اخباروگزارشات کارگری 20 مهرماه 1399
– اعتصاب وتجمع کارگران راه آهن لرستان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه مقابل اداره کل راه آهن لرستان
– تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی دهلران نسبت به بیکارشدن با 4 ماه حقوق معوقه
– اعتصاب چند روزه کارگران کارخانه خودروسازی مدیران خودرو دراعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق ماهیانه
– تجمع اعتراضی کارکنان وپرستاران شرکت آوا سلامت نسبت به کاهش حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
– اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز شهرداری اروند کنار در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق ،حق بیمه ومطالبات دیگر
– تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دهدشت نسبت به عدم پرداخت حق فنی مقابل اداره کار کهگیلویه
– تجمع کارکنان سازمان تامین اجتماعی مقابل مجلس با خواست استفساریه قوانین بازنشستگی شاغلین مشاغل سخت و زیان آور
– نامه سرگشاده کارکنان آزمایشگاه بیمارستان الزهرای رشت دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی
– کنش های دامنه دارکارکنان بیمه روستایی و راننده های استیجاری مرکز بهداشت شهرستان بمپورنسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان
– تداوم اخراج از کار پنج تن از رانندگان شرکت واحد به دلیل نگاه امنیتی مسئولان به موضوعات کارگری
– حمایت گروه های دانشجویی از نامه سرگشاده تشکلها و گروههای فعالین کارگری، بازنشستگان، دانشجویان و فعالین کارگری و لغو کار کودکان به عفو بین الملل
– رقیه( اشرف) نفری دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر برای تحمل 3 ماه حبس راهی زندان اوین شد
– عالیه مطلبزاده برای اجرای حکم به زندان اوین رفت
– ادامه بی خبری از شبنم آشوری،آرش جوهری،اندیشه صدری الوار قلیوند ،ندا پیرخضرانیان و لقمان پیرخضرانیان
– سوختگی 2 کارگر 13 و18 ساله در حادثه انفجار دیگ قیر کارخانه قیر همایونی
– شمار کارگران جان باخته حادثه انفجار دیگ فلز برنج گروه صنعتي پاک برنزبه دو تن رسید
– جان باختن 2 کارگر پروژه راهسازی جاده ایذه – اهواز براثر تصادف
*اعتصاب وتجمع کارگران راه آهن لرستان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه مقابل اداره کل راه آهن لرستان
روز یکشنبه 20 مهر، کارگران راه آهن ناحیه لرستان(شرکت تراورس)برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه دست از کار کشیدند و مقابل اداره کل راه آهن لرستان در شهرستان دورود تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی دهلران نسبت به بیکارشدن با 4 ماه حقوق معوقه
روز شنبه 19 مهر،120 کارگربیکارشده پتروشیمی دهلران با 4 ماه حقوق معوقه با برپایی تجمع مقابل این مجتمع واقع در استان ایلام – 22 کیلومتری جاده د هلران – اندیمشک خواستاربازگشت بکار وپرداخت مطالباتشان شدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ20مهر،هفته گذشته یکی از شرکت های فعال در پتروشیمی دهلران به خاطر مشکلات مالی فعالیت خود را تعطیل و 120 نفر از کارگران این شرکت از کار بیکار شدند.
بنابهمین گزارش، چند شرکت فعال در پتروشمی دهلران هم با مشکلات مالی مواجه هستند که چندین ماه حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده اند حال باید منتظر ماند طی روزها وهفته های آینده شاهد تعدیل نیرو ویا تعطیل شدن این شرکت ها خواهیم بود یا اینکه مسئولان برای حل مشکلات مالی پتروشیمی دهلران وجلوگیری از بیکار شدن جوانان بومی منطقه در این شرایط بداقتصادی چاره اندیشی خواهند کرد.
*اعتصاب چند روزه کارگران کارخانه خودروسازی مدیران خودرو دراعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق ماهیانه
طی هفته گذشته برای چند روز،کارگران کارخانه خودروسازی مدیران خودرو واقع در استان کرمان، منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع و کامل حقوق ماهیانه،دست از کار کشیدند.
روز یکشنبه 20 مهر،کارگران معترض کارخانه خودروسازی مدیران خودرو طی گفتگویی با خبرنگاریک رسانه، از توقف کار کارگران کارخانه خودروسازی مدیران خودرو در روزهای گذشته خبر دادند. آنها اظهار داشتند که در اعتراض به اختلاف نظری که با کارفرما بر سر محاسبه حقوق کارگران در شهریور ماه دارند، دست از کار کشیدهاند.
کارگران معترض با اشاره به بیتوجهی کارفرما در پرداخت مطالبات مزدی خود گفتند: هر ماه حقوق دریافتی شان، با مزایای اضافه کاری به حدود سه میلیون تومان می رسید، اما در شهریور ماه این مبلغ به نیم کاهش یافته است.
آنها با بیان اینکه در ماه گذشته این شرکت خودروساز به دلیل تامین نشدن قطعات تولیدی و نوسانات نرخ ارز دچار مشکل شده و به صورت نیمه تعطیل (۱۵ روز) فعالیت کرده، در ادامه افزودند: علارغم آنکه مشکل تامین قطعات تولیدی خودرو در ماه جاری تامین شده و کارگران در دو شیفت 12 ساعتی مشغول کارند هنوز هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشده و کارگران دو ماه حقوق طلبکارند.
آنها ادامه دادند، کارفرما مدعی است کارگرانی که در روزهای که کارخانه تعطیل بوده و در محل کار خود حاضر نبوده و کار نکردهاند، مستحق دریافت حقوق کامل نیستند و حقوق و اضافهکاریهای آنها را کسر کرده است. در مقابل کارگران به این موضوع واکنش نشان دادند و با کار نکردن در بخش تولید به رای ونظر کارفرما اعتراض کردند.
آنها افزودند: طبق عرفی که در مدیران خودرو بوده؛ کارفرما باید در زمانی که کارگران به دلیل مشکلات ایجاد شده از سوی کارفرما امکان کار ندارند نیز حقوق کامل بپردازد.
کارگران مدیران خودرو در ادامه با بیان اینکه کارفرما وعده کرده ظرف چند روز آینده معوقات مزدی کارگران را بپردازد، افزودند: هر چند بعید میدانیم این وعده کارفرما برای پرداخت مابقی حقوق محقق شود اما اگر کارفرما تمایلی به پرداخت حقوق کارگران داشت، حقوق آنها را درست، کامل و به موقع پرداخت میکرد تا این مشکل ایجاد نشود.
کارگران مدیران خودرو اظهارداشتند: سرنوشت این واحد تولیدکننده خودرو به اندازهای برایمان مهم است که نمیخواهیم هیچ لطمهای به محل کارمان وارد شود. به همین دلیل کارفرما مجاب به پرداخت حقوق کارگران است.
آنها در پایان گفتند: در حال حاضر همه کارگران برای توسعه این واحد خودروسازی در منطقه ویژه اقتصادی بم مشغول کار هستند و برخی مسئولان نیز مشغول رایزنی برای حل اختلافات موجود با کارگران هستند.
*تجمع اعتراضی کارکنان وپرستاران شرکت آوا سلامت نسبت به کاهش حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
روزیکشنبه 20 مهر،جمعی از کارکنان وپرستاران شرکت آوا سلامت برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به کاهش حقوق دست به تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:از اول شهریور مبلغ پانصد هزارتومان تا هفتصد هزارتومان ازحقوقشان به دلایل نامعلوم کسر گردید. حقوق چهار میلیون ودویست هزار تومان،سه میلیون وششصد هزار تومان شد. در این اوضاع و احوال کرونایی ساعات کار ما بیشتر ولی حقوقمان کمتر شد.
یکی دیگر از تجمع کنندگان گفت: هیچ مسوولی جوابگو نیست. و متاسفانه جواب بعضی مسوولین: همینی که هست نمیتونید کار کنید جای دیگه ای تشریف ببرید.
*اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز شهرداری اروند کنار در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق ،حق بیمه ومطالبات دیگر
روز یکشنبه 20 مهر، کارگران فضای سبز شهرداری اروند کنار برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بیش از پنج ماه حقوق وحق بیمه وماه ها حق اضافهکاری و تعطیلکاری،دست از کار کشیدند ومقابل ساختمان شهرداری این شهر شهرستان آبادان اجتماع کردند.
کارگران حاضر درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفتند: بیش از پنج ماه است حقوق وحق بیمه کارگران این شهرداری پرداخت نشده است و خانوادهای آنان در این شرایط سخت اقتصادی با مشکل مواجه شده اند.
آنها افزودند:چندین سال است مطالبات مزدی و بیمهای معوقه داریم. در حال حاضر نیز جدا از دستمزد اردیبهشت که به صورت کامل پرداخت شده، هر ماه مبالغی را به صورت علیالحساب دریافت کردهایم. حق بیمهها نیز چند ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران معترض اضافه کردند: حداقل حقوق دریافتی کفاف زندگی ما را نمیدهد با این وجود بسیاری از مزایای مزدی کارگران فضای سبز همانند اضافهکاریها و تعطیلکاریها پرداخت نمیشود.
کارگران شهرداری اروند کنار با بیان اینکه با وضعیت موجود، نگران افزایش مطالباتمان در ماههای آینده هستیم، تصریح میکنند: مدیریت شهری اروند کنارهنوز تمهیدات قابل قبولی برای پرداخت مطالبات کارگران انجام نداده و بهانه وی کمبود منابع مالی در شهرداری است.
قابل یادآوری است که 135 کارگر در شهرداری اروند کنارمشغول بکارند که ماه هاست با خانواده هایشان در حال دست وپنجه نرم کردن با مشکلات ناشی از عدم پرداخت حقوق ومطالبات هستند.
*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دهدشت نسبت به عدم پرداخت حق فنی مقابل اداره کار کهگیلویه
روز شنبه 19 مهر، کارگران شهرداری دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت حق فنی دست به تجمع مقابل اداره کار شهرستان کهگیلویه زدند.
C:\Users\behruz\Downloads\n00426415-r-b-000.jpg
کارگران تجمع کننده به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:حق فنی در بخشی از حکم حقوقی آنها آمده و 21 سال دریافت کردهاند اما با دستور شهردار اسبق(تخشا) این سهم حذف شده است.
آنهاافزودند: حق 15 درصدی فنی در کمیته کارگری شهرستان هم مصوب شده بود اما شهرداری زیر بار نرفته است.
یکی از کارگران معترض دراین رابطه گفت: طی 20 سال مبلغی تحت عنوان حق فنی به پرسنل پرداخت میشد که در دوره مدیریت سابق شهرداری به علت اختلاف شهردار وقت با پرسنل این سهم حذف شد.
وی ادامه داد: شکایت کردیم اداره کار پیگیر قضیه شد ابلاغیه صادر شد که مبلغ با احتساب کسری سالهای گذشته پرداخت شود ولی متاسفانه آقای کاظمی مدیرکل امور شهری استانداری در آن زمان قبول نکرد.
وی گفت: ما کارگران زیر مجموعه اداره کار و تابع قانون اداره کار هستیم رأی اداره کار مبنی بر پرداخت صادر شده است از شهرداری میخواهیم رأی صادره را اجرایی کند.
*تجمع کارکنان سازمان تامین اجتماعی مقابل مجلس با خواست استفساریه قوانین بازنشستگی شاغلین مشاغل سخت و زیان آور
روز یکشنبه 20 مهر،جمعی از کارکنان سازمان تامین اجتماعی مقابل مجلس با برپایی تجمع مقابل مجلس خواهان استفساریه قوانین بازنشستگی شاغلین مشاغل سخت و زیان آور توسط مجلس شدند.
*نامه سرگشاده کارکنان آزمایشگاه بیمارستان الزهرای رشت دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی
روز یکشنبه 20مهر،کارکنان آزمایشگاه بیمارستان الزهرای رشت برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی نامه ای سرگشاده منتشر کردند.
در این نامه سرگشاده که در رسانه ای محلی منتشر شده است از جمله آمده است:
ما جمعی از پرسنل ازمایشگاه بیمارستاندولتی الزهرا رشت، جدا از اینکه سالها با عقب افتادن حقوق خود در این ازمایشگاه کار کردیم، در بحبوحه کرونا بدون حقوق شبانه روزی تلاش کردیم و شانه خالی نکردیم، و دریغ از هزار تومان پاداش و کارانه برای کرونا، الان حدود 45 روز است که بدون پیمانکار و بدون قرارداد در حال انجام وظیفه هستیم. شرایط ازمایشگاه بسیار بحرانی است، هیچ امکاناتی در دسترس نداریم.
علوم پزشکی گیلان انگار هیچ تعهدی نسبت به این آزمایشگاه ندارد. در نهایت بعد از حدود دو ماه میگویند که دکتر رضایی قرار است پیمانکار جدید آزمایشگاه شود و ایشان پرسنل خودشان روا دارند. یعنی ما پرسنلی که برخی با داشتن بالاتر از ده سال سابقه کاری و برخی 5 سال و بعضی دیگر دو سال سابقه کاری در این آزمایشگاه که در بدترین شرایط ممکن از جان و دل تلاش کردیم، تعدیل میشویم و دکتر رضایی جوان با پرسنل جدید خودشان وارد آزمایشگاه میشوند.
حتی پیگیری های ما بابت اینکه دست کم آزمایشگاه وارد این طرح 89 روزه شود هم تا کنون بجایی نرسید و علوم پزشکی مخالفت میکند.
ما پرسنلی که در سختترین شرایط با ماهها حقوق معوقه در دوران کرونا در سه شیفت کاری با سالها سابقه جوانی خودمان را با شب کاری ها در این ازمایشگاه گذراندیم، آیا اخراج حق ماست؟
آیاحق ماست که پیمانکار جدید حالا که قول داده حقوق سر وقت داده میشود حالا که قول داده امکانات برای ازمایشگاه فراهم میکند، ما اخراج شویم؟
بدون حقوق ماه ها کار کردیم اما دیگر تعدیل نیرو در این اوضاع بیکاری و شرایط بد اقتصادی از توان ما خارج است.
*کنش های دامنه دارکارکنان بیمه روستایی و راننده های استیجاری مرکز بهداشت شهرستان بمپورنسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان
روز یکشنبه 20 مهر، کارکنان بیمه روستایی و راننده های استیجاری مرکز بهداشت شهرستان بمپوردر استان سیستان وبلوچستان از کنش های دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان،خبردادند.
یکی ازکارکنان مرکز بهداشت بمپور به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: پنج ماه است که هیچگونه پرداختی برای رانندگان استیجاری و پرسنل بیمه روستایی مرکز بهداشت بمپور انجام نشده است.
وی افزود: با وجود پیگیری های مکرر مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه، هیچ کس پاسخگو نبوده و به مطالبات معوقه ما اهمیت داده نمی شود.
اوادامه داد:ما خانواده، زن و فرزند داریم و تنها منبع درآمدمان از همین راه است که در وضعیت بد اقتصادی و معیشتی و افزایش قیمت اقلام به شدت در تنگنا قرار داریم.
*تداوم اخراج از کار پنج تن از رانندگان شرکت واحد به دلیل نگاه امنیتی مسئولان به موضوعات کارگری
در ادامه پیگیریهای اعضای اخراجی سندیکای کارگران شرکت واحد برای بازگشتبکار، روز چهارشنبه ۹۹/۷/۱۶ آقایان رضا شهابی، حسن سعیدی، ناصر محرمزاده و حسین کریمیسبزوار به وزارتکار مراجعه کردند. نامبردگان و خانم فرحناز شیری، طی روندی غیرحقوقی با فشار نهادهای امنیتی، همچنین کارشکنی وزارتکار، از هشت تا پانزده سال است که اخراج از کار هستند.
