامیون داران را مجددا راه اندازی کرده بود.“
*ادامه کنش های دامنه دار اهالی شهرستان دیّر برای زنده نگه داشتن جنگل حرا با تشکیل زنجیره انسانی
روز پنج شنبه 25 دی،اهالی شهرستان دیّردراستان بوشهر درادامه کنش های دامنه دارشان برای زنده نگه داشتن جنگل حرا دست به تشکیل زنجیره انسانی زدند.
*جان باختن یک کولبر 50 ساله در مرز برویشکانی ننور بانه
جمعه شب(26 دی)،یک کولبر 50 ساله اهل روستای آیچی سقز بنام محمد احمدی،متأهل و دارای چهار فرزند در مرز برویشکانی ننور بانه بدلیل ایست قلبی جانش را ازدست داد وجسدش به بیمارستان صلاح الدین منتقل شد.