شایان ذکر است در سال ۹۴ معاونت وقت روابط کار آقای هفده تن پس از بررسی پروندههای نامبردگان در نامهای محرمانه، با توجه به ابعاد غیرحقوقی اخراج از کار نامبردگان، به اداره کار استان دستور بازگشتبکار صادر کرده بود. اما با گزارشات حراست شرکت واحد به نهادهای امنیتی و دخالت دوبارهی وزارت اطلاعات، متاسفانه بازگشت بکار نامبردگان این بار هم منتفی شد.
در پیگیری روز گذشته، نامبردگان با مدیرکل روابط کار و مسئول حراست وزارت کار گفتگو داشتند. که مقرر شد وزارتکار، مکاتباتی را با شهرداری تهران و شرکت واحد برای بازگشتبکار نامبردگان انجام دهد.
رانندگان اخراجی مذکور، سالهاست به دلیل اعتراضات بحق کارگری و دفاع از حقوق کارگران، با پروندهسازی و با رویکردی امنیتی و تصمیمات فراقانونی شورای تامین استان از کار اخراج شدهاند و از نظر اقتصادی خود و خانوادهشان تحت فشارهای شدید از جمله، عدم تامین هزینه تحصیل فرزندان، درمان، اجاره مسکن مناسب و … بودهاند و با بارفروشی، کارخانگی و مسافرکشی همچنین کمک و همراهی کارگران زندگی خود را به سختی گذران کردهاند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، این قبیل اعمال فراقانونی و امنیتی به مسائل کارگری که کارگران را از حقوق بدیهی خود محروم و باعث تضییع حقشان به لحاظ اقتصادی و اجتماعی میشود و ظلم و ستم بر کارگر و خانوادهاش میباشد را قویا محکوم میکند. سندیکا همراه با اعضای اخراجی خود پیگیر بازگشتبکار و حق پایمال شدهشان میباشد.
برگرفته ازکانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*حمایت گروه های دانشجویی از نامه سرگشاده تشکلها و گروههای فعالین کارگری، بازنشستگان، دانشجویان و فعالین کارگری و لغو کار کودکان به عفو بین الملل
نامه سرگشاده تشکلها و گروههای فعالین کارگری، بازنشستگان، دانشجویان و فعالین کارگری و لغو کار کودکان به عفو بین الملل
آقای رئیس، همانطور که اطلاع دارید و در گزارش سازمان متبوعتان منتشره به تاریخ 2سپتامبر2020 به تفصیل شرح داده شده است، حکومت ایران در جریان سرکوب خونین خیزش مردمی آبان1398 که در اعتراض به گرانی یک شبه سه برابری قیمت بنزین به وقوع پیوست، تنها در مدت 3 روز بنا به گزارش سازمان عفو بین الملل 304 نفر به قتل رسیده و بیش از 7000 نفر بازداشت گردیده اند.
یقینا آمار کشته شدگان و بازداشتشدگان بسیار بیشتر است. زیرا تحت حاکمیت فعلی ایران، دسترسی به آمارهای واقعی میسر نیست و خود حکومت نیز هیچوقت آمار واقعی در هیچ رابطه ای را اعلام نکرده و نمی کند.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، تعداد کشته شدگان در جریان سه روزه خونین آبان 1398 بیش از 1500 نفر هستند. اما از آن تاریخ به بعد ده ها و شاید صدها نفر از بازداشتشدگان آبان در زیر شکنجه به قتل رسیده و اجسادشان در رودخانه ها، بیابان ها و کوچه ها و خیابان ها انداخته شده اند.
بعد از 10 ماه از آن کشتار و بازداشت های گسترده، هنوز حکومت نه آماری از کشته شدگان را ارائه کرده است و نه تعداد بازداشتشدگان را اعلام نموده است. هنوز تعداد زیادی از خانواده ها از سرنوشت عزيزانشان بی اطلاع هستند و در نگرانی و اضطراب به سر می برند. این خانواده ها همچنان در وحشت از اینکه سرنوشت عزیزانشان به سرنوشت بازداشتشدگانی که زیر شکنجه کشته شده و در جایی انداخته شدند، گرفتار شوند، به سر می برند.
حکومت ایران کمترین حقی برای شهروندان قائل نیست و با چماق، باتوم، گلوله و زندان و شکنجه و اعدام به مقابله با هر اعتراضی می پردازد.
ما مردم ایران، بخشی از گستاخی حکومت در برابر مردم جامعه را نتیجه مماشاتهای بین المللی می دانیم که هنوز علیرغم کشتار و اعدام شهروندانش در محافل، مجامع و سازمانهای جهانی پذیرفته می شود و روابط سیاسیش با دنیای خارج برقرار است . بنابراین مجامع بینالمللی نیز مسول هستند.
ما مصررانه از شما میخواهیم تا با فشار آوردن به مجامع بین المللی، خواستار آن شوید که بر حکومت ایران فشار بیاورند تا دست از کشتار، شکنجه و اعدام بردارد و حقوق پایه ای مردم ایران را به رسمیت بشناسد. صدور بیانیه ها در محکومیت اعمال ضد حقوق بشری، برای به رسمیت شناخته شدن حقوق مردم ایران توسط حکومت کافی و چاره ساز نیست. باید محدودیت های سیاسی جدی و عملی در سطح جهانی تا زمان تن دادن به رعایت حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم علیه حکومت ایران اعمال گردد.
مبرم ترین مطالبات مردم ایران و خانواده های کشتهشدگان و بازداشت شدگان آبان 98 از قرار زیر است و باید بی قید و شرط برآورده شوند :
1-اعلام آمار واقعی کشته شدگان
2-اعلام آمار واقعی بازداشتشدگان و روشن نمودن سرنوشت آنان
3-آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشتشدگان آبان 98 و همه زندانیان سیاسی
4-حق برگزاری مراسمات گرامیداشت کشته شدگان در ایام سالگرد به قتل رسیدنشان در آبان 1399 به هر طریق که خانواده ها و مردم همراه خانواده ها بخواهند مراسمات را برگزار کنند.
با تشکر
1/مهر/1399
1-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
2-سندیکای نقاشان البرر
3-شورای بازنشستگان ایران
4-تشکل مستقل دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان
5-دانشجویان دانشگاه آزاد نجف آباد اصفهان
6-جمعی از دانشجویان و فعالین دانشگاه های هنر تهران
7-گروهی از فعالین کارگری سقز
8-گروهی از فعالین لغو کار کودکان
حمایت کنندگان:
20/مهر/1399
1- جمعی از فعالین دانشگاه علم و صنعت تهران
2- جمعی از فعالین دانشگاه خواجه نصیر تهران
3- جمعی از فعالین و دانشجویان دانشگاه علامه تهران
4- جمعی از فعالین و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
*رقیه( اشرف) نفری دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر برای تحمل 3 ماه حبس راهی زندان اوین شد
رقیه( اشرف) نفری دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر برای اجرای حکم سه ماهه خود( به اتهام تبلیغ علیه نظام برای نوشتن توییتهای انتقادی) به زندان اوین رفت.
وی هفتم اردیبهشت ماه سال جاری توسط پلیس امنیت بازداشت شده بود و پس از سپری کردن یک هفته بازداشت موقت در زندان قرچک با وثیقه پونصد میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده بود.
منبع:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*عالیه مطلبزاده برای اجرای حکم به زندان اوین رفت
روز یکشنبه بیستم مهر، عالیه مطلبزاده فعال حقوق زنان بر اثر احضار های مکرراز سوی نهادهای امنیتی برای اجرای حکم دو سال حبس به زندان اوین رفت.
وی در سال ۹۶ و در مرحله بدوی به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال از این حبس برای خانم مطلبزاده قابل اجرا خواهد بود.
عالیه مطلب زاده در تاریخ ۶ آذرماه سال ۹۵ در پی احضار به اداره اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۲۹ آذرماه با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شده بود.
*ادامه بی خبری از شبنم آشوری،آرش جوهری،اندیشه صدری الوار قلیوند ،ندا پیرخضرانیان و لقمان پیرخضرانیان
روزشنبه 19 مهر، بعد از مراجعه مجدد خانواده شبنم آشوری،آرش جوهری،اندیشه صدری الوار قلیوند ،ندا پیرخضرانیان و لقمان پیرخضرانیان به دادسرای اوین کماکان پاسخی روشن از جانب مسئولین قضایی داده نشده است. اما گمانه زنی ها حاکی از این امر است که همهی بازداشتشدگان در بازداشتگاه اوین به سر میبرند.
*سوختگی 2 کارگر 13 و18 ساله در حادثه انفجار دیگ قیر کارخانه قیر همایونی
صبح روز یکشنبه 20 مهر،2 کارگر 13 و18 ساله تبعه افغانستان در حادثه انفجار دیگ قیر کارخانه قیر همایونی تولیدکننده ایزوگام واقع در شهرک صنعتی اشتهارد در استان البرز دچار سوختگی و به بیمارستان مدنی کرج منتقل شدند.
*شمار کارگران جان باخته حادثه انفجار دیگ فلز برنج گروه صنعتي پاک برنزبه دو تن رسید
روز شنبه 19 مهر،یک کارگر مصدوم حادثه انفجار دیگ فلز برنج گروه صنعتي پاک برنز دربیمارستان جانش را ازدست داد وتعداد کارگران قربانی این حادثه 2نفر شد. 2 کارگر مصدوم دیگراین واقعه کماکان در بیمارستان بستری هستند.
درهمین رابطه: مرگ ومصدومیت 4 کارگر گروه صنعتي پاک برنز در حادثه انفجار دیگ فلز برنج
ظهر روز شنبه 19 مهردر حادثه انفجار دیگ فلز برنج گروه صنعتي پاک برنز واقع در شهرک صنعتی شمسآباد، جنوب استان تهران،یک کارگر جانش را ازدست داد و 3 کارگردیگر مصدوم شدند که حال یکنفرشان وخیم گزارش شده است.
*جان باختن 2 کارگر پروژه راهسازی جاده ایذه – اهواز براثر تصادف
عصر روز شنبه 19 مهر،2 کارگر پروژه راهسازی جاده ایذه – اهوازحین کار براثر برخورد یک خودرو با آنها بر اثر شدت جراحات وارده در دم جان باختند. akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری 19 مهر ماه 1399
– اعتصاب کارگران کارخانه ایران خودرو تبریز در اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق
– تجمع اعتراضی کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به توخالی در آمدن وعده و وعیدهای مسئولان وعملکرد ضدکارگری کارفرما وعواملش
– ادامه اعتراضات مربیان پیشدبستانی خوزستان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با برپایی تجمعی دیگر مقابل اداره کل آموزش وپرورش استان
– تجمع اعتراضی کارگران طرح آبیاری دشت سیستان نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق مقابل ساختمان جهاد کشاورزی زابل
– زمزمه های اعتراض کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به انتقال سهم هیدوراطلس به سازمان خصوصیسازی
– بلند شدن صدای اعتراض کارگران شیرخوارگاههای تهران نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی و بی تفاوتی مسئولان اداره کل بهزیستی استان تهران
– اعتصاب صاحبان شناورهای مسافری قشم ،هرمز وبندرعباس نسبت به افزایش هزینه ها،سطح پایین درآمد و بی توجهی مسئولان
– دومین روزتجمع اعتراضی اهالی روستای بَنان زرند نسبت به خشک شدن قنات بدلیل به فعالیت معدن زغال سنگ خمرود
– تجمع اعتراضی کسبه محله استاد سرای رشت نسبت به کندی پروژه جمع آوری آب های سطحی
– مرگ ومصدومیت 4 کارگر گروه صنعتي پاک برنز در حادثه انفجار دیگ فلز برنج
– جان باختن 2 کارگر جوان درحادثه ریزش ساختمان خیابان ابوذرتهران
*اعتصاب کارگران کارخانه ایران خودرو تبریز در اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق
روز شنبه 19 مهر، کارگران کارخانه ایران خودرو تبریز در اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق برای چند ساعتی دست از کارکشیدند.
جمعی از کارگران ایران خودرو تبریز با اشاره به بیتوجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران این کارخانه به خبرنگار رسانه ای گفتند: پایان هفته گذشته کارگران آخرین فرصت را به مدیریت این مجموعه برای پرداخت دستمزد داده و خواسته بودند در صورت پرداخت نشدن حقوق تا پایان هفته گذشته، امروز (شنبه 19 مهر ماه) کار در برخی بخشهای مختلف تولیدی تولیدی متوقف خواهد شد.
یکی از کارگران معترض ایران خودرو تبریز با بیان اینکه این واحد تولیدی حدود یک هزار و 430 کارگر دارد، اضافه کرد: بهانه مدیریت ایران خودرو واریز نشدن طلبهای کارخانه از شرکت اصلی است.
*تجمع اعتراضی کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به توخالی در آمدن وعده و وعیدهای مسئولان وعملکرد ضدکارگری کارفرما وعواملش
صبح روز شنبه 19 مهر،جمعی از کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه دست به تجمع در محوطه کارخانه این مجتمع زدند وبا ایراد سخنرانی اعتراضشان را نسبت به توخالی در آمدن وعده و وعیدهای مسئولان وعملکرد ضدکارگری کارفرما وعواملش بمایش گذاشتند.
براساس یک گزارش رسانه ای شده،در آخرین تجمعات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه که حدود یک ماه پیش برگزار شد، کارفرما وعده پرداخت مطالبات کارگران را داده بود، در نهایت روز شنبه 22 شهریور ماه حقوق تیر ماه کارگران بدون حق اضافه کاری واریز شد.
به گفته کارگران این مجتمع با وجود اتمام مهلت هنوز اتفاق خاصی نیفتاده و کارفرما نسبت به پرداخت مابقی مطالبات آنان بیتوجهی نشان میدهد.
*ادامه اعتراضات مربیان پیشدبستانی خوزستان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با برپایی تجمعی دیگر مقابل اداره کل آموزش وپرورش استان
روز شنبه 19 مهر، مربیان پیشدبستانی استان خوزستان با برپایی تجمع مقابل اداره کل آموزش وپرورش استان،برای باری دیگر صدای اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامی منعکس کردند.
یکی از مربیان پیشدبستانی حاضردراین تجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: مربیان پیشدبستانی از سال 91 به تدریج مشغول به کار شدند و تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکردند و گفته شد بجای حقوق میتوانید از خانوادهها شهریه دریافت کنید اما این در حالی است که بسیاری از خانواده ها به خصوص مناطق محروم، توانایی پرداخت شهریه را ندارند و مربیان نیز هیچ شهریهای از آنها دریافت نمیکنند.
وی در ادامه به بیمه مربیان اشاره کرد و افزود: در سال جاری حق بیمه به بالای 700 هزار تومان رسیده است که مربیان از جیب خود به پیمانکار پرداخت میکنند.
او در ادامه به عدم تشکیل کلاسها به جهت شیوع کرونا در کشور، اشاره کرد و این مهم را برابر با امکان حذف مربیان دانست.
یکی دیگر از مربیان در تشریح هدف این تجمع و مطالباتشان عنوان کرد: در ردیفهای استخدامی که برای استان پیشبینی میشود، مربیان پیشدبستانی هیچ نقش و جایگاهی ندارند و انتظار و درخواست ما این هست که مربیان پیشدبستانی را هم نیز لحاظ کنند چراکه مربیان پیشدبستانی کار کردند و به امور آشنا هستند.
وی در پایان عنوان کرد: نیروهای پیشدبستانی قبل از سال 91 بدون ورود به دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند چرا مربیانی که بعد از سال 91 مشغول به فعالیت شدند را استخدام نمیکنند؟ در حال حاضر حدود 7 هزار مربی پیشدبستانی در مدارس دولتی استان خوزستان، مشغول به فعالیت هستند.
*تجمع اعتراضی کارگران طرح آبیاری دشت سیستان نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق مقابل ساختمان جهاد کشاورزی زابل
روز شنبه 19 مهر، کارگران طرح آبیاری دشت سیستان(شرکت پیمانکاری جهاد نصر همدان)برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان جهاد کشاورزی زابل زدند.
*زمزمه های اعتراض کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به انتقال سهم هیدوراطلس به سازمان خصوصیسازی
روز شنبه 19 مهر،در کارخانه هپکو اراک شاهد زمزمه های اعتراض کارگرانش نسبت به انتقال سهم هیدوراطلس به سازمان خصوصیسازی بودیم.
برپایه گزارش رسانه ای شده،1.7 درصد از سهام شرکت هیدرو اطلس در شرکت هپکو که با نماد تپکو در بازار پایه فرابروس عرضه میشود، بدون اطلاع سهامداران به سازمان خصوصیسازی منتقل شده است.
سهام سازمان تامین اجتماعی در شرکت هپکو هم که طبق مصوبه دولت باید، به میزان 55 درصد باشد، به 52.240 کاهش یافته است.
سهام شرکت هیدرو اطلس از بابت بدهی هپکو، در گرو بانک بود. آبان ماه سال گذشته و به دنبال تشدید اعتراضات کارگری در این شرکت، دولت دستور خلع ید از این شرکت را به سازمان خصوصیسازی صادر کرد.
بنابهمین گزارش، کارگران کارخانه هپکو از بابت انتقال سهم هیدرو اطلس به سازمان خصوصیسازی از مسئولان این سازمان خواستهاند که با انتشار توضیحاتی دلیل اتخاذ این تصمیم را روشن کنند.
*بلند شدن صدای اعتراض کارگران شیرخوارگاههای تهران نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی و بی تفاوتی مسئولان اداره کل بهزیستی استان تهران
روز شنبه 19 مهر، کارگران شیرخوارگاههای تهران اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی و بی تفاوتی مسئولان اداره کل بهزیستی استان تهران،رسانه ای کردند.
بنابه گزارش رسانه ای بنقل از این کارگران معترض،بیش از هفتاد نفر از نیروهای پیمانی زن اداره کل بهزیستی استان تهران که بر اساس مجوز سازمان برنامه و بودجه و طبق آزمون استخدامی از اردیبهشت ماه امسال جذب شده و در شیرخوارگاه های استان تهران بالاخص شیرخوارگاه آمنه در شمیرانات و شبیری درجنوب تهران مشغول بخدمت شده اند، مدت شش ماه هست که حتی یک ریال حقوق دریافت ننموده اند و شکایات آنها نیز به هیچ وجه مورد توجه مسئولان بهزیستی قرار نگرفته است.
همچنین علیرغم واگذاری شیرخوارگاه شبیری به بخش خصوصی، بیش از سی نفر از این نیروهای پیمانی همچنان مجبور به خدمت در این شیرخوارگاه گشته و علناً بجای خدمت به دولت، به بخش خصوصی ارائه خدمت میکنند در حالیکه این نیروها در استخدام دولت هستند!!
*اعتصاب صاحبان شناورهای مسافری قشم ،هرمز وبندرعباس نسبت به افزایش هزینه ها،سطح پایین درآمد و بی توجهی مسئولان
روز شنبه 19 مهر، صاحبان شناورهای مسافری مسیرهای قشم به بندرعباس و بالعکس، قشم به هرمز و بالعکس از جمله در اسکله های حقانی و ذاکری برای اعتراض به افزایش هزینه ها،سطح پایین درآمد و بی توجهی مسئولان برای چند ساعتی دست از کارکشیدند و تردد در مسیرهای دریایی منطقه با اختلال روبرو شد.
صاحبان شناورهای مسافری به خبرنگاران گفتند: با شیوع بیماری کرونا و کاهش تردد مسافر در مسیرهای دریایی بندرعباس به قشم و بالعکس و ابلاغ دستورالعملهای فاصله گذاری اجتماعی و افزایش بی رویه ارز فرآیند جابجایی مسافر در مسیرهای دریایی را غیراقتصادی و زیان ده است.
افزایش هزینههای جاری از جمله عوارض بندری، حق بیمه کارکنان و افزایش حقوقها هم از دیگر مشکلات عنوان شده از سوی صاحبان شناورهای مسافری بود.
*دومین روزتجمع اعتراضی اهالی روستای بَنان زرند نسبت به خشک شدن قنات بدلیل به فعالیت معدن زغال سنگ خمرود
روز شنبه 19 مهر برای دومین روز متوالی، اهالی روستای بَنان زرند دراستان کرمان برای اعتراض به خشک شدن قنات این روستا بدلیل به فعالیت معدن زغال سنگ خمرود دست به تجمع مقابل این معدن زدند.
روستای بنان یک روستا از توابع دهستان دشت خاک زرند میباشد که طبق اعلام یکی از اهالی، این روستا دارای 40 تا 45 خانه است که حدود 20 خانوار به صورت دائم در آن زندگی میکنند و بقیه اهالی به دلیل مشکلات قطعی زیاد برق و نبود گاز در دشت خاک و زرند ساکن هستند.
*تجمع اعتراضی کسبه محله استاد سرای رشت نسبت به کندی پروژه جمع آوری آب های سطحی
روز شنبه 19 مهر،جمعی از کسبه محله استاد سرای رشت دراستان گیلان برای اعتراض به کندی پروژه جمع آوری آب های سطحی دست به تجمع زدند.
یکی از معترضین به خبرنگار یک رسانه محلی گفت:ما حدود سه الی چهار ماه با این پروژه درگیر هستیم و کار به کندی پیش می رود. حالا هم شهرداری بعد از 8 روز توقف با یک دستگاه بیل قصد کار کردن داشت که راهنمایی رانندگی صبح آمد و به دلیل نداشتن مجوز کار را خواباند و رفت.
وی افزود: متاسفانه هیچ کس پاسخگو نیست. ما همه جا نامه زدیم و استشهاد جمع کردیم، اما شهرداری، راهنمایی رانندگی و فرمانداری پاسخگو نیستند. این مسیر یک راه اصلی است که برای آتش نشانی این منطقه و همچنین کلانتری محل هم یک چالش است.
*مرگ ومصدومیت 4 کارگر گروه صنعتي پاک برنز در حادثه انفجار دیگ فلز برنج
ظهر روز شنبه 19 مهردر حادثه انفجار دیگ فلز برنج گروه صنعتي پاک برنز واقع در شهرک صنعتی شمسآباد، جنوب استان تهران،یک کارگر جانش را ازدست داد و 3 کارگردیگر مصدوم شدند که حال یکنفرشان وخیم گزارش شده است.
*جان باختن 2 کارگر جوان درحادثه ریزش ساختمان خیابان ابوذرتهران
روز جمعه 18 مهر،2 کارگر18 و24 ساله تبعه افغانستان حین کار در خیابان ابوذر تهران براثر ریزش ساختمان زیرآوار ماندند وجان باختتند و جسدشان بامداد روزشنبه 19 مهراز زیر آوار بیرون کشیده شد. akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری 18 مهرماه 1399
– به مناسبت 10 اکتبر روزجهانی علیه حکم اعدام:مجازات اعدام نقض حقوق اساسی و حقوق بینالمللی است
– اعتراض کارگران کشت وصنعت مغان نسبت به تخلیه انبار توسط مالک فعلی پس از ابطال واگذاری
– اعتراض تجمع کنندگان مقابل بیمارستان جم نسبت به صدا وسیما بدلیل ممنوع التصویری زنده یاد محمد رضا شجریان ویورش وحشیانه نیروهای امنیتی و انتظامی به آنها
– گزارش تصویری از تجمع در تهران وتوس برای وداع با خواننده مرغ سحر:
+جمعه – 18 مهر،تهران – بهشت زهرا – صف آرایی نیروهای سرکوب مقابل حضار
+جمعه – 18 مهر، توس
– شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان ایران :تسلیت به ایران ، تسلیت به هنر
– پیام کانون صنفی معلمان ایران (تهران)به مناسبت درگذشت مرغ سحرخوان مردم ایران
– کانون نویسندگان ایران:محمدرضا شجریان، هنرمند مردمی و استاد آواز ایران درگذشت
– در شرکت صدر تأمین زیرمجموعه شستا برسر اموال کارگران چه می آورند؟
– موج بازداشت ها و صدور احکام زندان برای فعالین کارگری و اجتماعی نشانه ترس رژیم است
– خودکشی یک جوان بیکار درشهرستان شوش
– آتش در اردوی اتیسم/یک اتیستیک جان باخت و دیگری سوخت
* به مناسبت 10 اکتبر روزجهانی علیه حکم اعدام:مجازات اعدام نقض حقوق اساسی و حقوق بینالمللی است
ایران:مجازات اعدام نقض حقوق اساسی و حقوق بینالمللی است
پاریس، ۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۱۷ مهر ۱۳۹۹) ـ گزارش تازهی ۶۰ صفحهای که فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر (FIDH) و سازمان عضو آن «جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) امروز منتشر کردند، نشان میدهد که بهکارگیری مجازات اعدام در ایران شمار زیادی از حقوق اساسی را نقض میکند و با موازین بینالمللی ناسازگار است.
این گزارش با عنوان «هیچ کس از آن در امان نیست ـ بهکارگیری گستردهی مجازات اعدام در ایران»، روندهای اساسی و موارد مربوط به اجرای مجازات اعدام در جمهوری اسلامی را مستند کرده است.
این گزارش در آستانهی هجدهمین روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام در روز ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر) منتشر میشود. امسال موضوع روز جهانی توجه به امکان دسترسی به وکیل مدافع برای متهمانِ جرائم مستوجبِ اعدام است.
دبیرکل فدراسیون، عادل الرحمن خان، گفت:
«استفادهی مهار نشده از مجازات اعدام در ایران لکهای پاک نشدنی بر کارنامهی حقوق بشری این کشور است. دولت باید با رعایت معاهدههای بینالمللی که ایران عضو آنهاست، به طور مشخص در جهت الغای این رویهی کهنه و خشن پیش برود.»
ایران سالهاست که در لیست مجریان اعدام در جهان پیوسته در رتبهی دوم پس از چین قرار داشته است. در سال ۲۰۱۹، دست کم ۲۵۱ تن و در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۹۰ تن در ایران اعدام شدند.
سازوکارهای مختلف بینالمللی حقوق بشری به طور منظم جنبههای پرشماری از اجرای مجازات اعدام را بهخاطر ناسازگاری فاحش آنها با مفاد اساسی حقوق بینالمللی مورد انتقاد قرار دادهاند.
اکثریت بسیار بزرگی از جرائم مستوجبِ اعدام در ایران برخلاف موازین مربوط به «مهمترین جنایتها» هستند و در نتیجه در مغایرت با تعهدهای این کشور بر پایهی میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) قرار دارند. موارد زیر از جمله جرائم مستوجبِ اعدام در مغایرت با تعریف «مهمترین جنایتها» هستند اما تمام آنها به شمار نمیروند: جرائم جنسی؛ جرائم مرتبط با دین؛ جرائم سیاسی؛ نوشیدن نوشابههای الکلی؛ جرائم مربوط به مواد مخدر؛ جرایم اقتصادی؛ و جرائم مربوط به فضای مجازی.
*اعتراض کارگران کشت وصنعت مغان نسبت به تخلیه انبار توسط مالک فعلی پس از ابطال واگذاری
کارگران کشت وصنعت مغان ضمن ممانعت از تخلیه انبار توسط مالک فعلی پس از ابطال واگذاری،اعتراضشان را روز جمعه 18 مهر رسانه ای کردند.
یکی از کارگران شرکت کشت و صنعت مغان به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: به دلیل اینکه هنوز ابطال واگذاری تثبیت نشده و انتقال شرکت در حال انجام است، سرمایه گذار و مدیران فعلی شرکت از فرصت استفاده کرده و در حال تخلیه انبارها هستند.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دادستانی برای ممنوعیت تخلیه انبارها نامه زده شده و پاسگاه شهرک نیز در محل حضور یافته، اما روند انتقال محصولات از انبارها ادامه دارد.
بنابه گزارش همین منبع،تاراج گران کشت وصنعت مغان دو روز است که شبانه روز با همکاری افراد معلوم الحال تمام ذخایر محصولات کشاورزی در این مجموعه زرخیز کشت وصنعت مغان در حال غارت و تخلیه است وتعدادی از کارگران کشت و صنعت مغان در داخل این مجموعه با عوامل غارت انبارهای کشت وصنعت مغان درگیر هستند.
هنوز هیچ واکنشی از سوی مسئولان امر برای جلوگیری از این غارت بزرگ و آشکار توسط افراد معلوم الحال صورت نگرفته است و به نظر می رسد مسئولان امر یا در خواب عمیق فرو رفته اند و یا خود را به بیخیالی مطلق زده اند تا آخرین بسته از شکر و لبینات موجود در انبارهای کشت و صنعت مغان را بطور کامل غارت و تخلیه کنند.
اگر همین امروز جلوی این غارت صریح وآشکار را نگیرند از انبار 8000 تنی شکر و لبنیات و حتی سایر تجهیزات و اقلام چیزی باقی نخواهد ماند یعنی اقدام مسئولان نوش دارو بعد از مرگ سهراب خواهد بود.
*اعتراض تجمع کنندگان مقابل بیمارستان جم نسبت به صدا وسیما بدلیل ممنوع التصویری زنده یاد محمد رضا شجریان ویورش وحشیانه نیروهای امنیتی و انتظامی به آنها
پنج شنبه شب(17 مهر)، صدها نفر ازتجمع کنندگان مقابل بیمارستان جم برای اعتراض به ممنوع التصویری زنده یاد محمد رضا شجریان شعار« ننگ ما صدا و سیمای ما»سردادند.
فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از یورش وحشیانه نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع کنندگان وضرب وشتمشان با باتوم می باشد.
روز جمعه 18 مهر،تعدادی از هنرمندان به این اقدام ضد انسانی نیروهای امنیتی و انتظامی انتقاد واعتراض کردند.
* گزارش تصویری از تجمع در تهران وتوس برای وداع با خواننده مرغ سحر:
+جمعه – 18 مهر،تهران – بهشت زهرا – صف آرایی نیروهای سرکوب مقابل حضار:
+جمعه – 18 مهر، توس:
*شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان ایران :تسلیت به ایران ، تسلیت به هنر
استاد محمد رضا شجریان، پژواک فریاد تمدن به خون خفته ی ملتی است که از پس هزاران سال بیداد ، از خاکستر برباد رفته ی فرهنگ آنان ، در حنجره ای دردمند،اما نجیب برخاست. درهیات هنرمندی شریف آهنگ بیداری را بر جانهای سردو خاموش نواخت .
محمدرضا شجریان از خاک اسطوره های باستانی ملتی رویید ، که بیش از 6000 سال تمدن مکتوب را در قلب خویش به یادگار دارد.
اونه تنها نغمه خوان ترانه ها، سرودها و قصه هایی بود، که بیت به بیت آنها همچون ستارگانی در آسمان شرف و بزرگی و انسانیت می درخشید ، بلکه همچون باغبانی درختان تنومند فرهنگ ، هنر ، تمدن ، ادبیات ، تاریخ و اندیشه ی این سرزمین را با اشک دیدگان و خون دل خویش آبیاری کرد.
گرچه در این راه دست و دلش از نیش خارها و علف های هرز این بوستان باستانی همواره خُلید ، اما او بیدی نبود که از هر بادی بلرزد ، چون ستونی استوار سقفی ساخت که پناهگاه فرهنگ و تمدن و ادبیات و هنر این سرزمین باشد ، و همچون فردوسی بزرگ در گوش هوش تاریخ جهان سرود :
بـنــاهــای آبــاد گـــــردد خــــراب
از بـــاران و از تــــابـــش آفـــتــــاب
پی افـکنـدم از نظـم کـاخـی بـلـنـد
کـه از بـاد و بـاران نــیــابـد گــزنـد
نمـیرم از این پس که من زنده ام
کـه تـخــم سـخـن را پـراکـنـده ام.
او آموزگاری بزرگ در هنر، اخلاق ، فروتنی و بخشندگی بود. صدای او فریاد ستمدیدگانی بود که از نامردمیها به ستوه آمده و شعله وار، دشت سینۀ خود را لاله زارِ این مرزو بوم می شمردند.
شجریان، فرزند ایران زمین بود، فرزندی که صدایش، مهربانی و عشق و امید و توانمندی را دربرگ برگ جانها زنده کرد.
تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، از دست دادنِ این فرزند فرهیخته را به خانواده محترم استاد شجریان ، اهالی هنر ، موسیقی و مردم عزیز ایران وهنردوستان جهان تسلیت گفته وهمواره پاسبان نام و راهش در قلب خویش خواهند بود.
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است، بر جریده ی عالم دوام ما.
شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان ایران
18 مهرماه 1399
*پیام کانون صنفی معلمان ایران (تهران)به مناسبت درگذشت مرغ سحرخوان مردم ایران
«من
محمدرضا شجریان،
فرزند ایران،
… موسیقی را از نگاهی دنبال کردم که
اندیشیدن به انسان بدهد.
نگاهی که انسان لحظه ای از خودش بیرون بیاید و فکر کند؛ چرا که انسان در فکر کردن ساخته می شود و در اندیشیدن راه کمال را طی می کند.»
بنابراین نگاه بود که محمدرضا شجریان،
صدای خس وخاشاک شد.
صدای مردم سرزمینش که هیچ رسانه ای نداشتند.
شجریان در زندگی پرثمرش به عنوان یک هنرمند، با ابتذال موسیقی به مخالفت برخاست و خود پیشرو هنر اصیل بود. هرگز هنرش را در خدمت قدرت قرار نداد و همواره در شورانگیزترین، سخت ترین و تلخ ترین روزهای تاریخ پنجاه ساله اخیر ایران در کنار مردم بود و با ناب ترین نواها از گنجینه ادب پارسی؛ سعدی و حافظ و فردوسی و … روح امید و تسلیم ناپذیری را در جامعه جاری ساخت.
بی گمان در حافظه تاریخی این ملت شجریان جاودانه است. همانند درویش خان، عارف قزوینی، قمر الملوک وزیری، محمدتقی بهار، میرزاده عشقی و … همه آنها که صدای ما بودند؛ صدای مردم.
یادش جاودان خواهد بود.
کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
۱۷ مهر ۱۳۹۹
*کانون نویسندگان ایران:محمدرضا شجریان، هنرمند مردمی و استاد آواز ایران درگذشت
شجریان در بیش از نیم قرن فعالیت هنری خود دهها اثر ماندگار به گنجینهی هنر موسیقی ایرانی افزود. او با انتخابهای دقیق و سنجیدهی خود از شعر کلاسیک و شعر نو فارسی، از حافظ و خیام گرفته تا نیما و اخوان و اجرای هنرمندانهی آنها بر غنای فرهنگ و هنر معاصر ما افزود. شجریان بیتردید یکی از شاخصترین هنرمندان ایران در قرن اخیر است. او افزون بر ارائهی آثاری اصیل و به یاد ماندنی، در دو دههی اخیر در جریان اعتراضات مردمی و در برابر سیاست خفقان و سرکوب روزافزون حاکم بر کشور سمت مردم ایستاد و از این رو به خار چشم سرکوبگران تبدیل شد.
درگذشت این هنرمند ارجمند را به خانوادهی او و مردم ایران تسلیت میگوییم و یادش را گرامی میداریم.
*در شرکت صدر تأمین زیرمجموعه شستا برسر اموال کارگران چه می آورند؟
ظاهرا برخی از مدیران صدر تأمین، اقوام خود را بدون داشتن هیچ سابقه کاری، به استخدام درآورده و به آنان حقوق و مزایایی بیش از سایر کارکنان با سابقه اختصاص دادهاند.
بیشک یکی از بزرگترین هلدینگ های ایران، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی با نام اختصاری شستا است که در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها، فعالیت میکند.
این هلدینگ بزرگ که دارای 187 شرکت زیرمجموعه (مدیریتی) و 9 شرکت هلدینگ فرعی است، از جمله مراکز اقتصادی ایران است که به دلیل، دارایی بالا و شفافیت پایین در شرکت های تابع خود، گاها در معرض تخلف می باشند و این قضیه آنجایی با تأسف و افسوس همراه است که در برخی موارد گوش شنوایی برای شنیدن این گزارشات و مهار این تخلفات از سوی مسؤولان امر وجود ندارد.
اطلاعات جدید به دست آمده اینبار مربوط به به شرکت «صدر تأمین» از شرکتهای زیرمجموعه شستا است که تحت مدیریت آقای «غ.س» قرار دارد.
برخی مدیر عاملان و اعضای هیأت مدیره صدر تأمین و شرکتهای تابعه آن نظیر آقای «س.ع» و یا مدیرعامل و نائب رییس شرکت پشم شیشه ایران آقای «ف.ر» بالای ۶۵ سال سن دارند.
این در حالی است که به گفته رییس پیشین دیوان محاسبات کشور، شستا مشمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان بوده و از این قاعده مستثنی نیست؛ اما ظاهرا شستا و شرکتهای تابعه توجهی به این موضوع ندارند.
بر اساس اسناد به دست آمده «غ.س» مدیرعامل شرکت صدر تأمین، علاوه بر تکیه بر کرسی ریاست این شرکت، به طور همزمان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران حضور داشته و به عنوان عضو هیأت علمی مشغول به فعالیت است.
این ماجرا آنجایی جالبتر میشود که مدیرعامل شرکت «کاشی سازی سعدی» که یکی از شرکتهای زیر مجموعه صدر تأمین است، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران نیز همکار مدیرعامل صدر تأمین است!
«غ.س» مدیرعامل صدر تأمین همچنین با مدیرعامل شرکت «کاشی سازی سعدی»، کتابی را با موضوع اصول حاکم بر شرکتهای تجاری گردآوری کرده و به یمن خرج کردن از حساب شرکت پشم شیشه ایران بین کارمندان توزیع شده است.
اما این همه داستان نیست و ظاهرا برخی از این مدیران صدرتأمین و شرکتهای تابعه، اقوام خود را بدون داشتن هیچ سابقه کاری، به استخدام این هلدینگ درآورده و به آنان حقوق و مزایایی بیش از سایر کارکنان با سابقه و مدارک تحصیلی بالاتر اختصاص دادهاند که این موضوع خلاف بخشنامه رسمی شستا بوده و بارها مورد اعتراض شفاهی و کتبی کارکنان قرار گرفته است.
یکی از این افراد برادرزاده مدیرعامل شرکت صدرتأمین است که تنها با استناد به چند ماه سابقه کار وی در شرکت پشم شیشه ایران، در اردیبهشت امسال طی حکمی جانشین مدیر کارخانه اشتهارد از شرکتهای تابعه صدرتأمین میشود که البته این انتصاب خانوادگی، دوام چندانی هم نمیآورد و تنها دو ماه پس از جانشین شدن، کارخانه ایزوگام اشتهارد دچار آتش سوزی شده که در بررسیها اینطور گزارش میشود که سهلانگاری و سستی «ج.س» برادرزاده مدیرعامل صدر تأمین، که مسؤول ایمنی و بهداشت کارخانه بوده، عامل این حادثه است.
«ج.س» اولین یا تنها نتیجه استخدام فامیلی افراد در صدرتأمین و زیرمجموعههای آن نیست و افراد دیگری نیز هستند که صرفا بر اساس رگ قوم و خویشی با مدیران به استخدام این شرکتها درآمدهاند که نیاز به بررسی های بیشتری وجود دارد که آیا این افراد نیز صلاحیت فنی حضور در این شرکت
ها و نگهداری سرمایه های کارگرانی که ماهانه مبالغی را برای تأمین هزینه های بازنشستگی خود به این هلدینگ بزرگ می دهند، دارند یا نه؟
گزارش رسانه ای شده بتاریخ 18 مهر99
*موج بازداشت ها و صدور احکام زندان برای فعالین کارگری و اجتماعی نشانه ترس رژیم است درادامه سرکوب، بازداشت و صدور احکام سنگین علیه فعالین کارگری، اجتماعی و مردم معترض، در پانزدهم مهرماه، پنج نفر از فعالان کارگری و اجتماعی؛ شبنم آشوری، الوار قلی وند، ندا پیر خضرانیان، آرش جواهری و اندیشه صدری در تهران در منازل شخصی خود توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بازداشت شدگان در عرصه پژوهش های کارگری و مسایل اجتماعی فعالیت داشته اند. شبنم آشوری دانشآموختهی دانشگاه تهران، مدیر مسئول و صاحب امتیاز نشریه آگاهنامه است که هر دو ماه منتشر می شود و به مسایل اجتماعی و بویژه به مسایل کارگری می پردازد. مأموران در حین بازداشت وی با تفتیش منزل، برخی از وسایل شخصی او از جمله گوشی تلفن همراه و لپ تاب او را ضبط کردند و با خود بردند. اتهامات و دلیل بازداشت او مشخص نیست. به همین گونه اتهامات و دلیل بازداشت الوار قلی وند، ندا پیر خضرانیان، آرش جواهری و اندیشه صدری نیز هنوز مشخص نشده است. از الوار قلی وند تا کنون چندین مقاله و یک کتاب منتشر شده است. ماموران در حین بازداشت آقای قلیوند نیز اقدام به تفتیش منزل و ضبط برخی از وسایل شخصی وی و برادرانش ازجمله تلفن همراه و لپتاپ آنها کردند. شواهد و سابقه رژیم جمهوری اسلامی نشان می دهد که تنها علت بازداشت این پنج نفر فعالیت آنها در عرصه مسایل کارگری و اجتماعی است .
پیش از این بازداشت ها، در پنجم مهر رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین، دو عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، و کیوان باژن، عضو پیشین هیئت دبیران، به دستور مقامات قضایی مجبور شدند که جهت اجرای حکم، خود رابه زندان اوین معرفی کنند. آنها به محض معرفی خود همانجا به زندان منتقل شدند. رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین هر یک به شش سال زندان محکوم شدهاند. کیوان باژن نیز به سه سال و شش ماه زندان محکوم شده است. اتهامهای آنها «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» است.
پیش از آن، در پنج شنبه دهم مهرماه، آرمان اسماعیلی، فعال اجتماعی و پژوهشگر حوزه موسیقی، توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری خود در لاهیجان، بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران پس از بازداشت او اقدام به تفتیش منزلش کردند و برخی از وسایل شخصی از جمله لپتاپ و کتابهای موجود در خانه ضبط کردند و با خود بردند. به گفته خانواده آٰرمان اسماعیلی، او در حال حاضر بیمار است و نیاز مبرم به رسیدگی تخصصی پزشکی دارد.
همزمان، پیمان فرهنگیان، شاعر و فعال کارگری ساکن بندر کیاشهر گیلان نیز به ۳۸ سال زندان محکوم شده است. او در سی و یکم خردادماه توسط مأموران امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت و پس از بازجویی به زندان ازبرم لاهیجان منتقل شد. اتهامهای نسبت داده شده به او «تبلیغ علیه نظام، تحریک مردم به اعمال خشونتآمیز، راه اندازی جمعیتی، توهین و اهانت به انبیا، توهین به مقدسات و ائمه و توهین به رهبری» از طریق نوشتههای خود در فضای مجازی عنوان شده است.
همچنین برای اسماعیل عبدی عضو کانون صنفی معلمان تهران که در حال گذراندن آخرین ماه های 5 سال حبس خود در زندان اوین است و انتظار می رفت که بعد از این دوره آزاد شود، رای تعلیقی 10 سال حبس مجدداً ابلاغ شده است. به گفته حسین تاج، وکیل اسماعیل عبدی، او در سال
۸۹ به ده سال زندان محکوم شد؛ اما سپس حکم به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمد . اما در سال ۹۴ اسماعیل عبدی مجددا بازداشت و در سال ۹۵ محکوم گردید . به این ترتیب اسماعیل عبدی طبق این حکم باید تا سال 1409 باید در زندان بماند.
رژیم جمهوری اسلامی در مواجهه با نارضایتی، خشم و نفرت گسترده کارگران و مردم از وضیعت تحمل ناپذیر موجود، همچنان تنها راه چاره خود را تشدید سرکوب و بگیر و ببند فعالان کارگری، اجتماعی، نویسندگان و دیگر متعرضان می بیند. وحشت رژیم از گسترش اعتراضات کارگری و شبح خیزش زحمتکشان و تهی دستان در دی 96 و آبان 98 – که همچنان در فضای اجتماعی ایران در گشت و گذار است- علت اصلی تداوم و تشدید این سرکوب گری هاست. این اقدامات ضد انسانی، نه نشانه قدرت که بیش از پیش، نشانه ترس حکومت گران است. نه مبارزات و اعتراضات کارگری را می توان با دادگاه و زندان خاموش کرد و نه شبح خیزش های دی و آبان را می توان گرفت و اعدام کرد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران، بازداشت، زندانی کردن و اذیت و آزار فعالین کارگری، اجتماعی و نویسندگان را شدیدا محکوم می کند و از تمام نهاد های کارگری و مدافع حقوق انسان در سراسر جهان می خواهد که همگام با اعتراضات برابری طلب و آزادی خواهانه در ایران، نسبت به پایمال شدن بدهی ترین حقوق انسانی توسط رژیم اعتراض کنند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
8 اکتبر 2020
*خودکشی یک جوان بیکار درشهرستان شوش
براساس گزارشات منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 17 مهر،یک کارگربیکار جوان بنام حیدر احمدی در شهرستان شوش بر اثر فقر و بیکاری و انواع استرس ها و فشارهای زندگی تحمیل شده بر او دست به خودکشی زد و به زندگی خود پایان داد.
*آتش در اردوی اتیسم/یک اتیستیک جان باخت و دیگری سوخت
به گزارش کمپین معلولان،روز گذشته هنگامی که تعدادی از افراد اتیستیک در اردوگاه باهنر تهران بودند،ناگهان خوابگاه اردوگاه دچار آتشسوزی شد
در این حادثه ناگوار آرین 26 ساله به دلیل خفگی ناشی از دود جان باخت و کامیار 20 ساله نیز دچار سوختگی شد و اکنون در بیمارستان تحت مداوا قرار دارد.
بر اساس این گزارش در این اردوی تفریحی ۱۵ فرد اتستیک به همراه مربیان و مدیر موسسه خیریه صابرین بهشت حضور داشتند که در هنگام حادثه فقط آرین و کامیار در داخل خوابگاه بودند و سایرین در محوطه اردوگاه حضور داشتند.
این اردو از روز پنجشنبه شروع و قرار بود تا غروب جمعه ادامه داشته باشد که پس از وقوع آتشسوزی اردو لغو شد
تا زمان انتشار این خبر علت حریق هنوز مشخص نشده و به گفته مسئولان در دست بررسی است.در صورت اعلام علت حریق،این پست بروزرسانی خواهد شد
کمپین معلولان این حادثه ناگوار را به خانواده آرین و جامعه اتیسم تسلیت عرض مینماید. akhbarkargari2468@gmail.com